Apartmány Rekord

Maďarsko, Západní Maďarsko, Harkány

Harkány, týdenní pobyty - Rekord 2019

  Maďarsko, Jižní Maďarsko, Maďarské termály, Západní Maďarsko, Harkány
Tento hotel není aktuálně v nabídce
1.den

HARKÁNY leží v nejjižnější části Maďarska. Již více než 180 let jsou vyhledávaným místem díky stálému počasí a díky složení místní termální léčivé vody. Léčivá voda v lázních obsahuje sulfidy a fluoridy, které příznivě působí při léčbě chronických onemocnění pohybového ústrojí, revmatických a kloubních onemocnění, gynekologických potíží, zánětlivých onemocnění a neplodnosti. Večery s hudbou, tancem, dobrým jídlem a pitím můžete trávit v typických maďarských restauracích. Přilehlá Villáňská oblast se chlubí tím nejlepším červeným vínem v Maďarsku.
Lázeňský areál
Zmodernizovaný areál lázní Harkány o rozloze 13,5 ha je charakteristický klidnou a příjemnou atmosférou. Lázně mají dvě části - rekreační a léčebnou. K dispozici jsou otevřené i kryté bazény s termální - léčivou vodou a bazénkem pro perličkovou koupel, bazén pro plavce, sauna, odpočívárna a oddělená plocha pro nudisty. Dětem je k dispozici tobogán, brouzdaliště a dětské hřiště. Teplota léčivé vody je 33-35 °C, teplota vody v bazénu pro plavce je 22-26 °C. V léčebné části je možné si za přijatelné ceny objednat speciální léčebné procedury jako elektroléčbu, masáže, masážní koupele apod. Termální areál nabízí vynikající možnosti stravování v restauracích a bufetech. Součástí areálu jsou rozsáhlé kvetoucí parky. Cena vstupného do termálního areálu je od 120 Kč na den.

Výlety

V termínech 13.7.-20.7., 20.7.-27.7., 27.7.-3.8. a 17.8.-24.8. vám nabízíme balíček výletů za 700 Kč: Villány Vinařská vesnice s mnoha vinnými sklepy, muzeum vína, možnost ochutnávky a nákupu vína. Pětikostelí (Pécs) Starobylé univerzitní město s mnoha památkami, odpoledne pobyt v lázních. Plavba lodí po řece Drávě Plavba lodí malebnou krajinou NP Dunaj - Dráva. Řeka Dráva tvoří přírodní hranici mezi Maďarskem a Chorvatskem. Pečená kachna v Kalmár Pince Posezení ve stylové csárdě se sklípkem, vynikající večeře a bujará zábava při živé muzice. K jídlu se podává pečená kachna nebo hovězí perkelt, zákusek, aperitiv. Neomezená konzumace vína. Večer v Halaszcsárdě Společné posezení u živé muziky ve stylové csárdě. Výborná kuchyně, víno, hudba a tanec.

Slevy

1.800 CZK - dospělý na přistýlce Dítě do 12 let na přistýlce - cena 1.690 CZK.

Doprava

vlastní nebo za příplatek 1.600 Kč autobusem s možností občerstvení (teplé i studené nápoje za Kč) a DVD (odjezd vždy v pátek, návrat v neděli) Doprava do lázní Harkány je zajišťována autobusy s klimatizací a s možností občerstvení. Cesta z Prahy do Harkán trvá cca 10-11 hod. (690 km). Standardní trasa: ČR - Bratislava - Rusovce - Gyór - Székesfehérvár - Pécs - Harkány. Odjezdy autobusů z ČR jsou v pátek večer, zpět z Harkán v sobotu večer, příjezd do ČR je v neděli ráno. Nástupní místa jsou možná na trase: Praha - Kolín - Kutná Hora - Havlíčkův Brod - Jihlava - Brno. Ve vybraných termínech lze za příplatek nastoupit i v Pardubicích a Hradci Králové. Časy odjezdů a místa nástupu budou klientům sděleny v informacích, které obdrží před odjezdem.

Ubytování

Apartmán Rekord. Třípodlažní apartmánový dům se zahradou je umístěný v klidném prostředí ve vzdálenosti 350 m od lázeňského areálu a centra města. Parkování automobilů je možné zdarma přímo u objektu na oploceném parkovišti. Apartmány pro 2 osoby s možností 1 přistýlky jsou vybaveny obytnou místností s TV, kuchyňským koutem, koupelnou s vanou nebo sprchovým koutem, WC a balkonem s posezením. V případě zájmu lze též po dohodě v CK zamluvit ubytování v apartmánech Lanka A/ Lanka B - komplex několika budov s apartmány v klidném prostředí ve vzdálenosti 600 m od lázeňského areálu a centra města. Parkování automobilů je možné zdarma přímo u objektu na oploceném parkovišti. Apartmány Lanka A jsou pro 2-3 osoby, Lanka B pro 4 osoby. Další možnosti ubytování: wellness hotelu Xavin nedaleko areálu a s vlastním wellness, ve vile Lila anebo hotelu Forrás - viz Podobné zájezdy.

Stravování

bez stravy, apartmány jsou pro vaření dostatečně vybavené. Za příplatek lze přiobjednat snídaně i večeře formou bufetu, které se podávají v restauraci nedalekého ubytovacího zařízení.

úvodni popis

Jihomaďarské lázeňské městečko Harkány, ležící v překrásném údolí na úpatí hory Villány, je bezesporu perlou mezi maďarskými lázněmi. Stálé, teplé počasí i složení místní termální léčivé vody s množstvím sulfidů a fluoridů působí blahodárně na různé nemoci. K příjemným večerům s hudbou, tancem, dobrým jídlem a pitím jsou přímo stvořeny čárdy, typické maďarské restaurace, jejich návštěva patří k nezapomenutelným zážitkům.

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 233 757
dnes 8–19 h

Maďarsko

Maďarsko je příbuzná země, která je dokonce součástí Visegrádského společenství s Českou republikou. Právě vzdálenost a mimořádně zajímavá turistická místa dělají z rovinaté země podél Dunaje výborný cíl nejen krátkodobých pobytů, ale také plnohodnotné dovolené. Největšími přednostmi země jsou termální prameny a s nimi spojená wellness centra, dále poměrně velké jezero Balaton, které je tradičním cílem letního odpočinku a vodních radovánek. Maďarsko je vyhlášenou krajinou skvělého vína a specifické vynikající gastronomie. Velkým hitem jsou proto různé pobyty ve vinných sklípcích, spojené s gastronomickými zážitky. Velkým historickým a ekonomickým centrem Maďarska je hlavní město Budapešť, které je silně vyhledávané pro eurovíkendové a poznávací pobyty.

Maďarsko - více informací