Lyžování Val Gardena / Alpe di Siusi, Itálie

Jedno ze světově nejproslulejších a nejoblíbenějších italských středisek Val Gardena / Alpe di Siusi získalo spoustu prestižních ocenění. A to dokonce titulů nejlepší lyžařské středisko na světě. A taková lyžařská pohádka je snadno dostupná i pro české lyžaře přibližně za sedm a půl hodiny. Infrastruktura je bleskově modernizována a neustále rozšiřována. Val Gardena / Alpe di Siusi je vizitka luxusu.

Val Gardena / Alpe di Siusi

U Val Gardeny zpozorněte. Jedná se o lyžařskou oblast, která byla několikrát vyhlášena jako nejlepší na světě. A přitom je vzdálena ze středu naší republiky jen 650 kilometrů. Pro milovníky lyží, snowboardů a jakékoliv jiné zimní zábavy destinace číslo jedna.

Zřejmě nejlepší oblast na světě

Možnosti lyžařské zábavy jsou nekonečné. V rámci oblasti je k dispozici 175 kilometrů sjezdovek, které si můžete rozšířit na cca 400 až 1 200 kilometrů díky napojení na Sella Rondu a Dolomiti Superski. Ani dvoutýdenní pobyt vůbec nestačí na prostudování celého regionu.

Proč je oblast pravděpodobně nejlepší na světě? Krátký výčet důvodů: nedozírné možnosti lyžování od modrých sjezdovek po padavé freeridy, nejmodernější infrastruktura, jedinečné výhledy, všechny expozice tratí s možností výběru typu sněhu, luxusní služby a volnočasové aktivity.

135 kilometrů brilantně upravených bílých stop nahrává do karet běžkařům. Oblast zastupují hlavní rekreační městečka Selva Gardena, Santa Cristina a Ortisei. Další libůstky: tenisové a squashové kurty, indoor golf, snowparky, měřené letmé úseky, upravené sáňkařské dráhy.

Cesta do střediska

Při cestě do Val Gardeny využijete s nejvyšší pravděpodobností Brennerskou dálnici směrem od Innsbrucku, kterou opustíte za městem Klausen – Chiusa, a pokračovat budete horskou silnicí k vámi zvolené lanovce. Cesta z většiny Česka zabere kolem osmi hodin.

Výhody
  • vítěz anket nejlepší středisko světa
  • napojení na Sella Rondu
  • moderní přepravní zařízení
  • nejlepší možné zázemí a služby
Nevýhody
  • velký zájem a vyprodanost
  • vyšší cenová hladina
  • náročné silniční přejezdy kolem Rondy
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

57 km101 km17 km
Celková délka: 175 km
Celk. převýšení: 1 298 m
Zasněžováno: 95 %
Noční lyžování: Ne
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

28
41
12
Nejvyšší bod lanovky: 2 518 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 1 220 m n. m.
Celková kapacita: 118 400 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 203 km
Bruslařská stopa: 203 km
Celková délka: 238 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony