Hotel Holiday Island Resort & Spa

  Maledivy, Jižní Ari Atol

5/5

HOLIDAY ISLAND RESORT

    Maledivy, Ari Atol, Jižní Ari Atol
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o pobytový zájezd. Vydejte se s námi na tento panenský ostrůvek, souostroví Ari Atol, kde Vás čeká skutečný ráj - čisté moře, zářivě bílé pláže, tropická vegetace, fantastický podmořský svět a přátelští lidé. Ostrov je ideálním místem pro prožití klidné dovolené a přímo fantastickým cílem pro milovníky potápění či šnorchlování.
TRANSFÉR LETADLEM (AIR CRAFT) LETIŠTĚ - HOTEL - LETIŠTĚ = 7.350 KČ
REZERVACE U CK!

Popis lokace

ARI ATOL:
Atol ležící západně od mezinárodního letiště v Malé, v rozlehlé laguně lemované útesy. Měří od severu k jihu cca 80 km a široký je 30 km. Do resortu na tomto atolu je možné se dostat hydroplánem (cca 30 minut) nebo rychlolodí (cca 90 minut). Atol Ari se dělí do dvou správních okresu – North Ari a South Ari Atol. Z celkem 81 ostrovů je jich 18 obydlených, nejvíce jich má Mahibadhoo cca 2 000 obyvatel a pak Maamigili s cca 1 600 obyvateli. Zdejší vody jsou bohaté na živiny, co protékají průlivem, a to přitahuje obyvatele podmořského světa nejen žraloky obrovské (South Ari Atol) nebo žraloky kladivouny (North Ari Atol). Pokud jste milovnicí potápění, pak Vás tento atol nadchne. Na několika ostrůvcích najdete pozůstatky nebo ruiny hinduistického nebo buddhistického osídlení dávných dob.

Popis ubytování

HOLIDAY ISLAND RESORT 4****:
Hotelový komplex má 142 klimatizovaných plážových bungalovů (Beach Villa - 26 m2) se sociálním zařízením, satelitní televizí, minibarem, kávovarem, vysoušečem vlasů a privátní terasu s výhledem na Indický oceán s lehátky. Na vyžádání dětská postýlka. Charakteristická pro tento objekt je všude přítomná vegetace. Hotel má několik restaurací společně s barem, které poskytují svým hostům nejlákavější jídla světových kuchyní. Naleznete zde také fitness, welness a lázně. K vnějšímu vybavení patří venkovní bazény (na protějším ostrově, sesterský hotel Sun Island, zde je možné využít bazén, cena transferu - 5 USD/osoba), terasa na slunění s lehátky a slunečníky. Nechybí zde plážové sporty - windsurfing, vodní skutr, vodní lyžování, potápěčská základna, šnorchlování, plavba na kanoi, stolní tenis, šipky, kulečník, badminton, tenis a obchody se suvenýry. Internet je za poplatek 18 Kč minuta.
Změna služeb hotelu vyhrazena.
Ostrov 'Dhiffushi' se nachází 97 km od mezinárodního letiště v Male a je součástí oblasti - Ari Atol. Tento panenský ostrůvek o rozloze 98 000 m2 (700 x 140 m) s 120 místníma obyvatelema je domovem hotelu Holiday Island Resort 4**** s křištálově průzračným mořem a bílopísečnou pláží. Letecký transfer hydroplánem (z Male) trvá z letiště na ostrov 35 minut. Letecké transfery se realizují pouze v denních hodinách.

Strava

Kuchyně na Maledivách nabízí plno gurmánských specialit a lahůdek. Skládá se z ovoce a zeleniny, kokosových ořechů, mořských plodů. Tamní speciality ovlivnily národy, které měly historicky s Maledivami co do činění. Vliv jednotlivých kuchyní se dodnes promítá v pokrmech domorodců a tvoří zajímavé směsi chutí. Hlavní vliv má pochopitelně kuchyně indická, v mnoha ohledech jsou obě kuchyně totožné.
Hotelové restaurace nabízí širokou škálu, jak tradičních pokrmů tak mezinárodních k uspokojení strávníků z celého světa.

Program

1. DEN
Odlet z Prahy (let s přestupem dle aktuálního letového řádu)
2. DEN - 8. DEN
Přílet do Male a následný transfer (letadlem/hydroplánem nebo rychlou lodí) do hotelu.
Ubytovaní, slunění na pláži a relaxace.
9. DEN
Transfer do Male a odlet s přestupem směr ČR.
10. DEN
Přílet do Prahy
(Počet dní/nocí se může lišit dle vypsaných termínů)
Vypsané termíny a ceny se mohou měnit dle aktuálně dostupných letenek.
Zájezd je možné mít na kratší či delší dobu, než jsou vypsané termíny.
Cena je pak dána aktuální cenou letenky a konkrétním počtem nocí v hotelu.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Holiday Island Resort & Spa ****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 041 312
dnes 8–19 h

Hodnocení

4. nejlepší hotel v destinaci Jižní Ari Atol

5/ 5 9 recenzí

Martina březen 2019 Určitě se vrátím. Nádherná dovolená víc není co dodat -je třeba to prožít nejde to popsat ... celá recenze

Eliška Pavelková září 2018 Prohlídka hotelu Holiday Island *****. Velmi příjemný hotel v klidném prostředí, který umí nadchnout. ... celá recenze

Cestovatelka duben 2018 Neodpovídá ceně kterou jsme zaplatili. Za zájezd jsme zaplatili 146 tisíc pro 2 osoby na 10 nocí s all inclusive, ale rozhodně jsme za ty peníze nedostali odpovídající d... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-holiday-island-resort-ari-atoll-maledivy-z2041312/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Maledivy

Maledivy jsou nezávislým státem ležícím v Indickém oceánu. Jsou tvořeny skupinou asi 200 obydlených a asi 1 000 neobydlených ostrovů, které tvoří 26 přírodních atolů. Ostrůvky jsou velmi malé, řeky ani hory zde nenalezneme, maximální výška je okolo 2,5 metru nad mořskou hladinou. Každý atol je tvořen korálovým útesem, který spolu s mělkou lagunou obklopuje ostrov. Nádherné útesy jsou přírodní ochranou před bouřlivým mořem a také domovem velkého množství tropických ryb. Celková možnost zkoumat podmořský svět představuje jedno z největších lákadel ostrovů. Kromě něj jsou ale Maledivy dost možná nejkrásnějším místem na naší planetě. Zdobí je nádherné bělavé pláže, křišťálově průzračné moře a tropické klima den za dnem po celý rok. Nefalšovaný ráj.

Od 1. 5. 2017 byl zaveden odletový poplatek ve výši 25 USD. Od poplatku jsou osvobozeny osoby s diplomatickou imunitou a ti tranzitní cestující, jejichž číslo letu na příletu i odletu je stejné. Poplatek se také netýká osob, které si letenky s datem odletu po 1. 5. 2017 zakoupily před 1. 2. 2017. Odpovědnost za výběr poplatku nesou letecké společnosti.

 

Maledivy - více informací