Hotel Villa Guamá

  Kuba, Matanzas, Varadero

VILLA GUAMÁ

    Kuba, Matanzas, Varadero
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o pobytový zájezd na poloostrově 'Peninsula de Zapata', kde se nachází známá zátoka Sviní 'Bahia de Cochinos'. Toto letovisko je vzdálené od Havany asi 170 km a od Varadera 150 km. Vhodné pro nenáročnou klientelu, která chce být ve spojení s místními obyvateli. Vhodné pro milovníky potápění a šnorchlování, v okolí více než 25 míst na potápění a několik potápěčských center.

ODPOČIŇTE SI OD VŠEDNÍHO STRESU A DNEŠNÍHO USPĚCHANÉHO SVĚTA NA BÍLÝCH PLÁŽÍCH, KTERÉ JSOU OMÝVÁNY AZUROVĚ ČISTOU VODOU KARIBSKÉHO MOŘE...

Popis lokace

VARADERO:

Letovisko „Varadero” se nachází 140 km od Havany a je největším turistickým střediskem na Kubě s více než půl milionem turistů ročně. Nachází se na velmi úzkém (0,5 - 1 km) a 25 km dlouhém poloostrově „Hicacos”. První historické zmínky o poloostrově sahají do roku 1555. V této době zde byl španělský přístav. Dnešní letovisko bylo vystavěno jako sídlo bohatých ve 20. letech minulého století. Po druhé světové válce zde byla postavena kasina a hotely. Nádherná 22 kilometrová pláž věhlasných bílých písků, tyrkysové moře a desítky moderních resortů s programem „ALL INCLUSIVE”, nabízí ideální podmínky pro vodní sporty, koupání, potápění, golf a denní i noční zábavu. Na jihu regionu leží Národní Park „Ciénaga de Zapata” (4 400 km? - bažinné ekosystémy s bohatou endemickou florou a faunou). Součástí parku je areál „Guamá” k němuž patří: krokodýlí farma, indianská vesnice „Aldea Taina” a „Lago del Tesoro” - jezero pokladů. O několik kilometrů dále leží zátoka Sviní se známým epickým muzeem a pláž „Playa Girón”. Za zmínku ještě stojí údolí - „Valle Yumuri” a vyhlídka - „Mirador Bacunayagua” (na půl cesty mezi Havanou a Varaderem). Za návštěvu také stojí nádherná jeskyně „Cuevas de Bellamar”, 10 km od města Matanzas. Varadero je v současnosti oblíbené turistické středisko s bílými písčitými plážemi a moderními zábavními středisky. Jeho pláž se řadí mezi 10 nejkrásnějších pláží světa. Mezi zajímavá turistická lákadla patří 18-ti jamkové golfové hřiště, delfinárium nebo marína, odkud každým dnem odplouvají katamarány na přilehlé panenské ostrůvky.

Popis ubytování

VILLA GUAMÁ 2**:

Villa Guamá je netradiční hotel nacházející se v jedinečné lokalitě. Situován je na polostrově „Zapata“, což je zároveň i národní park, přímo na jezeře „Tesoro“, kterému se také přezdívá jezero pokladů. Hotel v podstatě tvoří dřevěné vilky rozléhajících se na 12 malých ostrůvkách. Celkově zde naleznete 44 klimatizovaných bungalovů, který mají reprodukovat domky budované původními obyvateli Kuby. Bungalovy jsou celodřevěné, interiér se nese v podobně přírodním duchu a mezi vybavení pokoje patří vlastní koupelna, satelitní TV a trezor. Hotel dále disponuje 24h recepcí, bazénem, směnárnou, zahradou a konají se zde pravidelné denní i večerní programy. V hotelu je také přítomna „á la carte' restaurace, bar a grill. Lze se oddat mnoha nemotorizovaným i motorizovaným sportům a mimoto je zde perfektní příležitost k rybaření. Personál hotelu Vám také rád pomůže se zajištěním exkurzí a výletů v okolí. K hotelu se dostanete pouze lodí, která vás doveze do místa určení za pouhých 10 minut. Jedná se o oblíbenou destinaci milovníků přírody, jsou zde ideální podmínky k pozorování rozmanitých druhů ptactva a můžete zde navštívit i nedalekou krokodýlí farmu.

Strava

Program se snídaní v hotelu HORIZONTES DON PEDRO nabízí svým hostům široký výbě z „á la carte“ restaurace, bar a grill.

Program

1. DEN
Přílet do Havany v odpoledních / večerních hodinách.
Přivítání s česky mluvícím průvodcem. Kolektivní transfer do hotelu Playa Giron (bez průvodce / bez delegáta). Ubytování.
2.,3.,4., - 14. DEN (délka pobytu dle Vašeho výběru)
Volné dny v programu se snídaní s možností využití fakultativních výletů pořádaných místními agenturami či hotelem.
POSLEDNÍ DEN
V dopoledních/odpoledních/večerních hodinách kolektivní transfer na letiště José Martí v Havaně
Asistence průvodce / delegáta na letišti v Havaně ve všech skupinových termínech
ASISTENCE ČESKY MLUVÍCÍHO DELEGÁTA 24 HODIN NA TELEFONU (sídlí v Havaně a na Varaderu)

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 922 138
dnes 8–19 h

Kuba

Kuba je stát ležící v Karibiku a zároveň největší ostrov souostroví Velké Antily. Území tvoří kromě hlavního ostrova i tisíce malých ostrovů a ostrůvků. Nejen díky svým přírodním krásám, tropickým lesům, korálovým útesům a atolům je hojně navštěvovanou destinací. Nejvhodnějším obdobím k návštěvě patří zimní měsíce, od května do října je zde období dešťů. Na Kubě panuje tropické počasí s příjemnými průměrnými teplotami okolo 25 ⁰C. Místní prostředí je velmi svérázné. Tropický ráj s pohnutou historií, který se ale postupně otevírá světu. Je to země latinských rytmů, barev, kontrastů, nejlepších doutníků a kvalitního rumu. Hlavním městem je pulzující a historická Havana, největší přímořský ráj je poloostrov Varadero a potápěči je nejvíce vyhledávaný ostrov Cayo Coco.

Kuba - více informací