Hotel Hoodia Desert Lodge

Namibie, Sesriem

HOODIA DESERT LODGE

  Namibie, Sesriem
Tento hotel není aktuálně v nabídce
1. den

Odlet z Prahy či jiného evropské města do Windhoeku v Namibii.

2. den

Windhoek (± 50 km) Po příletu do Windhoeku, uvítání na letišti Vaším osobním průvodcem/řidičem, který Vás bude mít na starosti celou dobu pobytu, vyřízení celních formalit. Okružní jízda městem Windhoek, poté transfer k ubytování v hotelu Heinitzburg, večeře

3. den

Windhoek – Kalahari Desert (± 350 km) Po snídani se vypravíte přes Rohobot na okraj Kalahari. Příjezd v časném odpoledni, máte zde možnost jízdu za západem slunce (za příplatek). "Poušť Kalahari" tvoří velkou část východní strany Namibie. Takový název je ale velmi nepřesný, protože v Kalahari najdete nejen pravou nefalšovanou poušť, ale i deltu Okavango, různé typy polopouště, buš i savanu. Nocleh v Bagatelle Game Ranch, večeře

4. den

Kalahari – Fish River Canyon (± 400 km) Po brzké snídani odjezd přes Quiver Tree Forest a Keetmanshoop k Fishriver Canyon. Zhruba 14km severo-západně od Keetmanshoop na farmě Gariganus se nachází Quiver Tree Forest, hustý porost stromů toulcovníků, z nichž některé dosahují až do výše 7 m. Nocleh v Canon Lodge, večeře.

5. den

Fish River – Namib Desert (± 450 km) Po snídani odjezd k Fish River Canyon, který je druhým největším kaňonem na světě. Představuje nádherný přírodní úkaz, který se do současné podoby vyvíjel milióny let. Jeho celá délka je 161km. Poté odjezd přes Bethanie a Helmeringhausen k ubytování. Nocleh v Hoodia Desert Lodge, večeře.

6. den

Sossusvlei & Sesriem Canyon (± 350 km) Časně ráno odjezd do Sossusvlei. Budete mít možnost vystoupat na jednu z nejvyšších písečných dun na světě. Sossusvlei & Sesriem kaňon, který je obklopen jedněmi z nejvyšších písečných dun na světě. Neustále se měnící kaleidoskop přírodních barev a odstínů je nejpůsobivější v brzkém denním světle nebo pozdě odpoledne. Měkký písek znemožňuje vozům 2x4 pokračovat a na parkovišti pro tyto vozy tedy cesta končí. Posledních 5 km do skutečné pouště je možných jen pro vozy s pohonem 4x4. Odpoledne příjezd k ubytování, volné odpoledne k relaxaci. Nocleh v Rostock Ritz Desert Lodge, večeře.

7. den

Sossusvlei – Swakopmund (± 350 km) Po snídani odjezd do Swakopmund, skrz poušť Namib, až se dostanete do pobřežního městečka Walvis Bay. Odtud trvá pak jen cca 40 minut cesty do Swakopmund. Zbytek dne volný čas. Swakopmund je hojně navštěvován namibijci jako vítaný oddech od horka ve vnitrozemí. Město jeho kouzlem starého světa a uvolněné atmosféry, bylo založeno v roce 1892 v době německé koloniální vlády a sloužilo jako hlavní přístav tohoto území po mnoho let. Večeře v jedné z místních restaurací nebo v hotelu. Nocleh v hotelu Hansa.

8. den

Swakopmund – Okapuka Ranch (± 400 km) Po vydatné snídani Vás naše zavede zpátky přes Usakos, Karibib a Okahandja k Okapuka Ranch. Volne odpoledne k relaxaci u bazénu či možnost za příplatek výlet s možností vidět bílé nosorožce zblízka. Nocleh v Okapuka Ranch, večeře.

9. den

Transfer na letiště Windhoek (90km) a odlet zpět do Prahy.

Poloha

Poznejte krásu a klid v Hoodia Desert Lodge, obklopené majestátními horami, na břehu řeky Tsauchab. Jen 20 minut jízdy autem se dostanete do Sesriem, kde začínají světově proslulé červené písečné duny Sossusvlei.

Vybavení hotelu

Hlavní budova, kde najdete salonek s krbem, restauraci s otevřeným ohništěm, elegantní bar. Dále je zde venkovní bazén s terasou.

Vybavení pokoje

Celkem 11 luxusních "chatiček" s doškovou střechou, ve větších vzdálenostech vzájemně od sebe kvůli zajištění naprostého soukromí. K jejich vybavení patří otevřená koupelna/WC, klimatizace, příslušenství pro přípravu kávy, lednička, moskytiéra, zastřešená terasa.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hoodia Desert Lodge

565 656 610 Číslo zájezdu: 610 617
dnes 8–19 h

Lokalita