Hotel Dorotea Apartamentos

  Španělsko, Gran Canaria, Playa del Inglés

APARTMÁNY DOROTEA

    Španělsko, Gran Canaria
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis:

KANÁRSKÉ OSTROVY Souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrovů sopečného původu v severním Atlantiku. Často jsou nazývány ,,ostrovy věčného jara'. Leží v subtropickém Atlantiku a jsou autonomním společenstvím Španělska. Kanárské ostrovy jsou charakteristické svojí rozmanitostí. Naleznete zde palmové oázy, písečné duny, horské oblasti sopečného původu. Na ostrovech se nachází 4 národní parky Španělska. Úřední jazyk: Španělština Ostrovy: Tenerife, Fuerteventura, Grand Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera a El Sierro TIPY NA VÝLETY Roque Nublo - skalní útvar považován za posvátné místo Puerto de Mogán - přístav, který je přezdíván ,,Malé Benátky' Aqualand Maspalomas Maspalomas - písečné duny Parque Cocodrilos - zoologický park s více než 300 krokodýly a tropickými rybami. PRONÁJEM AUTA Na ostrově si lze bez problémů pronajmout auto. Je možné si ho objednat již předem přes internet. Půjčovna aut je na letišti a skoro ve všech městech. Ceny se pohybují okolo 25-35 Euro za den. Vzhledem k tomu, že hotely bývají vzdálenější od pláže, doporučujeme pronájem auta na celou dobu pobytu. GRAN CANARIA Třetí největší ostrov Kanárských ostrovů patří k nejnavštěvovanějším. Tento ostrov turistickým ruchem žije a najdete zde celou řadu atrakcí a turistických zajímavostí. Ostrov je sopečného původu a je velmi rozmanitý. Pronajatým autem lze projet všechna zajímavá místa. Nacházejí se zde nádherné písečné duny i hluboké kaňony a rokliny ve skalách, jedinečné jsou piniové lesy na jihozápadě. Ostrov se pyšní bohatou flórou i faunou, k vidění jsou kromě palem také různé křoviny, kaktusy, květiny, které díky příznivému klimatu bují a kvetou celoročně. Mezi větvemi palem lze spatřit volně poletující papoušky. K relaxaci zve celkem 150 zlatavých pláží, ty nejpopulárnější jsou lemovány řadou restaurací a hotelů. Stejně jako další španělské destinace i Gran Canaria má skvělou gastronomii, ceny v barech, restauračních zařízeních a obchodech jsou vcelku příznivé. Rodiny s dětmi jistě ocení aquapark Aqualand v Maspalomas se množstvím nejrůznějších vodních atrakcí, oblíbené jsou i zábavní parky Holiday World nebo Ocean Park. Gran Canaria je místem, kde to skutečně žije nejen ve dne, ale i v noci, a tak si na své přijdou i milovníci večerní zábavy. Turisty nejnavštěvovanějšími letovisky na jihu ostrova jsou bezpochyby San Agustín, Playa del Inglés a Maspalomas. PLAYA DEL INGLÉS Jedno z nejoblíbenějších a nejživějších prázdninových letovisek leží na jihu ostrova Gran Canaria. Krásná dlouhá pláž se zlatavým pískem je lemovaná pěší zónou s množstvím obchodů, restaurací, barů a diskoték. Hladina oceánu je zde trochu klidnější, terén je bezpečný a mírně svažitý, což bude vyhovovat i rodinám s menšími dětmi. O víkendech se v letovisku konají trhy. APARTMÁNY DOROTEA Budova se nachází pouhé dvě minuty od krásné pláže Playa del Inglés a velmi blízko obchodů, barů, restaurací a diskoték.

Vybavení:

Vstupní hala a recepce s WiFi zdarma, výtahy, venkovní bazén, dětský bazén, sluneční terasa s lehátky a slunečníky, snack-bar, dětské hřiště.

Ubytování:

Celkem 40 apartmá pro 5 osob s kompletně vybavenou kuchyňkou (varná deska, lednice, mikrovlnná trouba), s koupelnou a WC, fénem, telefonem, SAT/TV, trezorem (za poplatek). Obytná kuchyně s pohovkou, dvě oddělené ložnice se čtyřmi lůžky, balkón nebo terasa s posezením.

Stravování:

Bez stravování, možnost přikoupení snídaní.

Pláž:

Písčitá pláž, 2 minuty od apartmánů.

Doprava:

Letecky. Zpáteční letenka: od 10.900 Kč/osoba, dítě do 24 měsíců 1.410 Kč (vč. tax a transferů). Přímý let Praha - Las Palmas trvá cca 4 hodiny, létá se v období od 01.11. do 30.04., 1-2 x týdně ve středu nebo v sobotu. Na objednané letenky se nevztahují stornopodmínky a stornopoplatky CK. Objednané a zaplacené letenky jsou nevratné a nepřenosné (tj. stornopoplatek činí 100%), vrací se taxa započtená v ceně letenky a případný palivový příplatek. Palivový příplatek může být doúčtován dle aktuální výše 3 týdny před odletem. Letenku obdrží cestující současně s informacemi k zájezdu, tj. 7 dní před odletem. Storno letenky (ze zdravotních důvodů) lze pojistit za cca 190 Kč/os. (částka se odvíjí od ceny letenky).

Poznámka:

Prázdninová letoviska: mimo hlavní sezónu (cca do května a cca od října) bývá mnoho zařízení zavřených (zábavní podniky, některé restaurace i obchody). Ubytování s all inclusive: v rámci služeb all inclusive může být v ceně např.: vstup do wellness/spa, fitness, beach clubu, služby shuttle busu (pokud hotel nabízí), využívání různých sportovišť apod. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší. Pokud klienti čerpají ubytování pouze s polopenzí nebo plnou penzí, musí za výše uvedený servis (pokud hotel nabízí) platit. Sportoviště, sportovní vyžití: např. tenis, stolní tenis, minigolf, fitness aj. jsou za poplatek. Rezervace a platba na recepci (pokud nemáte objednaný all inclusive a tento servis není zahrnutý v ceně). Venkovní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla od června do září. Vnitřní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla v mimosezóně od října do května. Zábavní programy: hotely většinou organizují během hlavní sezóny, tj. cca od června do září. Zahrnuje programy jak pro dospělé (taneční show, disko, aerobik, vodní sporty, soutěže...), tak i pro děti (disko, soutěže...). Tyto programy jsou zdarma pro všechny klienty, nejsou v češtině. Miniclub: funguje většinou pro děti od 3 nebo 4 let, hotely nabízejí většinou během hlavní sezóny, tj. od června do září. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší, v miniclubech se nemluví česky. Trezor: za poplatek + vždy se skládá kauce.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Dorotea Apartamentos **
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 550 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 866 950
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-apartmany-dorotea-gran-canaria-spanelsko-z866950/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Španělsko

Španělsko zaujímá většinu Pyrenejského poloostrova a jeho součástí jsou i Kanárské ostrovy a Baleáryse známými ostrovy, jako jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera. Kanárské ostrovy jsou celoročně vyhledávanou destinací, poznejte Gran Canarii, Tenerife nebo Fuerteventuru. Největším turistickým lákadlem jsou jednoznačně španělské pláže a bezpočet architektonických a kulturních zážitků, které tato země po celý rok nabízí. Nejatraktivnější pevninské riviéry jsou Costa Brava a Andalusie. Španělsko je i zemí eurovíkendů, turisty lákají hlavně Madrid a Barcelona.

Západní Středomoří zaručuje návštěvníkům stabilní slunečné počasí po celé léto, v jihošpanělské Andalusii dokonce od května do října. Moře je v letních měsících příjemně vyhřáté až na 26 °C.

 

Na Balearských ostrovech byla nově zavedená turistická taxa, která závisí na kategorii hotelu, ve kterém jsou klienti ubytováni:


Výše turistické taxy (včetně daně) je stanovena vládou a závisí na oficiální kategorii ubytovacího zařízení, ve kterém jsou klienti ubytováni.

Hlavní sezónu 1. 5. - 31.10.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 2,20 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 3,30 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 4,40 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 3,30 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 4.40 EUR/osoba/noc

Vedlejší sezóna 1. 11. - 30. 4.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 0,55 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 0,825 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 1,10 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 0,825 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 1,10 EUR/osoba/noc

Turistická taxa je povinná pro všechny osoby nad 16 let, které navštíví Baleárské ostrovy. Klienti, kteří tráví na ostrovech 9 dní a více, platí od 9. dne 50 % z ceny taxy.
Turistická taxa bude vybírána v hotovosti v místě pobytu přímo v ubytovacích zařízeních.

Španělsko - více informací