Lyžování Flachau / Wagrain / Alpendorf, Rakousko

Lyžařská oblast Flachau / Wagrain, někdy označovaná s okolními areály jako Salzburger Sportwelt, je magnet pro české lyžaře díky poloze přímo u dálnice A10 jen 70 kilometrů jižně od Salzburgu. Bezva dostupnost ještě umocňuje rozlehlost areálů, které v součtu nabízí 219 kilometrů tratí. Součást Ski amadé.

Flachau / Wagrain

Atraktivní salcburská ski oblast pro české lyžaře se jmenuje Flachau / Wagrain nebo vlastní značkou Salzburger Sportwelt. Výborné služby, kvalitní sjezdovky, ideální dostupnost po dálnici až pod lanovky. Třešničkou na dortu je čestné místo ve Ski amadé.

Přímo nad dálnicí A10

Přehled délky sjezdovek je ohromující. 220 kilometrů upravených sjezdovek oblasti stoupá spolu s volnými terény až na 350 kilometrů. Nestačí? V rámci skipasu Ski amadé se vám možnosti zvyšují na 760 kilometrů sjezdovek, které nepokoříte ani za dva týdny dovolené.

Další středisko, které se nemusí bát investovat do rozvoje infrastruktury díky potenciálu lyžařů ze severu. Nově přibyla vyhřívaná osmisedačka a plánují se další gigantické novinky. K dispozici jsou 3 snowparky a 16 sáňkařských často osvětlených drah v délce 60 kilometrů.

Dostupnost a ráj sjezdového lyžování stále nejsou všechno. Na běžkaře čeká přes 230 kilometrů upravených tratí pro klasickou techniku i bruslení. A kdo že je místní rodák? Hermann Maier, mnohonásobný olympijský a světový šampion ve sjezdovém lyžování.

Cesta do střediska

Tentokrát zajedete po dálnicipřímo pod sjezdovky střediska Flachau. Dálnice A10 od Salzburgu vede údolím řeky Enns a velké lyžařské středisko po pravé sraně nepřehlédnete. Cestovní doba z velké části Česka je dokonce pod pět hodin! TOP oblast pro české lyžaře.

Výhody
  • velký hit lyžařů z Česka
  • napojení na Ski amadé
  • po dálnici až pod sjezdovku
Nevýhody
  • dosud větší množství vleků
  • nižší nadmořská výška
  • víkendové návaly lyžařů
Užitečné informace pro sezónu 2024

Sjezdovky

89 km115 km15 km
Celková délka: 219 km
Celk. převýšení: 1 578 m
Zasněžováno: 85 %
Noční lyžování: Ne
Free ride: Ano
Snowpark: Ano
Vhodné pro rodiny: Ano
Dětský park: Ano
Sáňkařská dráha: Ano

Lanovky

45
37
19
Nejvyšší bod lanovky: 2 188 m n. m.
Nejnižší bod lanovky: 610 m n. m.
Celková kapacita: 149 000 osob / h

Běžecké tratě

Klasická stopa: 79 km
Bruslařská stopa: 79 km
Výškové trasy: 3 km
Celková délka: 161 km

Lyžování Salcbursko

Salcbursko je nejvyhledávanější spolková země českých lyžařů. Velké množství moderních lyžařských středisek v dobré dálniční dostupnosti od Salzburgu je hlavní výhoda regionu. Největší z největších je Saalbach / Leogang. Další oblíbená střediska jsou Kaprun / Zell am See, Bad Hofgastein, Lungau / Obertauern, Flachau, okraj Dachsteinu West a další.

Nejoblíbenější lyžařská střediska

Lyžování Rakousko

U sjezdovek za pár hodin. Rakousko je ideální cíl pro milovníky kvalitního lyžování. Nejoblíbenější střediska českých lyžařů jsou Dachstein West, Schladming a Zell am See. Lyžování v Rakousku vás může přivést i na ledovce. Nejvyhledávanějšími jsou Kaprun, Stubai, Pitztal a Dachstein.

Nejoblíbenější lyžařské regiony