Hotel Pension Erlenhof

  Rakousko, Korutany, Kötschach - Mauthen

4/5

Hotel Erlenhof, Kötschach-Mauthen, Nassfeld

    Rakousko, Korutany, Nassfeld / Hermagor, Kötschach - Mauthen
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Hotel Erlenhof****, Kötschach-Mauthen, Nassfeld
Všeobecná informace

Hotel Erlenhof**** a penzion Erlenhof*** se nachází jen 400 metrů od obchodů a kaváren v městečku Mauthen. Využívat můžete veškerého zázemí hotelu.

Vybavení

Hotelová restaurace nabízí regionální a středomořskou kuchyni. V baru hotelu Erlenhof najdete výběr kvalitních vín a místních piv. Hotel má vlastní saunu, nabídku masáží a minigolf. Hoteloví hosté mohou využívat slev v místním plaveckém bazénu a na golfovém hřišti. Přímo u hotelu je bezplatné soukromé parkoviště. Hotel má vlastní lezeckou stěnu a prostorné dětské hřiště.

Ubytování

Hlavní budova – hotel**** - celkem 23 pokojů - 1,2,3-lůžkové pokoje s kabelovou TV, telefonem, internetovým připojením, sprchovým koutem a WC na pokoji, z 90 % s balkonem.
Vedlejší budova – pension*** - nabízí 8 komfortně vybavených pokojů s koupelnou, WC, balkonem, SAT/TV a hernu pro děti.

Stravování

Polopenze - snídaně ve fomě bufetu, večeře - 3 chody, exceletní kuchyně - regionální, mezinárodní a italská kuchyně, majitel - someliér - rozsáhlá nabídka vín z Rakouska, Itálie, Franice

Poloha

Rodinný hotel ****, pension *** a apartmány /3 budovy - hlavní, kde je recepce, restaurace, bar, zimní zahrada, sauna, dětská herna a pokoje pro hosty ****, vedlejší budovy jsou vzdáleny 30-100 metrů od budovy hlavní a jsou v nich pokoje ***a apartmány /nabídka na dalším listě/ . Nachází se v městečku Kötschach, cca 5 minut chůze od centra. Areál Nassfeld (lanovka Millénium) je cca 20 km. Zastávka autobusu přímo před hotelem.

Sport a relaxace

Ke koupání slouží skvělý celoroční aquapark Aquarena, kde najdete víceúčelové bazény, tobogán, sportovní bazén, kryté bazény, dětský bazén, masážní trysky atd. (pro hosty Erlenhofu zdarma). V lázeňské části aquareny pak finskou saunu, tepidarium, parní lázeň. Dále přírodní, lesní koupaliště v Mauthenu a samozřejmě nádherné koupání v jednom z nejteplejších (a nejjižnějších) jezer Korutan Presseger See (kousek za Nassfeldem).

Vhodné pro

Jednotlivce, rodiny s dětmi, skupiny

Aktivity

Kötschach – Mauthen je známé centrum turistiky, horolezectví a cykloturistiky. V okolí objevíte úžasné výhledy na hory, horská jezera, divoké vodopády a úchvatné kaňony. V roce 2011 byl Mauthen byl zařazen do úzké skupiny obcí zaměřených na horolezectví a turistiku. Nabízí přes 100 km značených turistických tras. Také pro horolezce je Kötschach – Mauthen rájem. Okolní hory jsou známy pod souhrnným názvem Jižní vápencové Alpy. Kromě lezeckých stěn, lezeckých oblastí a via ferrat různých stupňů obtížnosti je zde také podzemní via ferrata. I když je tento turistický ráj vzdálen jen cca 150 km od jaderského moře, je to zde jen 540 km z Brna a cca 570 km z Prahy.

Asi cca 20 km je hotel vzdálen do známého zimního i letního střediska Nassfeld. Zde je možno využít dvou lanovek, které Vás vyvezou do výšky takřka 2.000 m. Doporučujeme na tento výlet jednodenní kartu „Nassfeld Tageskarte“ (dospělí 26€, děti 13€), která platí na obě lanovky, jednu jízdu letní sáňkařskou dráhou Pendolino a volný výjezd horským taxi Piccolo Express. Za necelou půlhodinu od hotelu dojedete na divukrásné Lienzské Dolomity. Obě dostupná pohoří Vám nabídnou úžasné vápencové štíty, průzračná jezera a divoké soutěsky.

Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Pension Erlenhof ****
Vzdálenost od sjezdovky: 25000 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 113 645
dnes 8–19 h

Hodnocení

3. nejlepší hotel v destinaci Korutany

4/ 5 1 recenzí

Dana R. prosinec 2017 Lyžování Nassfeld. Ubytování nádherné, městečko Mauthen příjemné, sněhu dostatek, jen neupravené a uzavřené sjezdovky.... celá recenze

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací