Lyžování Alpe d'Huez, Francie

Alpe d’Huez je symbolem francouzského lyžařského luxusu. Úctyhodných 250 kilometrů sjezdovek všech obtížností uspokojí i ty nejnáročnější. Až 300 dní v roce zalívá region slunce svými paprsky a vytváří senzační atmosféru pro lyžování. V Alpe d’Huez se lyžuje až do výšky 3 330 m n. m. na vrchol majestátní hory Pic Blanc. 16 kilometrů dlouhá černá sjezdovka La Sarenne je nejdelší v Evropě.

Alpe d'Huez

Ne nadarmo se oblasti Alpe d’Huez v pohoří Grandes Rousses říká sluneční ostrov. Plošina je zalévána slunečními paprsky až 300 dní v roce, a lyžování na precizně upravených sjezdovkách tak dostává kouzelný nádech. Oblast stráží nejvyšší hora Pic Blanc se svými 3 330 m n. m.

Slunečná lyžařská pohádka

Díky vysoké nadmořské výšce a zbytkům ledovce Sarenne můžete užívat lyžařské pohádky ve středisku od podzimu do jara. Celkem 250 kilometrů tratí všech obtížností je lákavá porce zimních radovánek. Technické zázemí v podobě 70 přepravních zařízení je komfortní.

Nevšední nabídku mimo sjezdovky zastupuje velké sportovní a relaxační centrum s bazénem, posilovnou, golfovým simulátorem, tenisem, squashem, badmintonem, fotbalem, basketbalem, horolezeckou stěnou a dalšími atrakcemi. Alpe d’Huez je ráj sportu.

Nelze opomenout nejdelší černou sjezdovku Evropy La Sarenne s boulemi. Je dlouhá 16 kilometrů a převýšení činí 1 600 metrů. V okolí je rozeseto 50 kilometrů běžeckých tras, takže na své si přijdou i klasici. Nechybí ani nová bobová dráha s denním i večerním provozem.

Cesta do střediska

Při cestě do Alpe d’Huez lze podobně jako do všech ostatních francouzských středisek zvolit dvě varianty tras. Hlavně lyžaři z Čech využijí trasu přes Rozvadov, Německo, Švýcarsko a francouzský Grenoble. Zejména pro Moravany a Slezany je vhodná i jižní varianta přes Rakousko a Itálii.

Výhody
  • stabilní slunečné počasí
  • ledovec La Sarenne
  • skvělé služby po lyžování
Nevýhody
  • vysoký počet běžných vleků
  • roztroušenost rezidencí
  • vyšší ceny služeb après-ski
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

80 km69 km71 km30 km
Celková délka: 250 km
Celk. převýšení: 2 205 m
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

35
23
18
Nejvyšší bod lanovky: 3 330 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 1 125 m n. m.
Celková kapacita: 102 600 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 50 km
Bruslařská stopa: 50 km
Výškové trasy: 30 km
Celková délka: 130 km

Lyžování Francouzské Alpy

Jihovýchod Francie je zaslíbený vysokým horám. Na hranicích s Itálií se dokonce tyčí nejvyšší hora Evropy Mont Blanc (4 808 – 4 810 m n. m. podle měření). Jedinečný turistický cíl lze navštěvovat po celý rok, avšak teprve v zimě se uvedou do provozu slavná lyžařská střediska, a luxusní zimní dovolené tak ožijí naplno. Velkými přednostmi jsou vysoká nadmořská výška, dostatek sněhových srážek a přitom mnoho slunečních dní (až 300 ročně), nejlepší lyžařská infrastruktura na světě a nevšední tradice sportování i zábavy mimo sjezdovky. Poznejte s námi kouzelný svět hor ve francouzských Alpách.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Francie

Jeden z největších lyžařských luxusů na naší planetě hledejte ve Francii. Důkazem jsou filmaři i světové sportovní hvězdy na svazích. Platí heslo zouvat lyže jedině u vstupu do kabinové lanovky, jinak nikdy. Francouzská střediska jsou propojení regionální obři, ze kterých vyčnívají Alpe d'Huez, Les 3 Vallées, Les 2 Alpes, La Plagne, Chamonix-Mont Blanc, Les Arcs, Val d'Isère a další.

Nejoblíbenější lyžařská střediska