Lyžování Madonna di Campiglio / Pinzolo, Itálie

Lyžařská oblast Madonna di Campiglio / Pinzolo je oblíbenou italskou zimní destinací. Typické jsou kvalitní terény pro lyžaře všech úrovní. Sjezdovky se spouštějí do údolí ve všech světových expozicích, takže během dne můžete reagovat na změnu kvality sněhu zejména na jižních svazích. Jedná se o jediné místo v Trentinu, které pořádá Světový pohár ve sjezdovém lyžování.

Madonna di Campiglio / Pinzolo

Jedním z nejlepších středisek regionu Trentina je Madonna di Campiglio, která je už několik let navíc propojena se sousedním menším areálem Pinzolem. Madonna jako jediná v Trentinu pořádá Světový pohár v alpském lyžování, což je důkazem jedinečnosti místních terénů.

Fantastické terény pro všechny

Přes 85 kilometrů sjezdových tratí nabízí optimální podmínky pro všechny návštěvníky. Dostatek modrých i červených sjezdovek potěší běžné lyžaře, přibližně 13 černých sjezdovek v délce 13 kilometrů zase ocení profesionálové s vysokými nároky. Zasněžuje se přes 90 % sjezdovek.

Výběru černých sjezdovek vévodí nezvykle prudká Spinale Direttissima, takže pozor na její koncový úsek. Pinzolo-Campiglio Express je dlouhá kabinková gondola, která výborně propojila Madonnu i Pinzolo, a vy si tak můžete užít poloprázdné sjezdovky na hoře Doss del Sabion.

Na prknaře a freestylery čeká skvělý snowpark Ursus pod Passo Grosté. Madonna není typicky běžkařskou oblastí, přesto na milovníky bílé stopy čeká skoro 30 kilometrů upravovaných tras v okolí Campa Carla Magna a Ritorta. Spolu s Cortinou d’Ampezzo významná VIP oblast Itálie.

Cesta do střediska

Při cestě do Madonny nebo sousedního Pinzola využijete s nejvyšší pravděpodobností Brennerskou dálnici směrem od Innsbrucku, kterou opustíte severně od Trenta, a posledních 60 kilometrů absolvujete po klasické horské silnici. Cesta zabere přes osm a půl hodiny.

Výhody
  • úchvatná příroda Dolomiti di Brenta
  • prestižní sportovní oblast Itálie
  • výjimečná nabídka a kvalita sjezdovek
Nevýhody
  • náročnější příjezd v posledním úseku
  • vyšší ceny ubytování a služeb
  • místy zašlý lesk dřívější slávy
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

35 km38 km13 km
Celková délka: 86 km
Celk. převýšení: 1 694 m
Zasněžováno: 90 %
Noční lyžování: Ano
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ne

Lanovky

3
20
8
Nejvyšší bod lanovky: 2 504 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 810 m n. m.
Celková kapacita: 54 600 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 30 km
Bruslařská stopa: 30 km
Celková délka: 60 km

Lyžování Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomezí Rakouska a Itálie, kde se historicky mísily dvě kultury, temperamentní italská a precizní germánská. Celý region se běžně označuje jako Jižní Tyrolsko. Fantastická je kuchyně. Doporučujeme projít si nabídku nejlepších středisek Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a dalších.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Itálie

Nejlepší lyžařské terény v Evropě? Italské alpské hřebeny od francouzských hranic přes centrální Dolomity až po hranice slovinské. Nejvíce populární jsou regiony a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Kronplatz, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Poslední italské ledovce jsou Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales

Nejoblíbenější lyžařské regiony