Apartmány Kerschbaumerhof

Rakousko, Štýrsko, Schladming

Apartmány Kerschbaumerhof, Schladming

    Rakousko, Dachstein / Schladming, Schladming, Ski amadé, Štýrsko, Hochwurzen, Planai
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Dúm se nachází 2 km od centra Schladming - lyžařské středisko Planai 2 km, parkoviště u domu, skibus 100 m

Ubytování

Rodinný penzion (statek) na klidném místě u lesa, nad Schladmingen, s výhledem na protilehlé kopce Planai a Hochwurzen. Skládá se z penzionu a apartmánového domu.

Typy apartmánů:
1.Typ "Reiteralm"        2-4 osoby, 40m2,
2.Typ "Dachstein"       2-4 osoby, 40m2,
3.Typ "Hochwurzen"    2-4 osoby, 40m2,
4.Typ " Planai"            2-5 osob, 60m2

Vybavení

všechny apartmány  jsou vybaveny:
kabelovou televizi, sprchu nebo vanu, oddělené WC, balkon, ledničku, sporák, mikrovlnou troubou, myčku nádobí

Základní informace

Štýrsko je spolková země na jihovýchodě Rakouska. Podle rozlohy je druhou největší spolkovou zemí. Sousedí se spolkovými  zeměmi Horní Rakousko, Dolní Rakousko, Salcbursko, Burgenland a Korutany. Štýrsko -> Zelené plíce Rakouska. Od severu a k jihu se střídají majestátní hory.

Shrnutí
  • 230 km sjezdovek,
  • 185 km běžeckých tratí,
  • SKIBUS zdarma,
  • svahy všech tří obtížností,
  • 2 snowparky a moderní zasněžovací zařízení,
  •  umělé zasněžování z 98%
  • lyžařská houpačka přes 4 FIS vrcholy,
  • nadmořská výška 700 - 2 700 m.n.m,
  • 400 km z Prahy i z Brna.
Podrobný popis

Čtyři hory propojené lanovkami
Reiteralm, Hochwurzen, Planai a Hauser Kaibling – 4 hory a 1 velké srdce oblasti. V souvislosti s přípravou na MS 2013 jsou lanovky modernější, sjezdovky širší a horské chaty lákavější, zejména svou nabídkou skvělých štýrských specialit za „lidové“ ceny. Zvláštní tip: Planai Beach / Larchkogel vám nabízí se svými plážovými koši i uprostřed zimy přímořskou atmosféru s výhledem na moře horských vrcholů.
Dachsteinský ledovec pro freeridery
Dachsteinský ledovec je štědrý ke každému, a to po celý rok: k skialpinistům, více i méně náročným lyžařům  i pěším turistům. Velmi působivý je totiž 20 km dlouhý přechod přes Dachstein, který umožňuje plně si vychutnat světové dědictví UNESCO. Zvláštní tip: Skywalk, spektakulární vysutá plošina nad propastnou hlubinou a vrcholu Hunerkogelu a Ledový palác, kde mohou návštěvníci nahlédnout do nitra ledovce.
Rodinné oblasti Galsterbergalm a Stoderzinken
Svými svahy a infrastrukturou ideální pro rodiny s dětmi. Kromě dálnic a bulvárů s mírným sklonem jsou zde i strmé sjezdovky a jedna závodní trať pro zdatné borce. Z Galsterbergu se otevírají mimořádně krásné pohledy na Nízké Taury. Zvláštní tip: v Galské lyžařské vesničce v oblasti Galsterberg, největším dětském lyžařském areálu široko daleko, se děti seznámí s Galsterixem, Bottelixem a Co.
Ramsau - ráj běžeckého lyžování
220 kilometrů dlouhá síť běžeckých tras všech stupňů obtížnosti v oblasti Ramsau pod Dachsteinem se vine okouzlující přírodou v nadmořských výškách mezi 1100 a 2700 m. Jsou zde jak závodní trasy, tak i trasy s umělým osvětlením pro noční běhání a také dětský běžecký park. Zvláštní tip: začátkem prosince se koná velký běžecký „opening“ s testováním výzbroje, tréninkem, analýzami prostřednictvím videa, workshopy, atd.
Nostalgická duše Fageralmu
Lyžařská oblast Fageralm je známá velkým počtem tradičních horských chat s nabídkou štýrských specialit, krásnými sjezdovkami, slunečným počasím a fascinujícím pohledem na Vysoký Dachstein. Vskutku zdařilá kombinace! Zvláštní tip: pokud jste ještě neprošli lyžařským křtem, přijďte do této oblasti, kde jsou začátečníci vítáni, Fageralm totiž věnuje této kategorii hostů mimořádnou péči, za níž se jí dostalo vyznamenání v podobě certifikátu kvality „Welcome Beginners“.
V zimním období sídlí park na Planai v blízkosti vleku Weitmoos. Uvidíte ho hned, neboť jeho obří kickery, boxy a raily snad ani nelze přehlédnout. Zato na jaře a na podzim se přemisťuje nahoru za sněhem na Dachsteinský ledovec. A tak zde snowboardová sezona samých superlativů trvá plných deset měsíců.
Kdysi to byl tajný tip, dnes už je však lyžařská oblast Riesneralm u Donnersbachwaldu dobře známá jako vynikající místo pro rodinnou zimní dovolenou. Unikátní atrakcí pro lyžařský dorost je „1. dětská lyžařská houpačka v Rakousku“ se sjezdovkami o rozloze 5 ha a s vleky, mezi jiným s nejdelším přepravným pásem v rakouských Alpách.

Zajímavosti

Schladming, jeden z nejvíce navštěvovaných zimních středisek nabízí mimo jiné také pasivní odpočinek. V mnoha hotelech a centru oblasti můžete najít welness služby, restaurace a obchůdky s tradičními suvenýry, drogerií a lyžařskými potřebami.

Dovolená s dětmi ve Schladmingu

href="/lyzovani-s-detmi-schladming">Jestli-že jste rodina s malými dětmi, nebojte se i s nimi vyrazit na dovolenou. V řadě apartmánech ve Schladmingu se specializují i na hlídání dětí, jejich zabavení a personál připravuje hry, aby děti zabavil.
Schladming patří mezi nejlepší lyžařské oblasti. To co Schladming činí jedinečným, jsou služby na nejvyšší úrovni za přijatelné ceny.

Běžky a Schladming

Lyžařská oblast Schladming obsahuje v části Ramsau am Dachstein oceněné běžecké tratě všech stupňů obtížnosti, kde se profesionálové i amatéři mohou těšit na kouzelnou zimní krajinu.

Přepravní lyžařské zařízení

V oblasti na místě Vás na sjezdovky a běžecké tratě dopravuje SKIBUS, kabinkové lanovky a vleky. Schladming láká svým dokonalým propojením sjezdařských areálů, lyžařskými houpačkami a skibusy.

104 lanovek a vleků
66 vleků                                      
9 kabinkových lanovek
29 sedačkových lanovek
Délka uměle zasněžovaných sjezdovek 170 km=98%
Délka běžeckých tratí 472 km, z toho 18 km na ledovci Dachstein.
Počet snowparků 7x.
Dokonalé propojení sjezdařských areálů lyžařskými houpačkami a skibusy, perfektně upravené sjezdovky, lyžování v hlubokém sněhu, noční lyžování, osvětlená sáňkařská dráha, snowrafting, speciality pro snowboard, nesčetné možnosti odpočinku a občerstvení v útulných horských chatách, ideální místo pro každého vyznavače sjezdového lyžování. Skvěle upravené běžecké tratě v Ramsau am Dachstein vedou na 18 km dlouhé a 4 km široké náhorní planině a jsou bezkonkurenčně nejlepším místem pro běh na lyžích ve střední Evropě.

Platnost skipasů zakoupených v Schladming

Skipasi platí pro lyžařské regiony:
Schladming, Ramsau, Dachstein, Salzburger sportwelt amadé, Gastein a Grossarltal.

Dovolená s dětmi

Stuhleck u Spitalu am Semmering je největší lyžařská oblast ve východím Rakousku. Pro děti je zde snowtubingová a přírodní sáňkařská dráha. Podél sáňkařské dráhy jsou figurkové tabule, které vypráví příběh o Semmim a jeho přátelích. Příběh je k dispozici i ve vytištěné podobě. 
Ramsau am Dachstein nabízí sjezdovky a 12 lyžařských vleků určené především pro rodiny. Najdeme tu například dětský lyžařský areál nebo pohádkovou sjezdovku.
Dětský areál Lachtal kvůli zvlněné dráze, hledání pokladu a mnoha dalším aktivitám je ideální místo pro děti a začátečníky. Děti do 6 let mají v doprovodu rodičů vleky zdarma

Zajímavosti

Pestré zimní zážitky lze posbírat i při populárních akcí jako jsou například advent v Bad Gleichenbergu, masopust v kraji Ausseerland, reje čertů ve Schladmingu a další.
Jelikož láska ke Štýrsku prochází žaludkem, tak v restauracích v celé zemi se podávají k vínům regionální potraviny. Štýrští vinaři mají svou specialitu - Junker, kterou servírují od listopadu.

Ostatní informace

Běh na lyžích: ve stopě za štěstím
Na zasněžených pláních se třpytí tisíce ledových krystalků. Při každém vydechnutí se do vzduchu uvolní obláček páry. Člověk neslyšně klouže světem ticha, postupně si nachází svůj správný rytmus a cítí, jak se jeho myšlenky zklidňují a projasňují jako průzračný zimní vzduch, který do sebe při pohybu zhluboka a stejnoměrně vdechuje.

Zahájení lyžařské sezóny

Sezonu velkých lyžařských sportovních událostí  zahájuje vždy v prosinci paralelní slalom světového poháru  FIS ve snowboardingu při finále za umělého osvětlení v Gasteinu. Pokračování sportovních akcí zajistí hned v lednu legendární noční  slalom mužů v rámci světového poháru v alpském lyžování v oblasti Schladming- Dachstein. Po závodech může přibližně 50 000 hostů pokračovat v oslavách lyžováním na trati světového poháru.

Ostatní informace

Schladming-Dachstein, Kreischberg, Tauplitz nebo Stuhleck - to jsou špičková a velmi dobře dosažitelná alpská lyžařská střediska. Štýrsko nabízí vše - od okouzlujících rodinných sjezdovek až po náročné freeridové túry na Dachsteinu. Zasněženou krajinou vede mnoho sáňkařských drah a zimní turistických cest k původním horským chatám.

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 266 615
dnes 8–19 h

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací