Hotel Hilton Fujairah Resort

  Spojené arabské emiráty, Fujairah

4/5

CASSELS AL BARSHA HOTEL 4* V DUBAJI (SNÍDANĚ) + HILTON FUJAIRAH RESORT5* VE FUJAIRAH (ALL INCLUSIVE)

    Spojené arabské emiráty, Dubaj
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o kombinovaný pobytový zájezd v Dubaji a některém z plážových letovisek ve Spojených arabských emirátech. Poznejte historickou i moderní část obchodního centra světa - Dubaje. Po zbytek času si můžete užívat slunečné pláže a křišťálově čistou vodu v letovisku Ras Al Khaimah nebo Fujairah. (Níže uvedené kombinace patří mezi nejdoporučovanější, ale v případě zájmu lze kombinovat libovolné hotely z naší hotelové nabídky v Dubaji a Ras Al Khaimah nebo Fujairah)
PRVNÍ 2 NOCI STRÁVÍTE V DUBAJI VE VYBRANÉM HOTELU SE SNÍDANÍ A ZBYTEK NOCÍ V RAS AL KHAIMAH NEBO VE FUJAIRAH VE VYBRANÉM HOTELU SE SNÍDANÍ, POLOPENZÍ NEBO ALL INCLUSIVE.
Lze přikoupit již v Praze 'Balíček s výlety' pro pobyt v Dubaji. Provedeme Vás historickým centrem Dubaje s průvodcem, navštívíte i proslulé tržiště Golden Souk. Po prohlídce města se vydáte na nejvyšší budovu světa - Burj Khalifa a prohlédnete si Dubaj ze 124. patra. Ve večerních hodinách Vás řidič vyzvedne v recepci Vašeho hotelu a odveze Vás k lodi připravené na plavbu zátokou Dubai Creek tradiční lodí Dhow. Během plavby je pro Vás připraven program s tanečníky a večeře s tradičními arabskými specialitami.
CENA BALÍČKU (3 VÝLETY): 3, 900 CZK/OS.
Výlety zahrnuté v ceně balíčku - 
Půldenní prohlídka Dubaje s průvodcem
Vstupenka do 124. patra na nejvyšší budovu světa Burj Khalifa
Večerní plavba lodí po zátoce Dubai Creek s večeří
Poznámka:
Uváděná cena je za 1 osobu v DBL (při obsazení 2 dospělými osobami)
Příplatek za jednolůžkový pokoj či sleva za dítě se zobrazí po rozkliknutí nezávazné rezervace

Popis lokace

FUJAIRAH:

Fudžajra je dalším ze sedmi emirátů tvořících Spojené Arabské Emiráty. Nachází se na jejich východě, u hranic s Ománem.Tato oblast na pobřeží Ománského zálivu se od ostatních emirátů liší tím, že zde není žádná písečná poušť. Má rozlohu 1 150 km2 a asi 150 000 obyvatel, kteří hlavně žijí ve stejnojmenném hlavním městě. Fudžajra, hlavní město emirátu, je poklidná lokalita, kterou by si za svůj cíl měli vybrat všichni milovníci historie. Roku 1902 se emirát stal britským protektorátem a roku 1971 se stal součástí Spojených arabských emirátů. Emirát je absolutistickou monarchií, takže veškerou moc má emír Hamad bin Mohammed Al Sharqi, který vládne od roku 1974. Ekonomicky země závisí na dotacích z federace. Místní průmysl je zejména stavebnictví, turismus a existuje zde bezcelní zóna. Území emirátu je převážně hornaté, což je příčinou relativně vysokých dešťů, které umožňují zemědělství. Emirát je vyhledáván především kvůli svým nádherným plážím, čistému moři, ve kterém je hojnost mořského života a Fudžajra je skvělou volbou pro ty, kteří se rádi potápějí či šnorchlují. Nejlepším místem pro potápění je jednoznačně Khor Fakan. Je zde krásná příroda a historické a kulturní památky jako je např. vesnice „Shimal/Shamal“, ve které se nachází několik archeologických oblastí, či město „Dibba“, známé pro své starobylé hrady, tvrze a ruiny. Dále se zde nachází vesnička „Al Bithna“ – bývalá pevnost hlídající vstup do Harajských hor, které místy dosahují výšky více než 2 000 m., minerální léčivé prameny „Madhab“ a „Gamour Spings“.
DUBAI:

Dubaj, volně přeloženo jako „místo srazu“ je dalším ze sedmi emirátů ve Spojených arabských emirátech. Je druhým největším a nejlidnatějším emirátem, hned po emirátu Abú Dhabí, se svou celkovou rozlohou 4 114 km? a 2,6 mil. obyvateli. Leží na Arabském poloostrově v Perském zálivu. Vládcem Dubaje je šajch Mohammed bin Rašíd Al Maktoum, který je víceprezidentem a premiérem SAE ( hlavou státu je emír Abú Dhabí). Hlavním centrem emirátu je město Dubaj. Město má dobře vybudovanou a hustou dopravní síť, moderní  silnice a dálnice. V Dubaji je také neobvyklé složení obyvatelstva, které je tvořeno hlavně přistěhovalci (zhruba 85 %), občané SAE jsou tedy menšinou. Největší část emirátu zabírá poušť, avšak je zde spoustu krásných pláží, které jsou tvořené bílým jemným pískem, moře je azurové. Neznámější pláží je Jumeirah Beach, u které stojí ty nejvíce luxusní hotely světa. Místní moře je potápěčským rájem. Dubaj je však také emirátem plným kontrastů – velbloudi, pouště a tržiště se doplňují s vysokými budovami, nákupními centry a zábavními středisky. Jedná se zároveň o nejtolerantnější emirát. Nechybí rovněž široká nabídka vysoce kvalitních golfových hřišť, která jsou odborníky považována za jedny z nejlepších na světě. Pro příznivce aktivní dovolené se nabízí možnost výletů na kole. Obyvatelé Dubaje si  libují ve zvláštnostech, o čemž hovoří mimo jiné tzv. „Palm Island“ – dva umělé ostrovy ve tvaru palem či hotel ve tvaru plachetnice „Burj al Arab“.

Popis ubytování

CASSELS AL BARSHA HOTEL 4* V DUBAJI (SNÍDANĚ) + HILTON FUJAIRAH RESORT5* VE FUJAIRAH (ALL INCLUSIVE) 4****:

CASSELS AL BARSHA HOTEL 4**** - DUBAI - 2 NOCI
Tento oblíbený městský hotel se nachází v živé čtvrti Dubaje zvané Al Barsha, s mnoha restauracemi, hlavními obchodními centry i sportovišti. Hotel stojí pouhých 10 minut chůze od nákupního centra Mall of the Emirates. Nákupní možnosti i zábavu tak máte v bezprostřední blízkosti ubytování. Známá písčitá pláž Jumeirah je vzdálena jen několik minut jízdy od hotelu. Mezinárodní letiště DXB se nachází ve vzdálenosti přibližně 20 km od ubytování. Všech 312 klimatizovaných, stylově zařízených, prostorných pokojů je vybaveno vlastní koupelnou s WC, satelitní TV, Wi-Fi připojením, minibarem (konzumace za poplatek), trezorem, vysoušečem vlasů a setem na přípravu čaje a kávy. Všechny pokoje jsou nekuřácké. Klientům je k dispozici stylová vstupní hala s recepcí, směnárnou a lobby barem. Wifi je v lobby zdarma. Pro stravování slouží hlavní restaurace Za’abeel, ve které můžete začít den bohatou snídaní. Hotel dále nabízí internetový koutek (za poplatek), fitness centrum, dětská herna, opalovací terasa s bazénem (lehátka a slunečníky zdarma) a parkoviště. Relaxovat můžete ve finské sauně, relaxační vířivce a oddělené dámské a pánské parní sauně. Můžete také využívat nepřetržité pokojové služby. V restauraci Emarati se podávají obědy a večeře  místních specialit o 3 chodech formou bufetu.


HILTON FUJAIRAH RESORT 5***** - FUJAIRAH - 5 NOCÍ
Tento hotel se nachází v krásné zahradě přímo u pláže ve městě  Fujairah, vzdáleného 60 minut jízdy z mezinárodního letiště v Dubaji. V resortu je celkem 104 luxusních, renovavaných pokojů a naleznete zde i horské chatky s ergonomicky zařízenou pracovní částí a satelitní TV. Pokoje nabízí výhled do zahrady nebo na moře, mají individuální klimatizaci, vlastní koupelnu s WC, trezor, kávovar, minibar (za poplatek), TV, internetové připojení, a vysoušeč vlasů.  Hotel má vlastní pláž a venkovní bazén a stojí naproti pohoří Al Hajar. Nabízí možnosti provozování různých vodních sportů jako je wakeboarding, rybaření, kanoistika, plachtění nebo jízda na za lodí taženým nafukovacím banánem. K dispozici je také dobře vybavené fitness centrum se saunou a parní saunou, 2 tenisové kurty či basketbalové a volejbalové hřiště. Také je zde možnost zajít si do wellness centra na masáž pod dohledem odborného personálu či využít služeb salonu krásy. Pro nejmenší je zde připraven dětský klub, dětské hřiště a rodiče zajisté ocení službu hlídání dětí (za poplatek). V hotelu je vstupní hala s recepcí, konferenční místnost a obchod se suvenýry. Vysokorychlostní internet je k dispozici za poplatek ve veřejných prostorách i na pokojích. Celkem jsou v hotelu 2 restaurace a 2 bary. Breezes Bar and Terrace podává čerstvé mořské plody a restaurace Al Ghourfa nabízí výběr z místní i mezinárodní kuchyně. Koktejly si vychutnáte ve Fez baru a sportovní přenosy můžete sledovat v Central Pubu.

Program

Uvedená cena zájezdu obsahuje letenky za cenu v optimální knihovací třídě. Tento zájezd si můžete objednat v jakémkoliv termínu na libovolnou délku pobytu, může se zde lišit konečná cena. Rádi Vám cenu zkalkulujeme na základě Vaší nezávazné objednávky.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hilton Fujairah Resort *****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže
MD Hotel by Gewan (ex Cassells Al Barsha) ****
Typ pláže: písčitá

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 178 409
dnes 8–19 h

Hodnocení

7. nejlepší hotel v destinaci Fujairah

4/ 5 4 recenzí

Hanka březen 2017 Příjemná "hlučná" dovolená. Čekali jsme větší hotel (HILTON *****), ale nakonec vyhovoval i dvoupatrový s minirecepcí a jedním bazénem, jediným venkovním a je... celá recenze

Pavel září 2016 Hilton Fujairah Resort *****. Dovolená v Září 2016, v tomto hotelu prostě jednoduše úžasná. Pro každého, kdo potřebuje klidnou a pohodovou dovolenou, žádné obtě... celá recenze

Vachova červen 2016 Katastroficky hotel. Zrovna jsme tady nic horsiho jsme v zivote nezazili,hotel poloprazdný ,bary na plazi zavrene,bazen uplne rozkopany,podle CK drobne... celá recenze

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty, zkráceně označované jako SAE, se nalézají v jihovýchodní části Arabského poloostrova, podél části zálivu Ománu a na jižním pobřeží Perského zálivu. Jsou federací sedmi emirátů - Abu Dhabi, Dubaj, Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah a Umm al Qaiwain - vytvořených po získání nezávislosti na Británii. V současné době patří k nejbohatším zemím a staly se obchodním a turistickým centrem. Téměř každý turista směřující do SAE navštíví Dubaj, moderní město jako z jiného světa v poušti. Stalo se symbolem luxusu, bohatství a světových „nej“ po všech stránkách. Spojené arabské emiráty vás celoročně pohostí slunečným počasím. Srážky se vyskytují pouze v zimě a není jich mnoho. V létě je v SAE až 45 °C, v zimě potom daleko příjemnějších 25 °C.

Dubaj - letištní poplatek

Dubaj zavedla pro odlety od 1.7.2016 nový letištní poplatek ve výši 35 dírhámů (cca 228 Kč), který se dotkne všech cestujících, jež odtamtud odlétají (tedy i těch, kteří budou pouze přestupovat). Výjimkou jsou děti do 2 let a ti tranzitní cestující, jejichž číslo letu je na příletu i odletu je stejné.

Abu Dhabí - turistická taxa

V Abu Dhabí je zavedena povinná turistická taxa, která se platí na místě přímo v hotelu při check-inu ve výši 15,00 AED (pokoj/noc).

Spojené arabské emiráty - více informací