Termín:
2. 9. – 9. 9. 2017
Počet dní:
8 (so – so)
Počet nocí:
7
Doprava:
letecky Praha 7:45
Strava:
all inclusive
Původní cena:
14 590  Kč
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
http://www.zajezdy.cz/dovolena-aurora-bay-marsa-alam-egypt-z735163/458007981/

Popis ubytování a programu zájezdu

Poloha a popis

Aurora Bay se nachází na egyptském pobřeží Rudého moře v zátoce Jabal Rosas Bay. Od pláže je hotel oddělen pouze místní komunikací. Díky krásným korálům a bohatým podmořským životem je tato zátoka ideální pro potápění. Od letiště v Marsa Alam je hotel vzdálený cca 51 km. Na výlet se můžete vydat například do nejznámějšího historického města Luxor, který se nachází 340 km od hotelu.

Vybavení hotelu

Hotel je vybaven vstupní halou s recepcí, hlavní restaurací, barem u bazénu, barem na pláži, 4 bazény, spa centrem, posilovnou, dětským klubem, hotelovými animačními programy, internetovým připojením (za poplatek), úschovnou zavazadel, parkovištěm, obchodem, prádelnou.

Vybavení pokoje

Standardní pokoje jsou vybaveny koupelnou s vlastním sociálním zařízením, klimatizací, televizí, telefonem, minibarem, trezorem, internetovým připojením (za poplatek), balkonem nebo terasou. Rodinné pokoje jsou 2 propojené místnosti, jsou stejně vybavené jako standardní pokoje. Promo pokoje mohou být rozlohou menší a mohou se nacházet v odlehlejší části hotelu.

Bonus pro vás navíc

Při objednávce dostanete zdarma: - Zdarma upgrade ze standardního PROMO pokoje (CLASSIC) na pokoj s výhledem do zahrady (SUPERIOR GARDEN VIEW). Ta nabídka platí při rezervaci od 04.04.2017 do 30.04.2017.

Stravování

All inclusive zahrnuje: snídaně, obědy a večeře formou bufetu, během dne lehké občerstvení, místní alkoholické a nealkoholické nápoje. Čerstvé ovocné šťávy a některé importované nápoje jsou za poplatek. A la carte restaurace: The Bay Fish Market - plody moře a ryby Bary: Bar u bazénu Bar na pláži Piano Bar Galaxy Bar & Disco Změna složení i časů all inclusive vyhrazena - dle vedení hotelu.

Pláž a plážový servis

Pláž je od hotelu oddělena místní komunikací.Lehátka a slunečníky jsou zdarma. K dispozici je také bar na pláži v rámci all inclusive.

Pro děti

Dětský klub, hotelové animační programy.

Sport a zábava

4 venkovní bazény, stolní tenis, plážový volejbal, kulečník, šipky, spa centrum, posilovna, potápěčské centrum (za poplatek).

Služby v ceně

Hotelové animační programy, lehátka a slunečníky na pláži i u bazénu.

Služby za poplatek

Internetové připojení, potápěčské centrum, prádelna. Nabídku služeb, které nejsou zahrnuty v ceně zájezdu a jsou za poplatek získáte po příjezdu na hotel.

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

Ubytování, letecká doprava včetně povinných příplatků a paliva, transfer v místě pobytu, stravování dle uvedení, služby delegáta, pojištění CK proti úpadku.

Základní cena nezahrnuje

Cestovní pojištění včetně storna zájezdu, fakultativní služby za poplatek, které nejsou zahrnuty do programu all inclusive či do ceny zájezdu.

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Pantour, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Marsa Alam
  • Místo dle CK: Marsa Alam

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Aurora Bay Marsa Alam ****
(Webové stránky hotelu)

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

115 uživatelů

Pořadí

26. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Marsa Alam.

Poslední komentář

14.6.2017 | Pája
Datum pobytu: 1.3.2017
Tento hotel by byl určitě v mém výběru dovolené v oblasti Marsa Alam. Na kráse mu neubírá ani fakt, že pláž je od hotelu odělena silnicí.

Nejnovější recenze

5
11.3.2017 | Stana se synem Martinem a Iva s dcerkou Evou
Datum pobytu 1.3.2017
5/5 - Úžasné
Urcite se sem za rok vratime. Uzasny relax. Nemam co vytknout.
3
13.2.2017 | Ivan K, Chrudim
Datum pobytu 1.2.2017
3/5 - Průměr
Jak jsem uvedl již v úvodu, **** určitě NE ! Na druhou stranu je to ale nadstandardní ***, takže (zvláště pro katalogy českých CK) by asi bylo objektivní ***+ Čechy je asi hotel oblíben dost, své nástěnky tu mají všechny CK z TOP 4 a téměř denně se objevují noví návštěvníci CZ/SK. Určitě by stálo za to, zlepšit údržbu a rychleji reagovat na případné problémy, ale jinak to považuji za velmi slušný kompromis "za relativně málo peněz dost slušné muziky" a hlavně oceňuji klidnou a přátelskou atmosféru.
2
5.1.2017 | grubina
Datum pobytu 1.12.2016
2/5 - Horší
Byla jsem nekolikrat v Egypte i v jinych destinacich a snad nikdy nepsala recenzi. Nejsem narocny turista ale tohle bylo velke zklamani pro me.

Marsa Alam

Marsa Alam se nachází na spojnici pobřeží Rudého moře a silnice, která vede k pobřeží Edfu, vzdáleného 230 km. Tato silnice, vystavěná pravděpodobně Ptolemaiem II. prochází několika historicky zajímavými místy, kde staří Egypťané dolovali většinu svého zlata.

Přímo u silnice se nachází 2 oblasti – Wadi Barmiya a Wadi Miya, kde nechal, mimo jiných, vystavět chrám také Seti I. Podél této silnice lze také najít několik míst s nápisy ve skalách, zobrazující zvířata (také např. žirafy), dobytek, ale také scény z lovu apod. S postupným rozšiřováním silnice (zatím je pro turisty uzavřena), však budou mnohé tyto poklady navždy ztraceny.

Zatímco tedy tato oblast sloužila jako zdroj zlata, silnice samostatná byla důležitou obchodní cestou mezi údolím Nilu a pobřežím Rudého moře. Obrovskými přednostmi tohoto místa jsou však především překrásné korálové útesy, čisté moře a úchvatné východy slunce. Neustále jsou objevovány nové oblasti pro potápění i šnorchlování. Za mnohé jmenujme např. Elphinstone, Daedalus Reef, Zabargat nebo delfíní zátoku, které je ideální i pro šnorchlování.

"Popisek byl převzat z katalogu CK Firo Tour"

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


Aurora Bay ****

Číslo zájezdu: 735163
Egypt, Marsa Alam

Všechny termíny a možnosti (739)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha 7:45
So 2.9 – So 9.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 6.9 – St 13.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 9.9 – So 16.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 13.9 – St 20.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 16.9 – So 23.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 20.9 – St 27.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 23.9 – So 30.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 27.9 – St 4.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 30.9 – So 7.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 4.10 – St 11.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 7.10 – So 14.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 11.10 – St 18.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 7:45
So 14.10 – So 21.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 18.10 – St 25.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
12 990 Kč
Po slevě 11%
Letecky
Praha 18:45
St 30.8 – St 6.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
13 090 Kč
Po slevě 10%
Letecky
Praha 7:45
So 2.9 – St 13.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 9.9 – St 20.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 16.9 – St 27.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 23.9 – St 4.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 30.9 – St 11.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 7.10 – St 18.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 14.10 – St 25.10.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 390 Kč
Letecky
Praha 7:45
So 26.8 – So 2.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
13 290 Kč
Po slevě 9%
Letecky
Praha 7:45
So 26.8 – St 6.9.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
12 dní
all inclusive
17 490 Kč
Letecky
Praha 18:45
St 2.8 – St 9.8.2017
2 lůžkový pokoj CLASSIC (PROMO)
8 dní
all inclusive
13 390 Kč
Po slevě 11%