Nostos Hotel

  Řecko, Chalkidiki, Afitos

Nostos

  Řecko, Chalkidiki, Makedonie (Řecko), Afitos
Tento hotel není aktuálně v nabídce

Poloha
Hotel Nostos se nachází na vyvýšenině s panoramatickým výhledem na Toronský záliv a na prostřední odnož poloostrova Chalkidiki - Sithonia. Architektura zůstává v harmonii s okolní přírodou, stejně jako klidné místo jsou zárukou relaxace a odpočinku. Komplex se nachází cca 500 m od rušného letoviska Kallithea a cca 1100 m od půvabné vesničky Afitos (přístupné méně frekventovanou asfaltovou cestou). Městečko Afitos leží na vysokém útesu, uchvacuje tradičními kamennými budovami a kouzelnými výhledy. Bylo založeno v dávných antických dobách, dnes je Afitos uznáno Evropskou unií jako dědictví evropské civilizace. Transfer z letiště do hotelu trvá cca 1 hodinu. Vzdálenost od organizované pláže je cca 200 m.
Pláž
Sestup na oblázkovou pláž ekologickou stezkou (po schodech) mezi borovicemi. Na uspořádané pláži vzdálené cca 200 m jsou k dispozici lehátka a slunečníky - za poplatek (cca 6 EUR/set).
Vybavení
Recepce 24h, restaurace s terasou a výhledem na záliv, kde se servíruje řecká a mezinárodní kuchyně, kavárna, bar u bazénu, bazén a brouzdaliště, krytý bazén (od 18 let) s oddělenou odpočinkovou částí a vířivkou, lehátka a slunečníky u bazénu - zdarma, fitness centrum s posilovnou (zdarma), sauna a hammam (za příplatek cca 5 EUR/osoba), TV místnost s DVD filmy k dispozici, internetová kavárna (1 EUR/30 minut), herna, kulečník (za příplatek cca 2 EUR/30 minut), půjčovny knížek a DVD filmů (v angličtině), mini dětské hřiště, venkovní šachy, půjčovna kol (5 EUR/den), úschovna zavazadel.
Pokoje
Hotel Nostos má 54 vkusně a útulně zařízených dvoulůžkových pokojů (s možností jedné přistýlky) s koupelnou (vysoušeč vlasů) a balkónem nebo terasou, umístěných v několika budovách rozsáhlé a dobře udržované zahrady. Všechny pokoje jsou vybaveny telefonem, ledničkou (zdarma), satelitním TV, trezorem (za poplatek cca 1 EUR/den), rychlovarnou konvicí a hrníčky, klimatizací (individuálně nastavitelnou, činnou v době od 15.6.-15.9.). Dětská postýlka do 2 let - zdarma.
Strava
Snídaně jsou podávány formou bufetu, večeře - hlavní chod (výběr z 10 jídel z jídelního lístku), salát, dezert. Jednou týdně organizuje hotel Nostos večerní grilování.
Internet
Na pokojích Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.
Místní kategorie
***
Webové stránky
www.nostos-hotel.gr
Jiné
Cena zájezdu nezahrnuje pobytovou taxu, jejíž výše je 1,50 EUR/pokoj/den. Poplatek je povinný a hradí se na recepci při ubytování.
Náš názor
Hotel Nostos je ideální volbou pro ty, kdo hledají odpočinek na klidném a neobvykle klimatickém místě. Zároveň je vhodný pro ty, kteří ocení zábavu a noční život díky nedalekým letoviskům Kalithea a Afitos.
Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Program

Den první
Odlety z Polska. Sraz u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.
Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo možnost využití fakultativních výletů atd.
Den poslední
Vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Návrat do Polska.
Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Nostos Hotel ***
Vzdálenost od pláže: 20 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 705 294
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-nostos-chalkidiki-recko-z2705294/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací