Termín:
23. 8. – 26. 8. 2017
Počet dní:
4 (st – so)
Počet nocí:
3
Doprava:
letecky Praha 18:45
Strava:
all inclusive
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
http://www.zajezdy.cz/dovolena-coral-hills-marsa-alam-egypt-z729863/464580029/

Popis ubytování a programu zájezdu

Poloha a popis

Hotel Coral Hills se nachází v oblíbené oblasti Marsa Alam. Město El Qusseir city je vzdálené cca 27 km a mezinárodní letiště je od hotelu vzdálené cca 40 km. Hotel je svou polohou ideální místem pro poznávání historických památek i přírodních krás v okolí Marsa Alam (Asuán, El Qusier, delfinárium, zátoka Abo Dabbab).

Vybavení hotelu

Pro hosty je v hotelu k dispozici vstupní hala s recepcí, 205 komfortních pokojů a apartmánů, Wi-Fi ve všech prostorách, prádelna, klinika s lékařem, potápěčské centrum, parkoviště, lázeňské centrum, obchody, 2 bazény, dětský bazén, bar u bazénu, hlavní restaurace, lobby bar, bar na pláži, diskotéka, tenisový kurt, hřiště na beach volejbal, 2 sportovní hřiště (mini fotbal, basketbal), miniklub.

Vybavení pokoje

Hotel nabízí ubytování v typu pokoje: standard, superior, family room Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou s vlastním sociálním zařízením, satelitní TV, telefonem, trezorem, minibar (za poplatek), vysoušečem vlasů. balkonem nebo terasou s výhledem do zahrady, na bazén nebo moře.

Stravování

All inclusive je formou bufetu. Snídaně - 07:00-10:00 Oběd - 13:00-15:00 Večeře - 19:00-22:00 Občerstvení & palačinky: Káva a zákusek - 10:00 - 12:00 Občerstvení 11:00 - 13:00 Čaj 15:00 - 17:00 All inclusive zahrnuje nealkoholické a alkoholické nápoje místní výroby, káva, čaj. Bary: Lobby bar (Royal Pub) - 10:00 - 00:00 Pool bar (Rainbow Bar) - 10:00 - 18:00 Beach Bar (Daedalus Bar) - 10:00 - 18:00 Discotheque Bar (Submarine Bar) - 22:00 - 02:00 1x za pobyt lze využít večeře v a la carte restauraci (nutná rezervace min. 24 hodin předem na recepci) Změna složení nebo otevíracích časů vyhrazena - dle vedení hotelu.

Pláž a plážový servis

Písčitá pláž přímo u hotelu. Lehátka a slunečníky a bar na pláži. (Pro vstup do moře doporučujeme obuv - nachází se zde korály)

Pro děti

Miniklub, dětský bazén, hlídání dětí pouze na vyžádání (za poplatek)

Sport a zábava

hotelový animační program, lázeňské centrum, potápěčské centrum, tenisový kurt, hřiště na beach volejbal, 2 sportovní hřiště (mini fotbal, basketbal), stolní tenis (za poplatek), billiard (za poplatek)

Služby za poplatek

Lázeňské centrum, potápěčské centrum, stolní tenis, billiard, služba hlídání dětí na vyžádáním, Wi-fi připojení. Nabídku služeb, které nejsou zahrnuty do ceny zájezdu, a které se na místě platí, získáte po příjezdu do hotelu.

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

  • ubytování na příslušný počet nocí
  • vybraný typ dopravy a stravování
  • pojištění zájezdu proti úpadku cestovní kanceláře

Základní cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • místní taxy a poplatky (např. pobytová taxa, vratná kauce apod.)
  • fakultativní služby (za příplatek)
  • víza (pokud jsou vyžadována)

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Pantour, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Marsa Alam
  • Místo dle CK: Marsa Alam

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Coral Hills Resort ****
(Webové stránky hotelu)

Typ pláže: molo, písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

41 uživatelů

Pořadí

44. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Marsa Alam.

Poslední komentář

30.7.2017 | Petr
Datum pobytu: 1.7.2017
Nikdy více!!!!!!!!!!!!!Hotel max dvě hvězdy,určitě ne čtyři!!!!!!!!!!

Nejnovější recenze

4
26.7.2017 | Tereza
Datum pobytu 1.7.2017
4/5 - Skvělé
Vzhledem k tomu, že jsme všechny již v Egyptě byly, věděly jsme, co máme očekávat. Musím říct, že se nám všem pobyt v hotelu Coral Hills líbil, služby byly fajn, personál příjemný a moře nádherné. Poslední připomínkou je složení účastníků zájezdu, vyjma jedné rodiny z Polska byli v hotelu samí Češi, proto lidem, kteří si chtějí odpočinout od češtiny doporučuji, vybrat hotel jiný. Za ty peníze nevím, co víc bychom si mohly přát. Pro nenáročné klienty vřele doporučuji.
5
12.7.2017 | SS
Datum pobytu 1.7.2017
5/5 - Úžasné
Hezká dovolená
3
10.7.2017 | atékram
Datum pobytu 1.7.2017
3/5 - Průměr
Ušlo to,moře a pláž není vhodná pro děti.

Marsa Alam

Marsa Alam se nachází na spojnici pobřeží Rudého moře a silnice, která vede k pobřeží Edfu, vzdáleného 230 km. Tato silnice, vystavěná pravděpodobně Ptolemaiem II. prochází několika historicky zajímavými místy, kde staří Egypťané dolovali většinu svého zlata.

Přímo u silnice se nachází 2 oblasti – Wadi Barmiya a Wadi Miya, kde nechal, mimo jiných, vystavět chrám také Seti I. Podél této silnice lze také najít několik míst s nápisy ve skalách, zobrazující zvířata (také např. žirafy), dobytek, ale také scény z lovu apod. S postupným rozšiřováním silnice (zatím je pro turisty uzavřena), však budou mnohé tyto poklady navždy ztraceny.

Zatímco tedy tato oblast sloužila jako zdroj zlata, silnice samostatná byla důležitou obchodní cestou mezi údolím Nilu a pobřežím Rudého moře. Obrovskými přednostmi tohoto místa jsou však především překrásné korálové útesy, čisté moře a úchvatné východy slunce. Neustále jsou objevovány nové oblasti pro potápění i šnorchlování. Za mnohé jmenujme např. Elphinstone, Daedalus Reef, Zabargat nebo delfíní zátoku, které je ideální i pro šnorchlování.

"Popisek byl převzat z katalogu CK Firo Tour"

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


Coral Hills ****

Číslo zájezdu: 729863
Egypt, Marsa Alam, El Quseir

Všechny termíny a možnosti (574)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha 18:45
So 2.9 – St 13.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 9.9 – St 20.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 16.9 – St 27.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 30.9 – St 11.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 7.10 – St 18.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 14.10 – St 25.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 890 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
So 26.8 – St 6.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
13 990 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 23.8 – St 6.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 26.8 – So 9.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 30.8 – St 13.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 2.9 – So 16.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 6.9 – St 20.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 9.9 – So 23.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 13.9 – St 27.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 16.9 – So 30.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 20.9 – St 4.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 23.9 – So 7.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 27.9 – St 11.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 30.9 – So 14.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 4.10 – St 18.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
So 7.10 – So 21.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 11.10 – St 25.10.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 890 Kč
LM | Po slevě 7%
Letecky
Praha 18:45
St 30.8 – So 9.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
13 490 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
St 6.9 – So 16.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
13 490 Kč
LM | Po slevě 6%
Letecky
Praha 18:45
St 13.9 – So 23.9.2017
2 lůžkový pokoj Standard, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
13 490 Kč
LM | Po slevě 6%