Termín:
28. 8. – 4. 9. 2017
Počet dní:
8 (po – po)
Počet nocí:
7
Doprava:
letecky Praha
Strava:
all inclusive
Původní cena:
18 510  Kč
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka

Popis ubytování a programu zájezdu

Poloha

Poloha: hotel se nachází cca 20km od Naama Bay a cca 10km od letiště. Pláž: přímo u hotelu se nachází dlouhá písečná pláž se vstupem do moře přes molo, doporučujeme obuv do vody.

Stravování

V ceně: all inclusive – snídaně, obědy ,večeře, pozdní snídaně, lehký snack během dne, místní rozlévané alko a nealko nápoje, 1x za pobyt lze večeře v á la carte restauraci, rozlévané víno jen během večeře. Restaurace a bary:
* hlavní restaurace „Oyoun“
* restaurace „The Terrace“ – za příplatek
* italská restaurace „Primi Piatti“ – á la carte, nutná rezervace, za příplatek
* restaurace „Poolside Open Air BBQ“ – á la carte, nutná rezervace, lehký oběd a snack, za příplatek
* rybí restaurace „Blue Fish“ – á la carte, na pláži, oběd a večeře, za příplatek
* bar „Soweto“ – v lobby
* plážový bar
* bar u bazénu „Halfway Hut“
* bar v bazénu „Waterfalls Sunken“
* bar „Atrium“

Ubytování

Celková kapacita: 465 pokojů a suite. Základní vybavení: SAT TV, klimatizace, trezor, telefon, minibar, fén, balkon nebo terasa, koupelna s vanou. Kategorie:
* standard pokoje (32m2)
* pokoje v hlavní budově s výhledem na moře

Vybavení

Zdarma: 5 bazénů (jeden se 2 skluzavkami), fitness, plážový volejbal, mini fotbal na pláži, tenis, vodní pólo, dětský klub a hřiště, WiFi (v lobby, Soweto bar a bar Atrium). Za poplatek: kulečník, lázeňské centrum, potápěčské centrum. Zábava a animace: denní i večerní animační programy. Další: obchod se suvenýry, kadeřnictví.

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

  • zpáteční letenku v optimální knihovací turistické třídě z Prahy včetně letištní a palivové taxy
  • hromadný transfer letiště-hotel-letiště
  • česky hovořící delegát
  • 7x ubytování a stravování dle tabulky
  • povinnou galavečeři dne 24.12. a 31.12.2016 servis partnerské CK
  • povinné pojištění proti úpadku CK
  • pojištění léčebných výloh ČPP pro osoby do 68
  • 99let (ostatní doplácejí rozdíl)
  • 14x ubytování a stravování dle tabulky

Základní cena nezahrnuje

  • vízum
  • cestovní připojíštění

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Blue Sky Travel, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Sharm El Sheikh
  • Místo dle CK: Sharm El Sheikh

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Amwaj Oyoun Hotel & Resort *****

Typ pláže: molo, písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

5 uživatelů

Pořadí

15. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Sharm El Sheikh.

Poslední komentář

7.7.2017 | Greta
Datum pobytu: 1.7.2017
Katastrofa,nikomu neodporucam!!!!!!!

Nejnovější recenze

1
15.10.2014 | Alča
Datum pobytu 1.9.2014
1/5 - Nic moc
Už nikdy víc!!!
3
3.9.2014 | Brawler
Datum pobytu 1.8.2014
3/5 - Průměr
Jednou a stačilo mi. Do Egypta už bych se nemusel nikdy podívat a nevadilo by mi to.
1
17.7.2014 | Martina
Datum pobytu 1.7.2014
1/5 - Nic moc
Nic horšího jsem v životě nezažila a zažít už více nechci! CK ********** jsem považovala za nejlepší cestovku,mrzí mě,že si neověří podmínky ve svých hotelech a neupozorní na některé věci,které nám zkazily dovolenou. Tento hotel není vhodný vůbec pro nikoho!

Sharm El Sheikh

Jedno z nejoblíbenějších rekreačních a potápěčských center Egypta je vzdáleno asi 25 km od nejjižnějšího cípu Sinajského poloostrova. Z původní rybářské osady vzniklo v posledních deseti letech nejmodernější egyptské přímořské středisko s komfortem na světové úrovni. Sinajský poloostrov je jediná část Egypta ležící v Asii. Je lemováno pásem vysokých hor a překrásných údolí, které jej chrání před útokem severních větrů a vytvářejí z něj oázu slunce a koupání po celý rok. Významnou předností střediska jsou rozlehlé písčité pláže vhodné pro dospělé i děti a rovněž prvotřídní příležitosti pro potápění ke korálovým útesům s nejbohatší podmořskou florou a faunou v této časti světa. Letovisko nabízí ubytování v supermoderních hotelových komplexech i v menších pěkných hotelích v egyptském stylu. K příjemnému pobytu přispívá řada nákupních příležitostí s nabídkou typických výrobků z kůže, zlatých šperků i keramiky, rozmanitých restaurací, barů a typických kaváren v egyptském stylu, diskotéky, kasina i noční kluby. Sportovní nabídka zahrnuje šnorchlování, potápění, windsurfing a další vodní sporty. K dispozici jsou jízda na koni a velbloudech, oblíbená džíp safari do pouště i velmi kvalitní golfová hřiště. Letovisko se člení do menších zálivů. Většina hotelů naší nabídky leží v nejkrásnější a nejživější části střediska, která se nazývá Naama Bay. Jedná se o hlavní turisticky nejatraktivnější centrum, kde podél celého zálivu, mezi pláží a hotely, vede pěší zóna plná rozmanitých restaurací, typických kaváren a obchodů včetně sportovního a zábavného vyžití a čarovné atmosféry, která má své kouzlo zejména ve večerních hodinách. Ostatní hotely se nacházejí v oblastech Sharm El Maya, Nabq Bay, Ras Um El Sid a Ras Nosrani Bay, která jsou tvořena hotelovým komplexem s bazénem, na který navazuje hotelová pláž.

,, Popis byl převzat z katalogu CK Eso Travel,,

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


Amwaj Oyoun Resort & SPA ****

Číslo zájezdu: 772965
Egypt, Sharm El Sheikh, Nabq Bay

Všechny termíny a možnosti (34)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha
Po 28.8 – Po 11.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
18 290 Kč
LM | Po slevě 36%
Letecky
Praha
Po 4.9 – Po 18.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
18 290 Kč
LM | Po slevě 36%
Letecky
Praha
Po 11.9 – Po 25.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
18 290 Kč
LM | Po slevě 36%
Letecky
Praha
Po 18.9 – Po 2.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
18 980 Kč
LM | Po slevě 34%
Letecky
Praha
Po 28.8 – Po 4.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 190 Kč
LM | Po slevě 29%
Letecky
Praha
Po 4.9 – Po 11.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 190 Kč
LM | Po slevě 29%
Letecky
Praha
Po 11.9 – Po 18.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 190 Kč
LM | Po slevě 29%
Letecky
Praha
Po 18.9 – Po 25.9.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 190 Kč
LM | Po slevě 29%
Letecky
Praha
Po 25.9 – Po 2.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 860 Kč
LM | Po slevě 25%
Letecky
Praha
Po 25.9 – Po 9.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
23 790 Kč
LM | Po slevě 18%
Letecky
Praha
Po 2.10 – Po 9.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
17 990 Kč
Letecky
Praha
Po 9.10 – Po 16.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
18 670 Kč
Letecky
Praha
Po 16.10 – Po 23.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
18 670 Kč
Letecky
Praha
Po 23.10 – Po 30.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
18 670 Kč
Letecky
Praha
Po 2.10 – Po 16.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
28 590 Kč
Po slevě 5%
Letecky
Praha
Po 9.10 – Po 23.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
29 260 Kč
Po slevě 5%
Letecky
Praha
Po 16.10 – Po 30.10.2017
2 lůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
29 260 Kč
Po slevě 5%
Letecky
Praha
Po 28.8 – Po 11.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 790 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha
Po 4.9 – Po 18.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 790 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha
Po 11.9 – Po 25.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 790 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha
Po 28.8 – Po 4.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 490 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha
Po 4.9 – Po 11.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 490 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha
Po 11.9 – Po 18.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 490 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha
Po 18.9 – Po 25.9.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 490 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha
Po 18.9 – Po 2.10.2017
jednolůžkový pokoj, přistýlka
15 dní
all inclusive
23 780 Kč
LM | Po slevě 17%