Hotel Siesta Mar Apartamentos

  Španělsko, Menorca, Cala'n Porter

APARTMÁ SIESTA MAR

    Španělsko, Baleárské ostrovy, Menorca, Cala'n Porter
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis:

MENORCA Nejsevernější z Baleárských ostrovů se v historii stal domovem několika kultur díky své poloze ve Středomoří. Vládli zde Římané, velkou stopu v architektuře zanechali Arabové, Britové přesunuli hlavní město z Ciutadelly do Mahónu,postavili veřejný vodojem, od začátku 19. století je ostrov definitivně připojen ke Španělskému království. Severní pobřeží ostrova je divoké a velmi členité s řídkou vegetací, jižní pobřeží Vás okouzlí vápencovými útesy a plážemi s bílým pískem vromantických zátokách obklopených borovicovými lesy. Nejvyšší vrchol Monte Toro měří pouhých 358 m a připomíná postavu rozzuřené býka. TIPY NA VÝLETY: celý ostrov je zapsán v seznamu světového dědictví UNESCO, nachází se zde asi 200 archeologických nalezišť, na kterých jsou rozesety megalitické stavby staré více jak 3000 let S ?Albufera des Grau - rezervace tvořená velkoulagunou a malými ostrůvky s dunami Ciudadela - staré město a katedrála hlavní město Maó - hlavní město, výlet lodí kolem útesů a zátok ostrova. CALA ?N PORTER se nachází v jihovýchodní části ostrova. Letovisko leží na útesu s nádherným výhledem na moře a okolní krajinu. V centru najdete výběr restaurací, obchodů a barů. Pláž chráněná útesy nabízí pozvolný přístup do moře. APARTMÁ SIESTA MAR ** Apartmánový komplex leží na jihu ostrova, 7 km od letiště a 300 m od písčité pláže s pozvolným vstupem do moře. Hlavní město je vzdálené 8 km, v okolí můžete navštívit jeskyni Cova d ?en Xoroi (500 m) nebo ZOO (6 km).

Vybavení:

Recepce (WiFi zdarma), restaurace, bar, venkovní bazén se sluneční terasou, dětské hřiště, parkoviště, směnárna.

Ubytování:

Apartmány s jednou nebo dvěma ložnicemi pro 2-5 osob, obývací pokoj s rozkládací pohovkou, kuchyňský kout (sporák, lednice, konvice, toaster), vlastní příslušenství, TV, balkón/terasa.

Stravování:

Bez stravy, snídaně, polopenze.

Doprava:

Zpáteční letenka (včetně tax a transferů): z Prahy: od 9.890 Kčcolor="red"> Děti do 2 let odlet Praha: 1.330 Kč (vč. tax a transferů). Přímý let Praha - Maó trvá cca 2 h 33 min., létá se během letní sezóny 01.06. - 01.10. středa-neděle. Letenky Vámmůžeme rezervovat z jakéhokoliv odletového letiště (Praha, Mnichov, Berlín, Vídeň aj...), dle letových řádů leteckých společností, buď přímé lety nebo s přestupem. Letenky rezervujeme na pravidelných linkových letech, můžeme Vám nabídnout libovolnědlouhý pobyt i den odletu. Ceny letenek se odvíjí od obsazenosti letadla a mění se velmi často, přesnou cenu letenky Vám sdělíme v okamžiku rezervace. Na objednané letenky se nevztahují stornopodmínky a stornopoplatky CK. Objednané a zaplacené letenky jsou nevratné a nepřenosné (tj. stornopoplatek činí 100%, jsou rezervovány na přesné jméno cestujícího dle platného cestovního dokladu, u dětí i na datum narození). Palivový příplatek může být doúčtován dle aktuální výše 3 týdny předodletem. Letenku obdrží cestující současně s informacemi k zájezdu, tj. 7 dní před odletem. Storno letenky (ze zdravotních důvodů) lze pojistit za cca 190 Kč/os. (částka se odvíjí od ceny letenky).

Slevy:

SLEVA 10% za včasný nákup do 31.12.2016 SLEVA 5% za včasný nákup do 28.02.2017 Dítě na přistýlce 2-13 let SLEVA 50% Dospělý na přistýlce SLEVA 25%

565 656 610 Číslo zájezdu: 730 389
dnes zavřeno

Španělsko

Španělsko zaujímá většinu Pyrenejského poloostrova a jeho součástí jsou i Kanárské ostrovy a Baleáryse známými ostrovy, jako jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera. Kanárské ostrovy jsou celoročně vyhledávanou destinací, poznejte Gran Canarii, Tenerife nebo Fuerteventuru. Největším turistickým lákadlem jsou jednoznačně španělské pláže a bezpočet architektonických a kulturních zážitků, které tato země po celý rok nabízí. Nejatraktivnější pevninské riviéry jsou Costa Brava a Andalusie. Španělsko je i zemí eurovíkendů, turisty lákají hlavně Madrid a Barcelona.

Západní Středomoří zaručuje návštěvníkům stabilní slunečné počasí po celé léto, v jihošpanělské Andalusii dokonce od května do října. Moře je v letních měsících příjemně vyhřáté až na 26 °C.

 

Na Balearských ostrovech byla nově zavedená turistická taxa, která závisí na kategorii hotelu, ve kterém jsou klienti ubytováni:


Výše turistické taxy (včetně daně) je stanovena vládou a závisí na oficiální kategorii ubytovacího zařízení, ve kterém jsou klienti ubytováni.

Hlavní sezónu 1. 5. - 31.10.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 2,20 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 3,30 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 4,40 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 3,30 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 4.40 EUR/osoba/noc

Vedlejší sezóna 1. 11. - 30. 4.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 0,55 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 0,825 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 1,10 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 0,825 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 1,10 EUR/osoba/noc

Turistická taxa je povinná pro všechny osoby nad 16 let, které navštíví Baleárské ostrovy. Klienti, kteří tráví na ostrovech 9 dní a více, platí od 9. dne 50 % z ceny taxy.
Turistická taxa bude vybírána v hotovosti v místě pobytu přímo v ubytovacích zařízeních.

Španělsko - více informací