Hotel Casa Debora

  Kuba, Havana

Casa Debora

    Kuba, Havana
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o pobytový zájezd v Havaně. Poznejte krásy koloniálního města, královny Karibiku - Havany. Neopomeňte navštívit fabriku na výrobu doutníků či kubánského rumu Havana Club. Krásnou Havanou Vás provedeme během dopolední exkurze v českém jazyce, i s obědem ve slavné restauraci 'La Bodeguita del Medio.'. Po zbytek času si můžete užívat atmosféru této metropole včetně všech jejích památek, krás, spousty rumu, doutníků a tance. Pobyt na Kubě Vám zpříjemníme možností realizovat fakultativní výlety v českém jazyce.
CELÝ POBYT STRÁVÍTE V HAVANĚ V UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ (CASA PARTICULAR) 1* BEZ STRAVY. SNÍDANI JE MOŽNÉ DOKOUPIT NA MÍSTĚ.
Doporučené výlety
Světoznámý kabaret Tropicana
Výlet do ráje - Viňales
Výlet do Guamá - Krokodýlí farma, Zátoka Sviní, Den v Karibiku

Popis lokace

HAVANA:
Byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Město je plné architektonických památek a zajímavých míst nesoucích stopy dějin ostrova.  Až do druhé poloviny 18. století byla Havana obklopena vysokou zdí, která patřila k obrannému systému proti útokům pirátů. Ještě dnes jsou vidět její pozůstatky. Díky své geografické poloze byla Havana centrem námořního obchodu mezi Evropou a Amerikou.  Město rychle zbohatlo a stalo se centrem dějin a kultury.   Havana je na seznamu chráněných památek UNESCO a patří mezi nejvýznamnější představitele amerického baroka.  Při návštěvě dnešní Havany nesmíte opomenout navštívit národní galerii ('Museo de Bellas Artes'), balet ('Ballet Nacional de Cuba'), koncerty klasické a populární hudby. Mezi další zajímavosti patří: náměstí 'Plaza de la Revolución', 'Cabaret Tropicana', 'Malecón' (promenáda) a 'La Rampa' (moderní centrum).  Obyvatelé jsou usměvaví, temperamentní a přátelští.

Popis ubytování

Casa Debora 1*:

Jedná se o ubytování v soukromí, v privátních domech, obdoba našeho penzionu či „zimmer frei“. Pokoje zpravidla nabízí dvoulůžkovou postel, případně dvě samostatná lůžka, sociální zařízení se sprchou, v některých případech s vanou a ubytovaným klientům bývá k dispozici vybavená kuchyňka (obvykle společně sdílená s majiteli domu). Sociální zařízení může být umístěno v pokoji, výjimečně může být sdílené v objektu s ostatními spolubydlícími. Klimatizace, bezpečnostní trezory, TV nejsou běžnou výbavou pokojů. Obvykle je možné využít televize ve společných prostorách. Jelikož se jedná o ubytování v privátu, cestovní kancelář nenese zodpovědnost za problémy, které mohou nastat (čistota, hygiena – teplá voda, výpadky el. proudu, bezpečnost materiálních věcí), nicméně pracujeme výhradně s prověřeným ubytováním a na základě osobní znalosti majitelů domů. Casa Particular zajišťuje denní úklid veřejných prostor (úklid v pokoji se během pobytu neprovozuje) a stravování rovněž v ceně není zahrnuto. Přímo na místě lze po domluvě s majitelem domu zajistit snídaně, obvykle za doplatek 5 CUC / osoba / den. Přiložené fotografie u tohoto produktu jsou POUZE ILUSTRAČNÍ. Konkrétní dům, ve kterém bude ubytování zajištěno, bude sdělen až po příletu na Kubu.
 

Strava

Po domluvě lze zajistit snídani, oběd či večeři. Stravování není v základní ceně zájezdu.

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 141 298
dnes 8–19 h

Kuba

Kuba je stát ležící v Karibiku a zároveň největší ostrov souostroví Velké Antily. Území tvoří kromě hlavního ostrova i tisíce malých ostrovů a ostrůvků. Nejen díky svým přírodním krásám, tropickým lesům, korálovým útesům a atolům je hojně navštěvovanou destinací. Nejvhodnějším obdobím k návštěvě patří zimní měsíce, od května do října je zde období dešťů. Na Kubě panuje tropické počasí s příjemnými průměrnými teplotami okolo 25 ⁰C. Místní prostředí je velmi svérázné. Tropický ráj s pohnutou historií, který se ale postupně otevírá světu. Je to země latinských rytmů, barev, kontrastů, nejlepších doutníků a kvalitního rumu. Hlavním městem je pulzující a historická Havana, největší přímořský ráj je poloostrov Varadero a potápěči je nejvíce vyhledávaný ostrov Cayo Coco.

Kuba - více informací