Lyžování Val di Fiemme / Obereggen, Itálie

Val di Fiemme je lyžařským rájem italských Dolomit. Z obce Obereggen stoupají lyžařské terény až od nadmořské výšky 2 400 m n. m., a garantují tak velmi dobré sněhové podmínky až do jarních měsíců. 116 kilometrů sjezdovek je v ideálním poměru pro všechny typy lyžařů. Promyšlený a výkonný systém zasněžování udržuje přes 90 % sjezdovek v perfektním stavu. Oblast spadá pod skipas dvanácti středisek Dolomiti Superski.

Val di Fiemme / Obereggen

Horský masív nad Val di Fiemme protkaný mnoha sjezdovkami je jeden z nejoblíbenějších cílů českých lyžařů na cestě za zimní dovolenou. Z opačné strany je nástupním bodem do střediska horská vesnička Obereggen. Největšími výhodami jsou panenská příroda a skvělé terény.

Uprostřed nejkrásnější přírody

Své oblíbené sjezdovky zde najdou všichni lyžaři. Za zmínku ale navíc stojí nezvykle vhodné podmínky pro profesionály a zdatné lyžaře. Černé sjezdovky tvoří 15 % terénů oblasti, takže kdo to se svým zimním náčiním umí, ve Val di Fiemme bude správně.

Atraktivní poloha oblasti nabízí možnost efektivního využití kombinovaných skipasů s gigantem Dolomiti Superski. Dostupná je tím pádem i nejslavnější lyžařská libůstka světa Sella Ronda. Mezi lyžaři je už zcela zažité jedno z nejmodernějších přepravních zařízení.

Okolí střediska Val di Fiemme / Obereggenu je rájem zaslíbeným pro běžecké lyžování. Vyzkoušet můžete tratě Marcialongy, 70 kilometrů dlouhého mezinárodního běhu, nebo dokonce závodní okruhy Mistrovství světa v klasickém lyžování 2013. Čeká na vás nejméně 150 kilometrů.

Cesta do střediska

Při cestě do Val di Fiemme nebo Obereggenu využijete s nejvyšší pravděpodobností Brennerskou dálnici směrem od Innsbrucku, kterou opustíte v oblasti Bolzana, a pokračovat budete horskou silnicí k vámi zvolené lanovce. Cesta z většiny Česka zabere kolem osmi hodin.

Výhody
  • výborné terény v ideálním poměru
  • nezvykle moderní přepravní zařízení
  • výkonná zasněžovací technika
  • napojení na Dolomiti Superski
Nevýhody
  • ubytovací kapacity hlavně v údolí
  • nepropojenost s dalšími středisky
  • oblíbené termíny brzy vyprodány
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

42 km57 km17 km
Celková délka: 116 km
Celk. převýšení: 1 540 m
Zasněžováno: 90 %
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

8
28
7
Nejvyšší bod lanovky: 2 400 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 860 m n. m.
Celková kapacita: 76 600 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 100 km
Bruslařská stopa: 100 km
Výškové trasy: 100 km
Celková délka: 300 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony