Hotel Villa Luzzago

  Itálie, Lombardie, Ponte di Legno

5/5

Villa Luzzago SKIPAS V CENĚ

  Itálie, Lombardie, Skirama Dolomiti Adamello Brenta, Val di Sole, Ponte di Legno
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Villa Luzzago SKIPAS V CENĚ

VŠE V CENĚ: SKIPAS, UBYTOVÁNÍ S POLOPENZÍ, DOPRAVA ! 

NÁŠ NÁZOR: velmi oblíbené ubytování díky skvělé ceně. Úžasná oblast pro lyžování ADAMELLO SKI (1.121 - 3.016 m.n.m.)

IDEÁLNÍ PRO KOLEKTIVY, rodiny s dětmi a všechny věkové kategorie, výborná poloha v krátké dojezdové vzdálenosti skibusem k hlavnímu vleku kabinové lanovky známého lyžařského ski areálu Ponte di Legno / Passo Tonále. Ledovec Presenna 3.006 m.n.m.      

Poloha: Villa Luzzago se nachází 600 m od centra městečka Ponte di Legno, kde jsou obchody, restaurace, bary a kavárny. Vzdálenost od lyžařského areálu v Ponte di Legno je cca 1.500 m - zastávka skibusu je 90 m od ubytování. Pro přepravu do 7 km vzdáleného lyžařského areálu Passo Tonale je možné využít kabinovou lanovku Ponte di Legno – Colonia Vigili – Passo Tonale.

Ubytování: jednoduché standardní 1 - 4 lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Jednolůžkový pokoj bez příplatku. Některé pokoje mají výhledem na hory a také mají některé i balkon. V koupelně jsou nové fény (rok 2024). 

Vybavení:  recepce, jídelna, oddělená společenská místnost s TV, která je hned vedle společenské místnosti s barem - bar na večerní posezení, připojení k internetu WIFI (zdarma) ve všech prostorech, lyžárna, parkování zdarma. 

Stravování: polopenze - snídaně formou kontinentálního bufetu. Večeře formou jednotného menu. Pobyt začíná večeří.

*na snídani není bezlebkové pečivo, bezlaktózové mléko, bio potraviny.

*VEGETARIÁNSKÁ, BEZLEPKOVÁ STRAVA SE MUSÍ NAHLÁSIT PŘI SJEDNÁVÁNÍ ZÁJEZDU

Klienti přijíždějící autobusem: příjezd do ubytování v dopoledních hodinách, rozdání skipasů, výběr kauce na skipas, rozdělení pokojů, ubytování, kdo má přikoupen skipas v den příjezdu může ihned odjet lyžovat.

Klienti přijíždějící autem: Check-in: po 15:00hod – pokud klienti nemají zakoupený skipas v den příjezdu.

Pokud mají klienti zakoupený skipas v den příjezdu, je k vyzvednutí na recepci v dopoledních hodinách (od 9:00h), klienti mají možnost, si nechat věci v zamčené společenské místnosti a vyrazit lyžovat. Pokud bude pro klienty nachystaný pokoj dříve jak po 15:00 hodině můžou být hned ubytovaní.

Skipas je na oblasti: Ponte di Legno, Passo Tonale, Presena. Celkem 62km sjezdovek.                                           -

Destinace

Dokonalé lyžování v Ponte di Legno - Tonale

Propojením vysokohorského lyžařského střediska Passo Tonale a malebného městečka Ponte di Legno v údolí vznikl úctyhodný komplex sjezdovek, fun parků, free ride terénů, ubytovacích zařízení a après-ski aktivit v nadmořské výšce od 1 257 do 2 992 metrů. Na 100 kilometrech sjezdových tratí ochutnáte dokonale upravený manšestr, dovádivé boulové úseky, široké carvingové dálnice a kopce s hlubokým sněhem. Při dobrých podmínkách se svezete na 4,7 km dlouhé Passo Tonale Alpino z úplného vrcholku až do údolí. Černé tratě Passo Tonale Paradiso nebo ledovcová Presena ministra slouží k přípravě národního italského mužstva. Jistotu kvalitního sněhu na začátku a konci sezóny garantuje ledovec Presena. Nadmíru promyšlený snow park Passo Tonale se pyšní jumpy, quaterpipe, slidy a boxy. Až se vám uprostřed léta zasteskne po dovádění na snowboardu, zavítejte do parku Presena na ledovci s celoročním provozem. Pestrý výběr skialpinistických itinerářů a free ride terénů láká milovníky adrenalinu. Nováčci této disciplíny si mohou najmout místního průvodce. Vyznavači bílé stopy si vychutnají 21 kilometrů upravovaných tratí za poplatek 13 € na týden nebo 2,60 € na den. Středně těžký okruh Tonale Ortsloipe v 1 883 metrech nad mořem připravuje běžkařům úchvatnou podívanou do údolí.

Après-ski

Zimní dovolenou v Tonale a Ponte di Legno si užijí jak rodiny s malými dětmi, tak sportovci či parta přátel. Po celodenní lyžovačce se otevírá svět après-ski aktivit. Dětský klub Fantaski provozuje lyžařské hřiště pro nejmenší, baby-sitting a animační program pro děti nad 5 let. Své ratolesti vezměte i na snow tubing, sáňkařskou dráhu nebo na jízdu se psím spřežením. Krev v žilách tuhne při adrenalinovém snow kitingu, při nočních jízdách na sněžném skútru nebo při vyhlídkových letech ve vrtulníku. Za romantikou se vydejte do malebných uliček Ponte di Legno. Naopak bujaré noční párty na vás čekají na kopci v Passo Tonale. Z menu restaurací ochutnejte vynikající speciality casonei, calsú, gnoch de la cua, minestra d’orzo nebo selvaggina. Skvělé jídlo doplňuje výtečné víno ze slunných svahů. Relaxujte ve wellness a ve vířivkách v některém z hotelů nebo si zaplavte v krytém bazénu v Ponte di Legno. Zajímavou multimediální expozici o období 1. světové války v Dolomitech uvidíte v jeskyni na průsmyku Passo Paradiso.

Doprava

Passo di Tonale leží na západním okraji Dolomit. Posledních 70 kilometrů cesty vede po horských silnicích s náročnými úseky, na nichž se bez sněhových řetězů neobejdete. Trasa z Prahy přes Mnichov a Brenner trvá téměř 8 hodin a ujedete 785 kilometrů. Z Brna se dejte na Salzburg, Innsbruck a Brenner. Za necelých 9 hodin zdoláte 849 kilometrů. Místní ski busy perfektně propojují jednotlivé areály mezi sebou i ubytovací zařízení s dolními stanicemi lanovek. Držitelé vícedenních ski pasů využívají dopravu zdarma. Díky meziměstským spojům se dostanete i do Marilleva 900, Folgarida a Madonna di Campiglio.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Villa Luzzago **
Vzdálenost od sjezdovky: 1500 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 569 339
dnes 8–19 h

Hodnocení

4. nejlepší hotel v destinaci Lombardie

5/ 5 1 recenzí

Naďa březen 2019 Lyžování. Dovolená v hotelu výborná. Skvělá delegátka Věra. ... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací