Lyžování Paganella, Itálie

Paganella je dynamické a velmi dobře dostupné středisko nedaleko Trenta. Během 15 let se středisko změnilo k nepoznání. Výhodou je skvělá poloha přímo nad Brennerskou dálnicí. Paganella vyniká velmi dobrým napojením jednotlivých sjezdovek do vzájemné sítě. Všestrannou kvalitu Paganelly dokazují pravidelné návštěvy lyžařských národních týmů.

Paganella

Slavná a dostupná Paganella je jedním z nejoblíbenějších středisek nejen v Trentinu. Pro výjimečné podmínky si ji oblíbily i lyžařské reprezentace. Největšími přednostmi jsou inovace a dynamika rozvoje. Stále se můžete těšit na něco nového, a to prakticky každou sezónu.

Skvělé dostupný cíl reprezentací

Oproti některým italským lyžařským gigantům je Paganella stále spíše prcek, a to může hovořit v její prospěch. Přibližně 35 kilometrů sjezdovek obsluhuje moderní systém kabin a lanovek doplněný jen pojízdnými pásy a krátkými sedačkami pro nejmenší. Vleky nehledejte.

Během lyžování vás potěší neopakovatelné výhledy z vrcholu Paganelly na jezero Garda, horské masivy Monte Bondone a Brenta i na značnou část údolí Adige. Sjezdovky jsou výborně propojeny, což napomáhá pohodlí lyžařů. Stoprocentní zasněžování idylku dotváří.

Vyznavači běžek nepřijdou zkrátka. Kolem horských středisek Andalo a Cavedago najdete přibližně 40 kilometrů upravovaných tratí, jedna je i kolem jezera. V oblasti je vám k dispozici spousta služeb, například vodní a relaxační svět AcquaIN nebo nový Winter Park v Andalu.

Cesta do střediska

Velkou výhodou je dopravní dostupnost. Z Brennerské dálnice sjíždíte severně od Trenta už přímo pod střediskem. Akorát je nutné vyjet do něj serpentinami z údolí řeky Adige. Je to zážitek, stoupáte z 200 m n. m. minimálně do 1 050 m n. m. Cesta z Česka trvá i pod osm hodin.

Výhody
  • jedno z nejrychleji se rozvíjejících středisek
  • lyžařské reprezentace dokládající kvalitu
  • poloha přímo nad Brennerskou dálnicí
Nevýhody
  • skromnější parametry střediska
  • horší sněhové podmínky na konci sezony
  • omezené možnosti volného terénu
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

13 km21 km1 km
Celková délka: 35 km
Celk. převýšení: 1 097 m
Zasněžováno: 100 %
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

0
12
3
Nejvyšší bod lanovky: 2 125 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 1 028 m n. m.
Celková kapacita: 27 000 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 40 km
Bruslařská stopa: 40 km
Celková délka: 80 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony