Lyžování Val di Fassa e Carezza, Itálie

Tradiční italská lyžařská pohostinnost a pohoda se nachází v dlouhém údolí Val di Fassa. Prestižní je napojení lokality na populární Sella Rondu s dalšími okolními středisky světového formátu jako Val Gardena / Alpe di Siusi, Arabba / Marmolada a Alta Badia. Mimořádná je nabídka volných terénů k freeride lyžování a tras pro běžkaře. Předností je i moderní infrastruktura, která se rozšiřuje takřka každý rok.

Val di Fassa e Carezza

Val di Fassa je slavné italské údolí, které zalévá spoustu dní i během zimní sezóny slunce. Krásný údolní region navazuje na Val di Fiemme a táhne se až pod nejvyšší horské štíty centrálních Dolomit. Nejvyšší hora regionu Kesselkogel - Catinaccio d'Antermoia měří 3 004 m n. m.

Sella Ronda na dosah

Z údolí se můžete napojit na jednu z nejslavnějších lyžařských parád světa Sella Rondu. Prohánět se tak můžete i v okolních střediscích Val Gardeně / Alpe di Siusi, Arabbě / Marmoladě a Alta Badii. Další možnosti lyžování Alpe Lusia, Passo San Pellegrino / Falcade a Latemar.

Region je proslavený jako freeridová oblast. Zejména sjezd ze Sass Pordoi se řadí k absolutní špičce nejen italských freeridů. Lyžařská infrastruktura je velmi moderní a uspokojí každého lyžaře od začátečníků po ostřílené profesionály. Výhodou je možnost vyzkoušet spoustu areálů.

Napříč údolím Val di Fassa jsou k dispozici četné běžecké trasy, takže ani oblíbené běžky nemusíte nechávat doma. V součtu můžete řádit na cca 50 kilometrech upravovaných tras. Val di Fassa e Carezza je oproti ostatním střediskům Sella Rondy levnější.

Cesta do střediska 

Při cestě do Val di Fassy včetně Carezzy využijete s nejvyšší pravděpodobností Brennerskou dálnici směrem od Innsbrucku, kterou opustíte ještě před Bolzanem, a pokračovat budete horskou silnicí. Cesta z většiny Česka zabere přibližně osm hodin.

Výhody
  • napojení na Sella Rondu
  • pestrá paleta volného terénu
  • nejlevnější oblast Sella Rondy
Nevýhody
  • občas vyšší počet návštěvníků
  • ve špičce fronty u kabinek
  • poslední úsek trasy mimo dálnice
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

27 km91 km8 km
Celková délka: 126 km
Celk. převýšení: 1 625 m
Zasněžováno: 80 %
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

16
26
12
Nejvyšší bod lanovky: 2 945 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 1 320 m n. m.
Celková kapacita: 82 100 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 34 km
Bruslařská stopa: 34 km
Výškové trasy: 5 km
S osvětlením: 3 km
Celková délka: 73 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony