Villaggio Hotel Residence Akiris

  Itálie, Basilikata, Marina di Nova Siri

4/5

Basilicata pro seniory 55+ - Hotel Villaggio Akiris

    Itálie, Basilikata, Kalábrie, Marina di Nova Siri
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Basilicata je v programu pro seniory 55+ úplnou novinkou! Jedná se o jihoitalský region, sousedící s oblastmi Kampánie, Kalábrie a Apulie. Doposud není příliš turisticky objevená, proto si ještě senior 55+ může užívat její panenskou přírodu, krásné pláže a i mnohaletou historii v klidu a pohodě. Basilicata je omývána mořem Tyrhénským, kde se nacházejí romantické zátoky a mořem Jonským, kde se pyšní dlouhými písčitými plážemi. Náš hotel Akiris 4* se nachází na pobřeží moře Jonského u krásné písčité pláže, tedy místo pro strávení perfektní dovolené.

Skalní město Matera

Město Matera je hlavním centrem provincie Basilicata. Nachází se na náhorní plošině Murgia přímo nad údolím Gravina di Matera. V roce 1993 bylo skalní město zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO a to právě díky rozsáhlému souboru podzemních a jeskynních obydlí. Skalní obydlí, částečně tesaná ve skalách a částečně dotvářená z kamene, se nazývají „Sassi“ (tedy kamení či skály) a jsou světoznámá.

Neváhejte tedy tento region objevit. Dovolená a zájezdy pro seniory 55+ do oblasti Basilicata jsou tím pravým pro Vás!
NOVINKA v zájezdech pro seniory!!!

Akce

PLÁŽOVÝ SERVIS (lehátka a slunečníky) ZDARMA

Poloha

Resort umístěný v pěkné udržované zahradě se nachází u jónského pobřeží regionu Basilicata. Vlastní soukromá pláž vč. plážového servisu (lehátka a slunečníky ZDARMA u resortu. Hotel disponuje 82 komfortně zařízenými pokoji a apartmány. Přes den cca každou hodinu jezdí veřejný bus do nedalekého městečka Nova Siri (cena cca 1 Eur/1 cesta) - autobusová zastávka před hotelem. V resortu naleznete také malé obchůdky.

Doba transferu z letiště do hotelu cca 1 hod. 50 min.

Vybavení hotelu

V hotelu je recepce, 2 restaurace, 2 bary, 2 bazény, 2 dětské bazény, 3 tenisové kurty, 2 fotbalové hřiště, hřiště na volejbal a basketbal, mini golf, parkoviště, malé obchodní centrum, sál s TV, Wi-Fi ( ve společných prostorách, prvních 30 minut zdarma, pak za poplatek) Upozorňujeme, že v bazénu může být vyžadováno použití koupací čepice. Bar u bazénu a na pláži.

V hotelu probíhají animační programy s hudbou do cca 24:00 hod.

Vybavení pokoje

Dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky nebo apartmán s vlastním sociálním zařízením jsou vybaveny ledničkou, telefonem, TV, klimatizací, trezorem, terasou či balkonem. Hotelové pokoje disponují vysoušečem vlasů, v apartmánech ale nejsou zabudované a jsou k dispozici pouze k zapůjčení na recepci oproti vratné kauci.

Stravování

polopenze formou švédských stolů + sklenice vody a vína k večeři. Plná penze za příplatek 2 000 Kč/os.(službu musí objednat všechny osoby v pokoji).

Pláž

Vlastní soukromá písčito-oblázková pláž se nachází u resortu, plážový servis (slunečník, lehátko) zdarma. Vlastní cesta z resortu na pláž vede udržovaným lesíkem (cca 250 m). Při vstupu do moře oblázky, doporučujeme boty do vody.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Villaggio Hotel Residence Akiris ****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 250 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 472 587
dnes zavřeno

Hodnocení

1. nejlepší hotel v destinaci Basilikata

4/ 5 7 recenzí

Naďa září 2019 Naďa. Naprostá spokojenost, 100% spokojenosti. (Drobnou výjimkou byl nepříliš přívětivý plážový bar, ale to je opravdu jen drobnůstka.)... celá recenze

Moravačka červen 2019 Nádherná dovolená. V Akirisu jsem byla poslední týden v červnu a ač jsem projela už velký kus světa, tak mě Akiris nadchl a bylo mi docela líto, že t... celá recenze

Petr & Ann září 2018 Docela dobré, ale.... Pro pobyt jsme se rozhodli na základě pouze skvělých referencí, byť jen několika a současně výhodné ceny LM. V tomto kontextu byla... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací