Hotel Echmea

Řecko, Peloponés, Stoupa

Echmea

    Řecko, Peloponés, Stoupa
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Ubytování

Pojeďte s námi v roce 2021 na dovolenou do menšího řeckého letoviska Stoupa, které leží v jižní části poloostrova Peloponés, přibližně 60 km od města Kalamata, kam naše cestovní kancelář pořádá zájezdy od roku 2017 do penzionu Echmea. Penzion ECHMEA leží téměř na pláži (cca 30 m). Ubytování doporučujeme těm, co preferují ubytování co nejblíže k moři. Svým standardem uspokojí i náročnější klienty. Studia pro 2–3 osoby a apartmán pro 3–4 osoby jsou vybaveny kuchyňským koutem, soc. zařízením, balkonem, TV, wi-fi připojením zdarma a klimatizací za poplatek. Z celého ubytování je boční výhled na moře. Jednolůžkové studio (na dotaz) + 400 Kč/noc Apartmán obsazen 2 osobami + 250 Kč/noc (červenec, srpen) Apartmán obsazen 2 osobami + 190 Kč/noc. (květen, červen, září,říjen) Možnost dokoupení stravování: večeře 420 Kč/noc, polopenze 550 Kč/noc. Vzhledem k výhodnosti platby v eurech doporučujeme objednat a zaplatit stravování až na místě pobytu. Výše pobytové taxy platné od 1.1.2018 v Řecku je pro studia a apartmány 0,50 €/noc/pokoj. Další informace najdete zde. Vzdálenost z letiště: Kalamata (letiště) - Stoupa 60 km.

Letovisko

Pojeďte s námi v roce 2021 na dovolenou do menšího řeckého letoviska Stoupa, které leží v jižní části poloostrova Peloponés, přibližně 60 km od města Kalamata, kam naše cestovní kancelář pořádá zájezdy od roku 2017. Nachází se na úpatí pohoří Taygetos a je součástí oblasti Mani. Kdysi byla Stoupa ospalým místem, ale v posledních letech se s přibývajícím zájmem turistů stala vyhledávaným letoviskem, které si ale i přes zvýšený zájem zachovává své kouzlo. Stoupa patří mezi klidnější místa, kde se můžete procházet uličkami letoviska nebo absolvovat procházky do olivových hájů, které nabízí překrásné výhledy do okolí. I přesto, že není Stoupa velké letovisko, najdou tu turisté všechny služby, které na své dovolené vyhledávají. V letovisku je zajištěna lékařská péče i lékárna. Stoupa a celá oblast Mani je výjimečná svou kamennou architekturou, lišící se od té tradiční řecké. V minulosti byla oblast Mani známá díky svým nespoutaným a divokým obyvatelům, kteří žili izolovaní ve vysokých věžích, sloužících k jejich ochraně. Některé z věží stojí dodnes. Hlavní písčitou pláž v letovisku lemuje nábřeží s obchody, bary a tavernami, nabízejícími místní speciality. Naleznete zde i několik menších pláží ukrytých mezi kameny a na okraji letoviska známou pláž Kalogria, kde se nachází bar a restaurace. Moře tu má krásnou tyrkysovou barvu. Patronem pláže je spisovatel Nikos Kazantzakis, jehož socha stojí na útesu nad pláží. Nejpopulárnější pláží letoviska je Stoupa Beach. Pokud jste nadšenci do šnorchlování, na okrajích pláže jsou vhodné podmínky právě pro vás. V blízkém i vzdáleném okolí pak najdete celou řadu dalších pláží a byla by škoda je nepoznat. Zhruba 4 kilometry od Stoupy leží rybářská vesnička Agios Nikolaos, nabízející taverny s místními specialitami. Ve vzdálenosti 7 km od Stoupy se nachází historická oblast Kardamili, která byla zmíněna i samotným Homérem. Další zajímavé město je Areopoli, vzdálené 40 km. Zde můžete navštívit náměstí, kde se každou sobotu konají trhy s místními produkty a specialitami. 50 kilometrů od Stoupy se skrývá jeskyně Diros, jejíž krásu mohou návštěvníci obdivovat na lodičkách. Stoupa je vhodná destinace nejen pro rodiny a páry. Díky velmi dobré dostupnosti významných antických památek jako jsou Mykény, Olympie, Epidaurus a mnoho dalších, si na své přijdou i ti, kteří rádi poznávají historii, nová místa a kultury. Vzdálenost z letiště: Kalamata (letiště) - Stoupa 60 km.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Echmea
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 30 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 785 891
dnes 8–19 h

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací