Lyžování Bad Gastein, Rakousko

Jedinečné lázeňské prostředí Bad Gasteinu na okraji Národního parku Vysoké Taury nenechá jedno oko suché. Vyplatí se cestovat do místního střediska na jihu Salcburska, protože lyžařské i relaxační možnosti jsou skoro neomezené. Někdy také označovaná oblast jako Gasteinertal-Grossarltal je součástí Ski amadé.

Bad Gastein

Lyžařské a lázeňské středisko Bad Gastein nabízí nekonečné možnosti zimní zábavy. Leží v krásném prostředí okraje Národního parku Vysokých Taur. Jedinečná příroda a špičkové služby udělají z vaší dovolené na horách lyžařský a odpočinkový maraton. Region je geograficky označován také Gasteinertal - Grossarltal.

Dostupný, lázeňský, špičkový

Jednotlivých areálů se v okolí nachází hned několik. Až na konci údolí hledejte Sportgastein, který stoupá až k nejvyššímu bodu celého Ski amadé Kreuzkogelu (2 686 m n. m.). Nejvíce kilometrů sjezdovek je lyžařům k dispozici nad městečky Bad Gastein a Bad Hofgastein. Alternativou je ještě další areál Dorfgastein – Grossarltal.

Region si je vědom potenciálu pro lyžaře žijící severně od Alp, a proto významně investuje do infrastruktury. V posledních letech realizoval osmisedačkovou lanovku Neugarten 8er Carving-Jet a šestisedačkovou lanovku Wörthersee-Jet. Špička celého Salcburska.

Gasteinské údolí je velmi dobrým místem pro klasické lyžování. V okolí je udržováno přes 100 kilometrů bílých stop. Zimní idylku dotváří speciální služby jako ski toury, paragliding, jízda na saních tažených koňmi, sněžnice a řada kulturních, společenských i zábavních akcí.

Cesta do střediska

Po cestě do středisek oblasti Gasteinu se pravděpodobně vydáte přes Salzburg a následně po dálnici A10 a hlavní silnici přes Bischofshofen a Sankt Johann im Pongau. Cesta trvá i pod pět a půl hodiny, proto je oblast oblíbená.

Výhody
  • velmi moderní infrastruktura
  • napojení na Ski amadé
  • lyžování i pět měsíců v roce
Nevýhody
  • nepropojenost jednotlivých areálů
  • vyšší ceny kvůli prestiži
  • občas dopravní problémy, kolony
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

52 km138 km19 km
Celková délka: 209 km
Celk. převýšení: 1 843 m
Zasněžováno: 75 %
Noční lyžování: Ne
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

20
17
15
Nejvyšší bod lanovky: 2 686 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 843 m n. m.
Celková kapacita: 72 000 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 40 km
Bruslařská stopa: 27 km
Výškové trasy: 16 km
S osvětlením: 4 km
Celková délka: 83 km

Lyžování Salcbursko

Salcbursko je nejvyhledávanější spolková země českých lyžařů. Velké množství moderních lyžařských středisek v dobré dálniční dostupnosti od Salzburgu je hlavní výhoda regionu. Největší z největších je Saalbach / Leogang. Další oblíbená střediska jsou Kaprun / Zell am See, Bad Hofgastein, Lungau / Obertauern, Flachau, okraj Dachsteinu West a další.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Rakousko

U sjezdovek za pár hodin. Rakousko je ideální cíl pro milovníky kvalitního lyžování. Nejoblíbenější střediska českých lyžařů jsou Dachstein West, Schladming a Zell am See. Lyžování v Rakousku vás může přivést i na ledovce. Nejvyhledávanějšími jsou Kaprun, Stubai, Pitztal a Dachstein.

Nejoblíbenější lyžařské regiony