Lyžování Kronplatz / Plan de Corones, Itálie

Neobvyklý charakter má oblíbené středisko Kronplatz. Jedná se o jedinou mohutnou horu, z jejíhož vrcholu se rozbíhají sjezdovky na tři světové strany. Středisko vyniká moderní a rychlou přepravní infrastrukturou. Sjezdovky jsou vždy výborně upraveny a delší denní provozní doba je přínosem pro nenasytné lyžaře. Sjezdovky na více světových stranách umožňují lyžařům reagovat během dne na kvalitu sněhu.

Kronplatz / Plan de Corones

V Plan de Corones se rozhodli stát se technickými guru Jižního Tyrolska. Neustále nové lanovky a další prvky infrastruktury dělají z unikátního lyžařského střediska atraktivní cíl zimních radovánek. Z hory Kronplatz – Plan de Corones se svažují sjezdovky na tři světové strany.

Jedna hora, nekonečno možností

S technickou ojedinělostí souvisí unikát v podobě dvojnásobného počtu kabinových lanovek k součtu sedaček a vleků, a tudíž ohromná hodinová přepravní kapacita. Z posledních novinek jmenujme novou sjezdovku Hinterberg z vrcholu Kronplatzu směrem do Valdaory.

Když už si středisko zakládá na určité kvalitě, nechybí ani moderně zbudovaný snowpark pro milovníky prkna. Oblast nepatří k nejvýše položeným, proto i v tomto ohledu nastoupila technika a sjezdovky jsou rovnou ze 100 % zasněžované. Slavné jsou dvě dlouhé černé sjezdovky do Riscone.

Masív Kronplatz – Plan de Corones je obklopen údolími s běžeckými tratěmi. Milovníci bílé stopy tak mohou využít přes 200 kilometrů oblíbených a výborně udržovaných tras. Nejdelší v regionu je trať Gsiesertalloipe se svými 42 kilometry. Celé údolí Antholzu je ráj bílé stopy.

Cesta do střediska

Cesta do Kronplatz - Plan de Corones je docela příjemná. Po dálnici přes Innsbruck přejedete Brennerský průsmyk a poslední úsek v délce 30 kilometrů absolvujete po klasické silnici k městu Bruneck – Brunico, nad kterým už se zvedají lyžařské svahy Kronplatzu. Cesta zabere sedm a půl hodiny.

Výhody
  • TOP středisko lyžařů z Česka
  • technicky bezkonkurenční místo
  • výborná dostupnost a kvalita sjezdovek
Nevýhody
  • občas nedostatek přírodního sněhu
  • veliký zájem - plné sjezdovky
  • stoupá cenová hladina i riziko vyprodání
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

55 km32 km29 km
Celková délka: 116 km
Celk. převýšení: 1 298 m
Zasněžováno: 100 %
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

6
5
22
Nejvyšší bod lanovky: 2 273 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 975 m n. m.
Celková kapacita: 69 800 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 250 km
Bruslařská stopa: 250 km
Výškové trasy: 7 km
Celková délka: 507 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony