Hotel Berggasthof Steinerhaus

Rakousko, Štýrsko, Gröbming

Gröbming, Berggasthof Steinerhaus - léto

  Rakousko, Dachstein / Schladming, Schladming, Štýrsko, Galsterbergalm, Gröbming, Hauser Kaibling, Stoderzinken
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Rakousko nabízí jedinečné možnosti k prožití dovolené plné zážitků. Můžeme se kochat přírodou, najít sami sebe nebo si třeba vyzkoušet meze svých možností. Ať už se rozhodneme proniknout do fascinujícího světa hor po svých nebo se tam pohodlně vyvézeme lanovkou, čekají nás nezapomenutelné zážitky z objevování majestátních horských hřebenů, sytě zelených lesů a teplých jezer s průzračně čistou vodou. Štýrsko – hory, pastviny, salaše – zelené srdce Rakouska, které bije pro zdraví, vitalitu, krásu a pocit pohody. Štýrská jezera jsou malá, ale krásná: Grundlsee, Altausseer See, Toplitzsee. Cyklistické stezky se táhnou napříč celou zemí, od úpatí Dachsteinu přes pohoří a národní park Gesäuse, až do Štýrského Hradce (Graz)- např. idylická Jihoštýrská vinná cesta. Štýrsko je také zemí lázní: 8 tryskajících termálních pramenů, místní lahůdky a hostitelé vytvářejí hostům to pravé pohodlí. Zdejší produkty jako jablka, dýně nebo černý bez se ve formě masáží a zábalů postarají o krásu nejen zevnitř. Doporučujeme výlety po hradech a zámcích (Eggenberg, Herberstein, Strechau), návštěvu krápníkové jeskyně Katerloch, rafting na divoké vodě v národním parku Gesäuse, lezecký a dobrodružný park v Gröbmingu nebo pro děti praještěří park Styrassic Park u Gleichenbergu a pohádkový park Märchenwald.

Berggasthof Steinerhaus má výbornou polohu v údolí Gröbming pod vrcholem gröbmingenského místního vrchu „Stoderzinken“. Z Gröbmingu se dojede do penzionu po Stoder-Panorma-Strasse (jízda trvá cca 20 minut- poplatek (mýtné) na silnici činí 10 € - 1x výjezd a 1x sjezd). Hotel je ideálním výchozím bodem pro horské túry všeho druhu. V blízkosti jsou lezecké dráhy, turistické stezky, možnosti pro paragliding, závěsné kluzákové létání, horská kola na pronájme od různých poskytovatelů služeb v okolí.

Ubytování

dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, se sociálním zařízením, TV.
Na vyžádání lze zajistit 2. přistýlku pro dítě.

Stravování

snídaně formou bufetu.
Večeře - 3chodové menu s výběrem ze 2 hlavních jídel jsou možné za příplatek 300 Kč/ osoba/ den.

Vybavení

sluneční terasa s výhledem na horský masiv Dachstein, jídelna, wellness – sauna a relaxační místnost. Vedle terasy je dětské hřiště. Parkování je před domem k dispozici. Krytý bazén v Gröbmingu.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Berggasthof Steinerhaus

565 656 610 Číslo zájezdu: 843 329
dnes 8–19 h

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací