Sporthotel Almhof

  Rakousko, Tyrolsko, Ischgl

Ischgl - svět neomezených možností

    Rakousko, Tyrolsko, Ischgl
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis

Úchvatný třítisícový pohraniční masiv Silvretty a Samnaungruppe, Ischgl – mondénní středisko obklopené horami, vrchol Greitspitze 2.872 m, horské chaty a salaše, pěkné turistické okruhy, přehrady Kopssee a Silvrettasee s nádhernými scenériemi Alp, ubytování
v pěkném hotelu v Galtüru s bazénem a wellness, „Silvrettacard“ v ceně zájezdu.

Ubytování

Pěkný hotel Almhof **** obklopen pohořím Silvretta leží v Galtüru (1.600 m), 2 km od centra horské obce a cca 10-15 minut pěší chůze od lanovky s letním provozem Birkhahnbahn. Ubytování je ve 2-4 lůžkových pokojích. Stravování je formou polopenze (snídaně formou bufetu, večeře menu o 3 chodech s možností výběru u hlavního jídla od 2. dne a salátový bufet), odpolední koláčový bufet (nápoje za příplatek). Hostům je k dispozici hotelové wellness (sauny, whirlpool, pára, kneipp, odpočívárna s vodními postelemi, zážitkové sprchy...) a bazén (8x5 m) s panoramatickým výhledem.

Program

1. den – ráno odjezd autobusu z Prahy. K večeru příjezd do údolí Paznauntal, ubytování v hotelu v Galtüru a večeře.
2. den – snídaně a odjezd místním autobusem do Ischglu. Výjezd lanovkami do sedla Viderjoch (2.737 m), kde vás ohromí velkolepý amfiteátr třítisícovek. Zdatnější si nenechají ujít nenáročný hřebenový výšlap k vrcholu Greitspitze (2.871 m), který tvoří hranici Rakouska se Švýcarskem (45 minut k vrcholu). Odpoledne různé túry dle vlastních
fyzických možností:
1. okruh okolo Idalpu, posezení na terase u salaše Vider Alp.
2. nenáročná procházka z mezistanice lanovky do údolí. Cestou je několik zajímavých zastavení a 2 visuté mosty „Kitzloch“ a „Bärenfalle“, které přetínají potok Fimbabach (1,5-2 h). Možnost koupání v Ischglu. Večeře.
3. středně náročná panoramatická túra vysokohorskou krajinou z Idalpu přes vrchol Sassgalunkopf (2.265 m) k salaši Paznauner Taja, (odpočinek, občerstvení) až do mezistanice lanovky (3,5-4 hodiny chůze).
3. den – snídaně a den strávený v místě ubytování – Galtüru – vesnici, která je známá také jako místo, kde se udála jedna z největších lavinových tragédií v novodobých dějinách. Výjezd lanovkou Birkhahnbahn a nenáročná túra k přehradě Kops – Stausee a sedla
Zeinisjoch (1.822 m, 1,5 h), které tvoří hranici Tyrolska a Vorarlberska. Zde je možné
nasednout na místní autobus nebo pokračovat pěšky až k hotelu (2 h). Zdatnější zvládnou výstup na vrchol Breitspitze 2.203 m (1 cesta 75 minut). Túra vede kolem horských ples,
jezírek, mokřin až k vrcholovému kříži, ze kterého je panoramatický výhled na vrcholy Silvretty a do údolí Montafon. Odpoledne návštěva moderního muzea „Alpinárium“, které je integrální součástí největší ochranné lavinové bariery v Rakousku. Večeře.
4. den – snídaně a volný den v údolí Paznauntal:
1. výjezd po silnici Silvretta Hochalpenstrasse, která vede nádhernou vysokohorskou krajinou a která je oprávněně nazývána „cestou snů“ – nenáročná procházka kolem přehrady Silvrettasee (2 h). Pro zdatné účastníky celodenní okružní túra od přehrady údolím Bieletal,
přes sedlo Radsattel (2.652 m) k chatě Wiesbadener Hütte (2.443 m) a zpět údolím Ochsental – nádherné výhledy na ledovce a na vrchol Piz Buin (3.312 m), cca 4,5-5 hodin chůze.
2. odjezd do vesnice Kappl a výjezd lanovkou Diasbahn do výšky 1.863 m, středně náročná okružní túra k chatě Niederelbelhütte (2.310 m) a pěknému jezeru Sesssee. Odpočinek, občerstvení na chatě a návrat k lanovce (4,5-5 hodin chůze).
3. odjezd do vesnice Mathon ke zvířecímu parku. Zpět do Galtüru je možné dojít pěšky pohodlnou cestou údolím. Možnost koupání v bazénu v Galtüru a večeře.
5. den – snídaně a odjezd místním autobusem na začátek údolí do vesnice See. Výjezd lanovkou do stanice Medrialm (1.800 m).
1. nenáročná túra k salaši Versingalm (1.964 m, 45 minut chůze, stejnou cestou zpět, odpočinek a občerstvení).
2. středně náročná okružní túra kolem chaty Ascherhütte (2.256 m) s nezapomenutelnými výhledy na Lechtalské Alpy a pohoří Verwall s vrcholem Hoher Riffler (3.168 m), který se řadí k nejvýraznějším vrcholům celého širokého okolí a zároveň se jedná o nejvyšší vrchol tohoto pohoří. Odpočinek a návrat kolem salaše Versingalm k vrcholové stanici lanovky (3 hodiny chůze), večeře.
6. den – snídaně, odjezd z hotelu naším autobusem do ČR s krátkou zastávkou v prodejně největší továrny na špek v Tyrolsku, možnost nákupu a pestrého výběru této tyrolské speciality. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Sporthotel Almhof ****
Vzdálenost od sjezdovky: 30 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 716 640
dnes 8–19 h

Lokalita

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací