Hotel Langi Langi Beach Bungalows

  Tanzanie, Zanzibar, Nungwi

5/5

Tanzanie - safari s pobytem na Zanzibaru s českým průvodcem

  Tanzanie, Zanzibar, Nungwi
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:

Program

1: ODLET Z PRAHY
Dopoledne odlet z Prahy do Tanzánie s přestupem.

2: ARUSHA - LAKE MANYARA
V nočních hodinách přílet na letiště Kilimanjaro. Po vyřízení imigračních formalit následuje transfer do asi 50 min jízdy vzdáleného hotelu Arusha Serena Resort. Ubytování v hotelu, nocleh. Po snídani odjezd do NP Lake Manyara a safari s obědem formou pikniku. Alkalické jezero Manyara, obklopené deštným pralesem, leží v sousedství Velké příkopové propadliny Great Rift Valley. Nejmenší, ale malebný tanzanský park nabízí skvělé možnosti pro pozorování slonů, zeber, buvolů, různých druhů antilop, žiraf, a samozřejmě mnoha druhů ptáků, kterých zde žije asi 350 různých druhů. Žijí zde také šelmy a při trošce štěstí tu uvidíme 'stromové lvy'. V podvečer transfer do Lake Manyara Serena lodže, večeře a nocleh.

3: LAKE MANYARA - SERENGETI
Odjezd do NP Serengeti. Cesta africkým venkovem nabízí zajímavé pohledy na život místních lidí. Průjezd chráněnou krajinnou oblastí Ngorongoro. Zastávka v paleontologickém nalezišti Olduvai, kde navštívíme místní muzeum. Fakultativně možnost návštěvy masajské vesnice (vstup 35,- USD/osoba, po dohodě s Masaji). Oběd formou pikniku. Safari v národním parku Serengeti, který vás ohromí nekonečnými pláněmi, kterými migruje na milion a půl kusů pakoňů a zeber. Večer příjezd do Serengeti Serena lodže, večeře a nocleh.

4: SERENGETI
Po snídani vyrazíme na celodenní safari. Díky velké migraci pakoňů a zeber, která tu každoročně probíhá, byl park zařazen na seznam přírodního bohatství UNESCO. Kromě nich tu žijí různé druhy antilop, sloni, žirafy, na 450 druhů různobarevných ptáků, a ti všichni jsou bedlivě sledováni lvy, gepardy a leopardy, číhajícími na svou kořist. Večer návrat do lodže na večeři. Nocleh.

5: SERENGETI - NGORONGORO
Po snídani odjezd do chráněné krajinné oblasti Ngorongoro. Cestou budeme ještě pozorovat divoká zvířata ve východních oblastech parku Serengeti. Oběd formou pikniku. Opustíme pláně Serengeti a čeká nás cesta oblastí Malanja Depression, domova Masajů. Vystoupáme na orkaj kráteru Ngorongoro. V pozdním odpoledni příjezd do Ngorongoro Serena lodže, postavené na okraji kráteru s úchvatným výhledem na jeho dno. Volno na relaxaci, večeře, nocleh.

6: KRÁTER NGORONGORO - KARATU
Časně ráno sestup na dno kráteru Ngorongoro, nazývaného osmým divem světa. Safari v délce max. 6h. Časové omezení je dáno vládou. Ngorongoro je kaldera o rozloze 8.000 km2 zformovaná propadem vulkánu po silném výbuchu sopky, původně vysoké jako Kilimanjaro. Dnes je tento uzavřený a naprosto unikátní ekosystém domovem velmi ohrožených nosorožců. Máme tu šanci potkat celou 'Velkou pětku', kam řadíme buvoly, slony, levharty, lvy a nosorožce. Po skončení safari odjezd do Lake Manyara Serena lodže. Cestou zastávky s možností nákupu suvenýrů. Večeře a nocleh v lodži.

7: KARATU - ARUSHA - STONE TOWN - ZANZIBAR
Po snídani check out a transfer do Arushy na letiště Arusha. Ve 13:00 hod odlet s místní leteckou společností na ostrov Zanzibar. Po přistání na Zanzibaru ve 14:15 hod krátký transfer do staré části města Zanzibaru zvané Stone Town, který je pod ochranou UNESCO. Pěší prohlídka historické části města. Prohlédneme si místo, kde se v dávné minulosti obchodovalo s otroky. Projdeme křivolaké uličky starého města, jehož atmosféra nás pohltí a přenese do dob sultánských časů. Podíváme se i do staré portugalské pevnosti a vychutnáme si kouzlo sultánských zahrad Forodhani, které jsou dnes příjemným veřejným parkem. V podvečer transfer na sever ostrova do letoviska Nungwi. Severní pobřeží nabízí skvělé podmínky ke koupání v oceánu. Díky absenci korálového reefu v tomto místě nedochází k dlouhým odlivům, a tak je koupání možné po celý den. Ubytování v hotelu Langi Langi Bungalows***, pobyt se stravováním formou snídaní. Hotelová restaurace je vyhlášená výbornou swahilskou kuchyní a obědy i večeře můžete bez potíží dokoupit jak zde, tak i v okolních restauracích.

8: POBYT NA ZANZIBARU
Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů.Po safari se můžete zrelaxovat například plavbou do oblasti Kizimkazi, kde se často vyskytují delfíni, a poznat tak i východní pobřeží ostrova a jeho sněhobílé pláže. Milovníci šnorchlování se mohou vydat na ostrov Mnemba, který nabízí ty nejlepší podmínky k provozování této aktivity z celého souostroví.

9: POBYT NA ZANZIBARU
Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů. Máte možnost navštívit farmu, kde se pěstuje koření a místní ovoce. Vůně koření se nese celým ostrovem a hřebíček byl od nepaměti cennou komoditou, jež držela ekonomiku ostrova. Lze také zavítat do rezervace Jozani Forest, kde dodnes najdete původní flóru. Žijí zde také endemické červené guarézy.

10: POBYT NA ZANZIBARU
Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů. Možnost návštěvy přírodního akvária v Nungwi, které se specializuje na záchranu mořských želv. Během návštěvy se dozvíte mnoho o jejich životě a můžete si tu s nimi i zašnorchlovat.

11: ODLET ZE ZANZIBARU - PŘÍLET DO PRAHY
Brzy ráno odjezd na letiště a odbavení k odletu. Odlet do Prahy s přestupem. V podvečer plánovaný přílet do Prahy.

Zájezd lze prodloužit o další pobyt na Zanzibaru, či zkrátit dle požadavků klienta (cenová kalkulace v CK). V případě zájmu lze také s doplatkem změnit ubytování na Zanzibaru za hotel vyššího standardu ve stejné lokalitě (info v CK).

Základní cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Kilimanjaro a Zanzibar - Praha
  • letištní taxy
  • veškeré transfery na pevnině automobilem Toyota Lancruiser se zvedací střechou a garancí místa u okna
  • 1 x nocleh v hotelu Arusha Serena Resort se snídaní
  • 5 x nocleh v lodžích řetězce Serena s plnou penzí
  • safari dle programu
  • veškeré vstupy do národních parků a poplatky s tím spojené
  • návštěvu muzea Olduvai
  • letenku Arusha - Zanzibar s místní leteckou společností
  • transfer letiště Zanzibar - hotel - letiště Zanzibar
  • 3 x nocleh v hotelu Langi Langi Bungalows*** se snídaní
  • turistickou taxu na Zanzibaru
  • službu late check out v den odjezdu
  • prohlídku Stone Townu
  • služby anglicky hovořících profesionálních místních průvodců
  • služby českého průvodce

Základní cena nezahrnuje

  • vízum do Tanzánie (CK vyřizuje za poplatek 1.850,- Kč)
  • návštěvu masajské vesnice (cca 35,- USD/osoba, po dohodě s Masaji na místě)
  • cestovní pojištění
  • spropitné místním safari průvodcům 10 - 15,- USD/osoba/1 den
  • příplatky za ubytování v hotelech vyššího standardu během pobytu na Zanzibaru (na vyžádání, info v CK)
Cena zájezdu zahrnuje cenu letenky v optimální knihovací třídě. Konečná cena se tak může od uvedené částky lišit. Aktuální cenu vám rádi ověříme po zaslání nezávazné objednávky.

Informace o zájezdu

Pořadatel: ESO travel a.s., IČ 27957039.
Název hotelu dle pořadatele: Tanzanie - safari s pobytem na Zanzibaru s českým průvodcem
Lokalita dle pořadatele: Dle popisu, Ngorongoro
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Langi Langi Beach Bungalows ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 612 579
dnes 8–19 h

Hodnocení

10. nejlepší hotel v destinaci Zanzibar

5/ 5 2 recenzí

Helena leden 2016 Skvělá dovolená. Na dovolenou jsme se moc těšili a načetli dost recenzí, takže jsme věděli co čekat. Hotel se nám moc líbil a můžu jen podotknout, ... celá recenze

Katka S. únor 2011 Prohlídka hotelu Langi Langi Bungalows***. Oblíbený hotel českých turistů se nachází na severu ostrova, přímo ve vesničce Nungwi, cca 60 minut od letiště. Menší hotel okouzl... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Tanzanie

Tropický africký ráj Tanzanie má velkou výhodu, že sem můžete cestovat v jakoukoliv dobu během roku a vždy to bude za teplem a tropickým počasím. Pokud by se ale dalo během roku ještě rozlišit, kdy je nejvhodnější doba pro návštěvu exotické Tanzanie, tak pro cestu do severní Tanzanie a na ostrovy je ideální období od července do října a od prosince do března. Pro jižní Tanzanii je to červen a pro západní květen až říjen. Tanzanie vznikla sloučením dvou původně nezávislých států Tanganiky, ležící u stejnojmenného jezera, a Zanzibaru. Země na východě Afriky u Indického oceánu těží zejména ze dvou oblastí cestovního ruchu. Tou první jsou početné přírodní rezervace, nejznámější národní parky na světě a majestátní hory v čele se známým Kilimandžárem. Druhou oblastí je nádherné pobřeží Indického oceánu a ostrov Zanzibar s jedněmi z nejkrásnějších pláží na světě.

Tanzanie - více informací

Nezávazná objednávka

Tanzanie - safari s pobytem na Zanzibaru s českým průvodcem
  Tanzanie, Zanzibar, Nungwi

Cena
153 990 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 612 579

Zájezd

dospělá osoba na pevném lůžku
2
153 990 Kč
příplatek za jednolůžkový pokoj
0
13 500 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
2 937 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
1 793 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 11 dní
0
1 Kč