Arion Athens Hotel

  Řecko, Attika, Atény

ARION

    Řecko, Atény
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Moderní 3 hotel se nachází v centru města, v pěší dostupnosti od stanice metra Monastiraki. Střešní terasa nabízí krásný výhled na Acropolis. Hotel má výhodnou polohu poblíž všech atrakcí města, jako je např. historická čtvrt Plaka, nebo náměstí Syntagma.

Popis

Athény jsou kolébkou evropské civilizace s největší koncentrací antických památek. Starobylá Akropole je považována za jeden z novodobých moderních divů světa. Historické artefakty můžete obdivovat např. v Novém muzeu Acropolis, nebo v Národním archeologickém muzeu, které mnozí turisté považují za to nejlepší na světě. Prohlídku města zakončete v některé z místních taveren. Ochutnejte musaku, souvlaki, olivy, olivový olej, sýry, mořské plody, nebo grilovanou zeleninu.

Ubytování

koupelna, WC, klimatizace, Wi-fi, televizor, fén, telefon, trezor, psací stůl, lednice

Vybavení a služby

24-hodinová recepce, úschovna zavazadel, klimatizace, bar, snídaňová místnost, střešní terasa, Wi-fi

Program

Individuální zájezd od 2 osob s možností zakoupení fakultativních služeb předem. Přehled naleznete níže, ceny uvádíme v záložce Ceník a objednávka. Klienti si pro rychlou orientaci a pohodlnou přepravu u nás rádi objednávají: Transfer Soukromý transfer z/na letiště – cena za auto Sdílený transfer z/na letiště – cena za osobu Jízdenky Vyhlídkový autobus, 1 den – jízdenka na turistický autobus, platnost 24 hod, nástup a výstup kdekoliv Vstupenky Museum Pass, 3 dny – Museum Pass zahrnuje přednostní vstupy do 15 muzeí a galerií v Athénách. Athens Pass, 3 dny – zahrnuje vstup až do 30 atrakcí zdarma včetně přednostních vstupů, jízdenku na turistický autobus na 2 dny, slevy v restauracích a obchodech Výlety Athény v noci s večeří – 4,5 h – prohlídka města s místním průvodcem v AJ. V ceně výletu je zahrnuta také doprava. Výlet je zakončen večeří v místní taverně s živou hudbou v historické čtvrti Plaka. Půldenní prohlídka města – 3,5 h – prohlídka nejznámějších památek s místním průvodcem v AJ (např. Acropolis, Parthenon). Delfy – 10 h – celodenní výlet do Delfy s místním průvodcem. V ceně výletu je zahrnut také oběd.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Arion Athens Hotel ***

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 056 004
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-arion-ateny-mesto-recko-z2056004/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací