Hotel Venus

  Česko, Karlovarský kraj, Karlovy Vary

hotel Venus, léčebný balíček vč. 17 procedur

  Česko, Karlovarský kraj, Krušné hory, Západočeské lázně, Karlovy Vary
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Karlovy Vary byly založeny kolem roku 1350 českým králem a římským císařem Karlem IV. Staly se perlou evropských lázní nejen pro svou fascinující přírodní scenérii, výjimečnou atmosféru a bohatou historií, ale hlavně díky úspěšné léčebné tradici. Klidné procházky po lázeňské promenádě přímo vybízí k ochutnávání léčivých pramenů. Lázeňský hotel se nachází v srdci lázeňské čtvrti, několik kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou historií budovy hotelu. Tradice jsou zde úspěšně spojeny s moderním a neotřelým stylem a panuje zde příjemná domácí atmosféra. Hotel je zaměřen na gastroenterologická onemocnění, léčení nadváhy a nemoci pohybového ústrojí. Všechny procedury jsou prováděny lékařskými odborníky.

Ubytování

komfortní dvoulůžkovém pokoje s možností 1 přistýlky jsou vybaveny koupelnou se sprchovým koutem, sociálním zařízením, Wi-Fi, fénem, minibarem, satelitní TV-SAT s radiem, trezorem, telefonem a županem. Lze zajistit dvoupokojové apartmány.

Stravování

polopenze formou bufetu. Lze zajistit dietní menu s chutnými a zdravými jídly s velkým obsahem výživných látek.

Vybavení

výtah , restaurace, lobby bar, terasa, sluneční terasa, dětský koutek, směnárna, wellness centrum.

Wellness centrum

léčebný bazén s protiproudem (28°C), Whirlppool (38°C), sauna, solárium, bazén. Masáže za poplatek.

Sport

golfové hřiště je ve vzdálenosti 3 kilomery, cyklotrasy v okolí hotelu, turistické trasy v okolí, k procházce láká Jelení skok i vyhlídka Diana.

výlety

Pramen Vřídlo

Nejznámější karlovarský minerální pramen naleznete na Vřídelní kolonádě. Vyvěrá v podobě gejzíru tryskajícího až do 12 metrů. S teplotou 73,4 °C je nejteplejším termálním pramenem Čech.

Muzeum Jana Bechera

Při návštěvě Karlových Varů si nenechte ujít prohlídku Muzea Jana Bechera a nahlédněte pod pokličku výroby tradičního bylinného likéru. Prohlédnete si historické předměty rodiny Becherů, třeba knihu receptů, ocenění z výstav, Boží Dar s Ježíškovou cestou

účetní knihy a spoustu dalších exponátů. Během interaktivní části nasajete vůni bylinek a koření a ochutnáte karlovarskou vodu, která se k výrobě Becherovky používá. A díky virtuální realitě se během chvilky ocitnete přímo na stáčecí lince. Na závěr prohlídky ochutnáte produkty Jan Becher nebo si lze zakoupit suvenýry v místním obchůdku. Kromě pondělků má muzeum otevřeno každý den.

Stezka krušnohorských pověstí

Zaveďte děti do kouzelného pohádkového světa. Půl kilometru dlouhá Stezka krušnohorských pověstí vede nedaleko parkoviště na vrcholu Plešivce a vypráví všem návštěvníkům staré příběhy o strašidlech, skřítcích a dalších nadpřirozených bytostech z Krušných hor. Trasu pohodlně projdete i s kočárkem a cestou potkáte krásné vyřezávané sochy Permoníka, Čerta, Ohnivce, Stromové ženy a mnoho dalších, z nichž každá vám bude vyprávět svůj jedinečný příběh. O kousek dál se pak děti vyřádí v lanovém parku a na trampolínách.

V létě turisty láká Božídarské rašeliniště, Vlčí jámy u Horní Blatné nebo vrchol Klínovec. Nachází se zde i naučná Ježíškova cesta, která seznamuje děti s Ježíškem a jeho pomocníky. Na stezce jsou rozmístěna různá stanoviště s herními prvky (prolézačky, kolotoče, houpačky) a postavičkami z večerníčků a pohádek. Na jednotlivých stanovištích děti plní úkoly (poznávání listů a plodů podle stromů, stop zvířátek apod.). Po splnění všech zadaných úkolů obdrží v infocentru malý dáreček. Vždy před Vánoci tu funguje tzv. Ježíškova pošta. Otisky všech dosud použitých razítek jsou k vidění v expozici vlastivědného muzea. V zimě potěší dva lyžařské areály a za obcí najdete velký lyžařský areál Neklid. V okolí je zhruba 70 kilometrů běžeckých tratí.

Naučná stezka Božídarské rašeliniště

Cesta vede částí Národní přírodní rezervace Božídarské rašeliniště, která byla dle Ramsarské úmluvy vyhlášena mezinárodně významným mokřadem. Zřízena byla v r. 1965, má rozlohu 929,5 ha, tedy je největší v Krušných horách. Tvoří ji především rozsáhlé soubory horských rašelinišť vrchovištního typu. Místy se zde uchovala tokaniště tetřívků. Na trase naučné stezky Božídarské rašeliniště najdete 12 informačních tabulí. Cesta je vhodná i pro malé děti a dá se zvládnout i s kočárkem.

Program

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 385 996
dnes 8–19 h