Hotel Hostinec Zirkenbachmühle

  Rakousko, Horní Rakousko, Sankt Wolfgang im Salzkammergut

Hostinec Zirkenbachmühle

    Rakousko, Horní Rakousko, Rakouská jezera, Solná komora, Sankt Wolfgang im Salzkammergut, Wolfgangsee
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Fakultativně

* hora Schafberg - z městečka St. Wolfgang vás vyveze zubačka, Schafberg bývá často označován jako hora s jedním z nejhezčích rozhledů v celých Alpách na 7 solnohradských jezer * městečko St.Gilgen s rodným domem Mozartovy matky a sestry s muzeem hudebních nástrojů * Obří ledová jeskyně - patří mezi nejznámější a nejrozsáhlejší ledové jeskyně v Evropě, dostupná lanovkou na Krippenstein přímo z Obertraunu * Mamutí jeskyně - nachází se poblíž ledové jeskyně, jedná se o jednu z nejdelších a nejhlubších rakouských i evropských jeskyní * 5 fingers - vyjímečná a ojedinělá vyhlídka na Krippensteinu, která se tyčí nad 400 m hlubokou propastí. Tato vyhlídka znázorňuje otevřenou dlaň a každý z pěti 'prstů' je z jiného materiálu * Hora Salzberg se s nejstarším solným dolem na světě Salzbergwerk Hallstatt přímo nad Hallstattem přístupný zubačkou či pěšky * Gosaucský skanzen * rafting na řece Traun * Bad Ischl - bývalé lázeňské městečko, kde pobývala i Sisi s císařským parkem, císařskou vilou a mramorovým zámečkem * Salzburg - zámek Hellbrunn s poblíž ležící ZOO

Popis místa

Abersee (543 m) - městečko u jezera Wolfgangsee, v okolí možnost pěší turistiky podél jezera, cykloturistika na stezce ze Stroblu do St. Gilgenu, historická lanovka Zwölferhornbahn v St. Gilgenu cca 7 km od hotelu.

Pobytové dny

týdenní (sobota-sobota) i zkrácené

Slevy

• Děti na přistýlce ve 2lůžkovém pokoji: do 5 let zdarma, od 6 let viz ceník

Stravovaní

Polopenze

Stravovaní

Polopenze

Popis stravovaní

- snídaně formou bufetu - večeře o 3 chodech výběrem ze 2 hl. chodů - možnost doobjednání obědových balíčků

Popis ubytování

Hostinec leží 1 km od centra městečka, veřejná pláž jezera Wolfgansee cca 1,5 km. Útulný hostinec nabízí ubytování ve 2lůžkových pokojích s možností 1 přistýlky, se sprchou/WC, Sat-TV, částečně s balkonem. V hostinci k dispozici wellness s menším krytým bazénem (6,5 x 4 m) - v ceně, za příplatek sauna, infrakabina, solárium. Dále k dispozici posilovna, stolní tenis, hřiště na tenis, za poplatek půjčovna kol. Parkování: u objektu zdarma

Ubytování standard

Hostinec Zinkenbachmühle

Typ ubytování

Hotel

Typ ubytování

Hotel

Ubytování standard

***

Úvod

Solná Komora (Salzkammergut) ve středním Rakousku se rozprostírá na území spolkových zemí - Salcbursko, Horní Rakousy a Štýrsko. Tato oblast s bezmála osmdesáti jezery oddělenými vápencovými hřbety a ohraničená mohutnými horskými skupinami Berchtesgadenskými Alpami (na západě), Totes Gebirge (na východě) a masivem Dachsteinu a Tennegebirge (na jihu), s řekami Traun a Salzach, s ledovými jeskyněmi a termálními lázněmi i s tisíciletou historií je mimořádným magnetem pro návštěvníky. Pozornosti by neměla uniknout zejména jižní část Solné komory v okolí Dachsteinu s nejvyšší horou Hoher Dachstein (2 995 m) a Hallstatu se stejnojmenným jezerem, která je od r. 1997 zařazena na seznamu UNESCO. Již v době keltského osídlení se zde těžila sůl, která se odsud vyvážela i do Čech a kvůli které byla ve 30. letech devatenáctého století vystavěna Koněspřežka z Gmundenu přes Linec až do Českých Budějovic.

Vzdálenost ČR

Praha: 330 km Brno: 370 km

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 256 720
dnes 8–19 h

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací