Hotel Avra Hospitality Studios & Suites

  Řecko, Mykonos, Tourlos

5/5

MYKONOS - studia AVRA

  Řecko, Mykonos, Tourlos
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

MYKONOS 2021 - TOURLOS - studia AVRA***

letecký pobytový zájezd na nejzábavnější ostrov v Řecku

Mykonos byl dlouhé roky chudým ostrovem. Až ve dvacátých letech ho lidé začali poznávat jako ostrov pelikánů, větrných mlýnů a později jako místo, kde se střetávali hippies. Nachází se v řeckém souostroví Kyklady, severně od ostrovů Paros a Naxos. Rozloha ostrova činí 86 km?, počet stálých obyvatel je cca 6000. Je to jeden z mála ostrovů v Řecku, který je znám po celém světě. Najdete zde obchody luxusních světových značek, což na jiném ostrově v Řecku nenajdete. Mnoho světových celebrit tu vlastní nemovitosti a nebude úplně náhodou pokud některé z nich k večeru potkáte v restauraci či v některém z vyhlášených barů. Největší celebritou je zde však uznáván pelikán Petros II. Je považován za reinkarnaci zachráněného pelikána z 60.let 19.stol., kterého si velice oblíbila Jackie Kennedy. Když Petrose srazil v 80. letech 19. stol. automobil opilého britského řidiče, Jackie darovala truchlícímu lidu Mykonosu pelikána Irenku z hamburské zoo. Po ní se ještě na ostrově objevil pelikán pojmenovaný Nicolas. Ostrov navštěvují turisté z celého světa i pro jeho bohatý noční život a vyhlášené večírky, které ožívají v červenci a v srpnu. Mimo hlavní sezónu je Mykonos klidnější destinací. Vzdálenost z letiště: Mykonos (letiště) - Tourlos 10 km.

Hlavním městem ostrova je stejnojmenný Mykonos, zvaný Chora. Živý přístav se čtvrtěmi Kastro a 'Malé Benátky' přímo vybízí k procházkám, nakupování, dobrému jídlu a zábavě. Můžete zde obdivovat místní architekturu a archeologické památky. Každý večer se klidné malebné uličky města, během turistické sezóny, mění v živé centrum se směsicí taveren, hospůdek, barů a klubů, které přitahují pozornost turistů.

Z důvodu nedostatku vlhkosti, která se dostavuje pouze v období zimy a jara, neoplývá ostrov zelení. Léta jsou zde velmi teplá s minimem srážek a pouze v některých oblastech vane vítr. Mykonos je vhodnou destinací pro všechny. V červenci a srpnu je ale potřeba počítat se zvýšeným počtem návštěvníků. Avšak i v hlavní sezóně najdete pláže, které nejsou přeplněné.

Ubytování

Pension AVRA poskytuje ubytování ve 2-3 lůžkových studiích, které jsou vybaveny malým kuchyňským koutem, soc. zařízením, balkónem/terasou, trezorem zdarma (na recepci), Wi-Fi připojením zdarma, TV a klimatizací v ceně zájezdu.

Penzion svým standardem uspokojí i náročnější klienty. Poloha ubytování zajišťuje klid i v hlavní sezóně, ale pro ty, kteří vyhledávají noční život, je centrum hl. města v docházkové vzdálenosti. Nachází se 50m nad pláží Tourlos. Další známá pláž Agios Stefanos je vzdálena 1,2 km. Z většiny studií je překrásný výhled na moře a na cca 1 km vzdálenou, nově vybudovanou marinu. Od města Mykonos je ubytování vzdáleno pouze 1,3 km. Autobusová zastávka se nachází cca 50m od penzionu. Zdejší pobyt vám zpříjemní služby recepce (9:00-23:00) a mini bar.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 750,- Kč/noc. (na vyžádání-omezené množství).

Stravování

VLASTNÍ.

Je možné připlatit snídaně 200,- Kč/os./noc, večeře 450 Kč/os./noc nebo polopenzi 650 Kč/os./noc. Platba v eurech je výhodnější, proto doporučujeme stravování objednat a uhradit až na místě po příjezdu.

Je dobré však brát v úvahu, že okolí vybízí také k tzv. 'food' turismu, kdy můžete ochutnávat různorodé speciality nevázáním se na jeden podnik, protože je zde mnoho báječných stravovacích míst a bude opravdu z čeho vybírat.

Doprava

Letecká + transfery v Řecku letiště-ubytování-letiště.

Odlet z Prahy-letiště Václava Havla v cca 6:10h / Přílet do Prahy v cca 13:35h.

Pláž

Penzion AVRA se nachází 50m nad pláží Tourlos. Další známá pláž Agios Stefanos je vzdálena 1,2 km. Mykonos je charakteristický díky své kykladské architektuře, kopcům a hornatému povrchu. Na ostrově se nachází několik menších i větších zátok, zálivů a mnoho pláží. I v hlavní sezóně najdete pláže, které nejsou přeplněné. Všechny oplývají zlatavým pískem a křišťálově čistou vodou. Některé pláže žijí ve dne i v noci (Paradise, Super Paradise). Mezi nejznámější patří Paraga, Paradise Beach a Super Paradise, která je vyhlášená mezi gayi a lesbičkami z celého světa. Stejně tak jsou populární pláže Kalo Livadi nebo Ornos. Pláže jsou organizované s nabídkou vodních sportů, ale na své si přijdou i milovníci klidu, kterým doporučujeme např. pláž Agia Anna či Agios Stefanos. Vzhledem k velkému množství pláží a jejich rozmanitosti si na Mykonu svou pláž najde opravdu každý. Mezi nejlepšími plážemi jezdí místní hromadné vodní taxi.

Milovníci vodních sportů se zde též nebudou nudit. Nabízí se mnoho aktivit od svezení na nafukovacích kruzích až po přístrojové potápění. Doporučujeme si udělat výlet na některou z opuštěnějších pláží, kde je průzračná voda a možnost šnorchlování.

Další informace - doporučené aktivity

Pokud byste toužili navštívit antickou památku, můžete si udělat výlet na sousední ostrůvek Delos, kde se nachází archeologické naleziště a v období antiky byl významným náboženským a obchodním centrem, nebo si můžete udělat výlet lodí k jeskyním na ostrově Tragonissi. V řecké mytologii byl Mykonos dějištěm bojů mezi Diem a Giganty. Byl pojmenován podle Apollonova vnuka Mykona. Po celém ostrově se nacházejí proslulé zachovalé větrné mlýny. Za zmínku stojí i kostel Panagias Paraportiani.

Ostrov je znám i svou vynikající kuchyní, která uspokojí všechny vaše chutě. Ať už jde o tradiční uzeniny, králičí klobásy nebo proslulé sladkosti, jako je mandlové pečivo amygdalota, nebo mandlové mléko soumada.

Není zde problém zapůjčit motocykl či automobil a vydat se vstříc vlastním dobrodružstvím.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Avra Hospitality Studios & Suites ****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 70 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 893 220
dnes 8–19 h

Hodnocení

2. nejlepší hotel v destinaci Mykonos

5/ 5 1 recenzí

Alice červenec 2017 Avra Studios. Dovolená v tomto zařízení odpovídala ceně, kterou jsme zaplatili. Mykonos je drahá destinace a Avra studia byla v nabídce nejlevně... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-mykonos-studia-avra-mykonos-recko-z1893220/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací