Boutique Hotel Palacio

  Dominikánská republika, Santo Domingo

BOUTIQUE HOTEL PALACIO

    Dominikánská republika, Puerto Plata
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o kombinovaný pobytový zájezd v hlavním městě Santo Domingo a plážové oblasti Purto Plata. Poznejte krásy koloniálního města, kde se začaly psát dějiny evropské kolonizace Ameriky. Město je centrem obchodu, kultury a vzdělání v Dominikánské republice.
Čekají na Vás nejstarší historické památky v Novém světě, jež se nacházejí ve staré části města Zoně Colonial. Zde pocítíte atmosféru dávných dobyvatelů a uvidíte, co všechno zde po sobě zanechali. Projdete nejstarší ulici Ameriky „Calle Las damas“, navštívíte Kolumbův dům, Národní Pantheon, první katedrálu Ameriky a další pamětihodnosti. Zážitkem je i oběd v restauraci „Atarazana“, umístěné v historické budově bývalé zbrojnice. Při procházce starým městem navštívíte také muzeum jantaru a larimaru, muzeum čokolády, balírnu doutníků a obchod se suvenýry, kde oceníte velký výběr a flexibilní ceny. Na závěr Vás čeká okružní jízda novou částí města, při které uvidíte např. pobřežní promenádu, prezidentský palác atd. Odpoledne následuje volno na procházku spojenou s nákupy na pěší zóně 'El Conde', návštěvu kavárniček atd.
Následující den transfer do Vámi vybraného hotelu u pláže, kde si po zbytek času můžete užívat písečnou pláž, slunce a křišťálově čistou vodu v minulosti opomíjeném, ale v současnosti stále populárnějším letovisku na severu – Puerto Plata – ráj vodních sportů a dalších možností výletu.
PRVNÍ 2 NOCI STRÁVÍTE V SANTO DOMINGO VE 4* HOTELU SE SNÍDANÍ A ZBYTEK NOCÍ NA PUERTO PLATA VE VYBRANÉM HOTELU S ALL INCLUSIVE
Poznámka:Uvedená cena je za 1 osobu ve dvoulůžkovém pokoji (při obsazení 2 dospělými osobami)

Popis lokace

PUERTO PLATA: Letovisko Puerto Plata celým jménem „San Felipe de Puerto Plata“ se nachází na severním pobřeží Dominikánské republiky. Byla to první oblast, kde se začal v 80. letech rozvíjet turismus. Kromě Puerto Plata jsou zde o něco méně známá letoviska „Sosúa“ a „Cabarete“.  Celé pobřeží pak nese název „Costambar čili jantarové“, protože zdejší pohoří, ukrývají doly na těžbu karibského jantaru. Celkově má zdejší pobřeží okolo 11 km větších či menších pláží. Puerto Platba bylo založeno roku 1502 a jméno „Stříbrný přístav“ dal celé zatoce již Kryštof Kolumbus roku 1493, jemuž zářící oceán připomínal odlesky stříbra. Asi 70 km od Puerto Plata leží městečko „La Isabela“ místo, kde se konala první mše (6.1.1494) a byla zde postavena první radnice, kostel a pevnost.  Za zmínku jistě stojí lanovka na horu „Pico Isabel de Torres“, která vede na vrchol vysoký 799 m n.m., kde se tyčí socha Ježíše Krista. Místní pláže, vyhledávají vyznavači vodních sportů, a protože zde panují příznivé větrné podmínky, tak se tu každý rok pořádají mezinárodní windsurfingové závody. Milovníci rumu ocení návštěvu lihovaru vyrábějící rum Brugal.
SANTO DOMINGO: Hlavní a zároveň největší město Dominikánské Republiky, celým jménem Santo Domingo de Guzmán.  Třímilionové město se nachází na jižním pobřeží ostrova Hispaniola, cca 20 minut od letiště Las Americas a 3 hodiny od letoviska Punta Cana.  Město, jemuž se v koloniálním období přezdívalo „Vstupní brána do Karibiku“, bylo založeno v roce 1496 a díky svému historickému jádru „Zona colonial“ bylo v 20. století zapsáno na seznam UNESCO. V této části města najdete nejstarší katedrálu „Catedral Santa Maria“, nejstarší pevnost „Fortaleza Ozama“ nebo nejstarší univerzitu na americkém kontinentu. V Santa Domingu, můžete též navštívit dvě zajímavá muzea o tainské civilizaci „Mueo del Hombre Dominicano“ a „Museuo Prehispánico“. Nebo muzeum se současným dominikánským uměním „Museo de Arte Moderno“.  Za zmínku stojí také největší botanická zahrada v Karibiku. Jedna z dalších atrakcí pro turisty je tržnice ze 40.let 20 stol. „Mercado Modelo“, kde kromě suvenýrů, je také trh s nejrůznějším ovocem, zeleninou a kořením pro santodomingské obyvatele. Na turisty zde také čeká široký výběr restaurací. Noční zábavu pak najdete na proslulé promenádě „Malecón“. Tato proslulá přímořská promenáda je dějištěm posledního karnevalového průvodu na začátku března, festivalu merengue v červenci a jiných oslav či kulturních akcí.

Popis ubytování

BOUTIQUE HOTEL PALACIO 4****: Pár minut od centra Santo Dominga a v blízkosti „Parque Colon“, katedrály „Primada de America“ či „Mercado Modelo“ je 4* hotel Boutique Hotel Palacio. Ve 4 patrech je celkem 44 pokojů v různých kategoriích.  Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací, trezorem, minibarem, LED TV, sprcha, fén, a WiFi zdarma. Základní typ pokoje „Single Room“ – pokoj má 18 m? a má dvoulůžko, takže je zde možné ubytovat 2 osoby, přistýlka však není možná. „Palacio Classic Room“ má 25 m? jinak je stejně vybavena a je možné zajistit přistýlku. V hotelu se dále nachází i bazén, wellness a posilovna. Dále je zde 24 hodinová recepce, prádelna a lobby, restaurace a směnárna.

Strava

Prvcní dvě noci v Santo Domingo je stravovaní formou snídaně. V oblasti Puerto Plata je pak formou All Inclusive.
All Inclusive zahrnuje: stravovaní (snídaně, obědy, večeře) a nápoje (alkoholické a nealkoholické místní výroby).

Program

1 DEN
Odlet z ČR a přílet do Santo Domingo, následuje transfer do hotelu a ubytovaní (4* hotel se snídaní)
2 DEN
Snídaně, City tour, volné odpoledne a večer
Čekají na Vás nejstarší historické památky v Novém světě, nacházející se ve staré části města Zoně Colonial. Zde pocítíte atmosféru dávných dobyvatelů a uvidíte, co všechno zde po sobě zanechali. Projdete nejstarší ulici Ameriky „Calle Las damas“, navštívíte Kolumbův dům, Národní Pantheon, první katedrálu Ameriky a další pamětihodnosti. Zážitkem je i oběd v restauraci „Atarazana“, umístěné v historické budově bývalé zbrojnice. Při procházce starým městem navštívíte také muzeum jantaru a larimaru, muzeum čokolády, balírnu doutníků a obchod se suvenýry, kde oceníte velký výběr a flexibilní ceny. Na závěr Vás čeká okružní jízda novou části města, při které uvidíte např. pobřežní promenádu, prezidentský palác atd.
Odpoledne následuje volno na procházku spojenou s nákupy na pěší zóně El Conde, návštěvu kavárniček atd.
3 DEN
Snídaně, odjezd do oblasti Puerto Plata, ubytovaní ve Vámi zvoleném hotelu s All Inclusivem.
4. – 11. DEN
Volné dny s pobyt na pláži, možnost využít nabídky fakultativních výletu pořádané hotelem.
12 DEN
Volný dopolední program, check out z pokoje, transfer na letiště v Santo Domingo na odlet 20:15.
13 DEN
Přílet do Paříže, přestup a odlet do Prahy.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Boutique Hotel Palacio ***
Typ pláže: písčitá

565 656 610 Číslo zájezdu: 802 020
dnes 8–19 h

Lokalita

Dominikánská republika

Dominikánská republika je stát nalézající se na souostroví Velké Antily v Karibském moři. Ostrov objevil v roce 1492 Kryštof Kolumbus a byl tímto ostrovem, stejně jako současní návštěvníci, okouzlen. Přírodní krásy tohoto státu jsou velmi různorodé. Naleznete zde třítisícová horská pásma, národní parky, jezera, jeskyně a především nekonečné písčité pláže u křišťálového moře. Dominikánská republika vám umožní nahlédnout i do své zajímavé historie prostřednictvím velkého množství památek v koloniálním stylu.

Nádherný tropický ostrovní stát Karibiku si vás získá výjimečným exotickým prostředím. Tady se během vaší dovolené zastaví čas. V dominikánské republice na vás čeká velmi přívětivé prostředí, lidé jsou velmi milí a ostrov je celkově romantickým rájem pro zamilované páry. Nezapomenutelná je kombinace krásného pobřeží s exotickým slunečným počasím. Nejvyhledávanější lokality jsou Punta Cana a Boca Chica.

Do 25. dubna 2018 si turisté musí pro vstup do země po příletu obstarat turistickou kartu. Od 25. dubna 2018 bude poplatek za turistickou kartu již zahrnut v ceně letenky.

Dominikánská republika - více informací