Hotel Villa Luna

  Řecko, Chalkidiki, Nea Vrasna

4/5

Luna LUX

    Řecko, Chalkidiki, Asprovalta
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis

Penzion rodinného typu určen pouze pro naše turisty. Velice hezké a prostorné 2, 3, 4lůžkové pokoje s vl. balkonem, kuchyňkou a soc. zařízením. Pokoje jsou vybaveny síty proti komárům, TV s českými programy, klimatizací, wifi připojením.

Poloha

Nachází se v klidné části městečka Asprovalta - Nea Vrasna v samém srdci Strimonického zálivu, který je mezi poloostrovem Chalkidiki a pevninským Řeckem. Oblast Asprovalty a Nea Vrasny se vyznačuje širokou, dlouhou píssečnou pláží s pozvolným vstupem do moře. Na své si zde přijde každý, ten kdo má rád plážové bary s lehátky, i ten kdo touží po volném kusu pláže. Procházkami po pláži můžete trávit spoustu času. Večery můžete trávit vycházkami po Nea Vrasně, přes Paralii Vrasnu až ke Stavrosu a nebo do rušnější Asprovalty.

Vzdálenosti

Vzdálenost od moře 200m
do centra městečka Asprovalta cca 15 min chůze do centra Nea Vrasny cca 3 min chůze
v okolí penzionu je množství obchůdků - pekárna cca 100m, supermarkety cca 150m , řeznictví, a dále množství restaurací.
Na pláži plážové bary s lehátky a slunečníky, u pláže pěší zona kde je nespočet kaváren a restaurací

Ubytování

Každé studio má vlastní balkon se zahradním nábytkem, sociální zařízení a kuchyňský kout vybavený lednicí vařičem a základním kuchyňským vybavením. Tv, klimatizaci (přílatek za klimu 4€/den), wifi připojení

Vybavení a služby

V penzionu je společenská místnost s televizí s českými programy a zároveň je vybavena toaletou, sprchou a kuchyňským koutem, které jsou k dispozici hostům v den odjezdu jako zázemí po vyklizení pokojů a čekání na odjezd.
Je možno zapůjčit různé společenské hry, sportovní vybavení - balony, líný tenis, badmiton.
Dále je možné zapůjčit slunečníky na pláž.

Sport a zábava

Dlouhá a široká písečná pláž bez kamenů je od hotelu vzdálena přímo 200m. Na pláži je nespočet beach barů vybavených lehátky a slunečníky, všechny za poplatek - nákup nápoje , možné využívat.
Na pláži jsou volejbalové sítě, hřiště pro děti, možnost zapůjčení šlapadel.Vstup do vody pozvolný, na pláži jsou převlékací kabiny i sprchy. Širokou pláž lemuje krásná dlouhá promenáda, na které je nespočet restaurací, kaváren a tradičních občerstvení. Bohaté vyžití pro děti kavárny s atrakcemi pro děti a na své si přijdou i ti, kteří se chtějí po nocích bavit. Na promenádě jsou vyhlášené bary,které hrají do ranních hodin. Možnost zapůjčení kol nebo skůtrů k projížďkám po okolí.

Děti

Pro děti na pláži Nea Vrasny hřiště, kavárny s atrakcemi pro děti např. trampolíny, skákací hrady, aquazorbink . Lunapark. V centru Asprovalty kolotoče, trampolíny , aquazorbink.
Pláž písečná, pozvolný vstup do vody.

Výhody a nevýhody

Penzion výhradně pro české turisty, v klidné části ale dosahu zábavy i všech nákupních možností. Dlouhé upravené pláže. Asprovalta - Nea Vrasna se nachází ve Strimonickém zálivu a její umístění zaručuje teplé moře od jara do podzimu. Možnosti procházek po promenádě dlouhé 3km. Zajímavé fakultativní výlety celodenní i půldenní.
Stravování vlastní nebo dovoz večeří z řecké restuarace (7€/večeře vč. salátu), v dosahu je i spousta taveren a rychlých občerstvení a supermarketů.
Český delegát dojíždí na penzion každý den.

Tip

Penzion i lokalita vhodný pro všechny věkové skupiny.

Další informace

S účinností od 1. ledna 2018 je v Řecku zákonem stanovena povinnost výběru pobytové taxy, tzv. daně za přenocování. Její výše je od 0,5 EUR do 1,5 EUR/osoba/noc v závislosti na kategorii ubytování. Tato taxa není zahrnuta v ceně zájezdu a bude vybírána na místě.

Stravování

Stravování vlastní,nebo možnost dokoupení večeří. Cena večeří je 7€/den.Večeře jsou dováženy z jedné řecké restaurace v termoobalech a budou vydávány klientům v přízemí hotelu. Strava je třeba objednat v ČR při objednávání zájezdu, objednávka je závazná a bude zapsána do cestovní smlouvy.Změny v počtu večeří je možné zapisovat do cestovních smluv nejpozději do úhrady doplatku, nebo měsíc před odjezdem na zájezd. Večeře se hradí v Řecku, 1. den příjezdu, na hotelu. V dosahu je velké množství taveren a typických občerstvení

Doprava

vlastní doprava, na vyžádání můžeme doporučit trasu, podat info o dálničních poplatcích

Program

Při pobytu lze využít rozmanité nabídky fakultativních výletů, které pořádá řecká cestovní kancelář, celodenních nebo i jen půldenních. Výlety se objednávají v místě pobytu u delegáta, lze platit v eurech i Kč.
Studia budou před odjezdem přebírána a musí být vyklizena nejpozději do 9:00. Klienti si zavazadla nechávají v přízemí penzionu, kde mají i zázemí na přečkání do času odjezdu. Příjezd do ČR druhý den v odpoledních hodinách.
Upozornění:
Od roku 2012 je povinnost pro každé dítě mít svůj vlastní cestovní pas. Pro dospělé občany ČR postačí pro cestu do Řecka pouze občanský průkaz se čtecí zonou. Pro cestu do Řecka se uznává jako cestovní doklad pro děti do 15 let také občanský průkaz. Jeho pořízení je výrazně levnější než cestovní pas. Cestování do Řecka s občanským průkazem je rychlejší.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Villa Luna **
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 200 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 286 314
dnes 8–19 h

Hodnocení

17. nejlepší hotel v destinaci Chalkidiki

4/ 5 4 recenzí

Mirka říjen 2019 Byli jsme spokojeni, Nea Vrasna je moc hezká. Na dovolené jsme byly s kamarádkama v půlce září, počasí bylo skvělé, stále sluníčko a teploty moc příjemné. Překvapilo nás krásné... celá recenze

Jan P. červenec 2019 Luna LUX Nea Vrasna Chalkidiki. Do Nea Vrasny jsme jeli na doporučení známých, a byli jsme spokojení. Pěkná lokalita, hezká vesnička v zálivu, hned vedle další mě... celá recenze

Petra V. červenec 2019 Penzion Luna Nea Vrasna. Hezká dovolená, Nea Vrasna i Asprovalta jsou moc hezká městečka. Dobrá lokalita i pro výlety . Každý večer je kam zajít , procházk... celá recenze

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-luna-lux-chalkidiki-recko-z1286314/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací