Lyžování Monte Bondone, Itálie

Na italské poměry malé Monte Bondone nabízí výhody skromného, ale dobře dostupného lyžařského střediska. Od Brennerské dálnice z Trenta jej dělí pouze adrenalinový serpentinový výjezd až 1 400 výškových metrů. Výhodami Monte Bondone jsou skromné podmínky, nepřelidněné sjezdovky a cenově příznivé ubytování i lyžování. Aktivní dovolenou lze navíc prokládat návštěvami historického Trenta.

Monte Bondone

Popularita Monte Bondone prudce stoupá, přestože je to jedno z nejmenších středisek lyžařských nabídek. Vtip a kouzlo je v poměru vysoké kvality lyžování a nízké ceny služeb. Areál si je vědom svých možností, proto se neustále rozvíjí a chce konkurovat nedaleké slavné Paganelle.

Překvapivě výborný trpaslík

Do střediska se neustále vrací návštěvníci, protože si uchovalo klidnější charakter. Přitom lyžování je parádní. Monte Bondone nabízí skromných 22 kilometrů sjezdovek, přesto uspokojí většinu lyžařů a hlavně rodiny s dětmi. Průměrná šířka sjezdovek je přes 30 metrů.

Specialitou je velkolepá sjezdovka Gran Pista, která patří se svými 3 550 metry k nejlepším lyžařským terénům Trentina. Převýšení přesahuje 800 metrů. V areálu se 100 % sjezdovek zasněžuje. K dispozici je snowpark s halfpipe olympijských rozměrů, boardercrossem a dalšími atrakcemi.

Na okraji střediska jsou k dispozici rozsáhlé běžecké tratě ve výšce kolem 1 550 m n. m. Krásné středisko běžeckého lyžování leží na slunečné plošině Viote a nabízí skoro 40 kilometrů perfektně upravených tratí. Celá oblast vyniká nízkými cenami služeb i ubytování.

Cesta do střediska

Velkou výhodou je dopravní dostupnost. Z Brennerské dálnice sjíždíte u Trenta už přímo pod střediskem. Akorát je nutné vyjet do něj mnoha serpentinami z údolí řeky Adige. Je to zážitek, stoupáte ze 195 m n. m. minimálně do 1 290 m n. m. Cesta z Česka trvá kolem osmi hodin.

Výhody
  • velký tahák zimní sezóny
  • malinké, ale všem otevřené středisko
  • příznivé ceny, skvělé lyžování
Nevýhody
  • skromné parametry střediska
  • vyprodanost některých kapacit
  • slabé après-ski možnosti
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

6 km15 km1 km
Celková délka: 22 km
Celk. převýšení: 906 m
Zasněžováno: 90 %
Noční lyžování: Ne
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ne

Lanovky

0
4
0
Nejvyšší bod lanovky: 2 090 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 1 184 m n. m.
Celková kapacita: 6 100 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 40 km
Bruslařská stopa: 40 km
Celková délka: 80 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony