Casa Rosa Terme Hotel

  Itálie, Ischia, Sant'Angelo

Hotel Casa Rosa: Rekreační pobyt 7 nocí

    Itálie, Ischia, Sant'Angelo
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Hotel Casa Rosa

Hotel Casa Rosa *** leží v oblasti Sant Angelo, nad největší pláží ostrova Maronti, poblíž vývěru horkých termálních par uprostřed pláže, tzv. fumarole. Nabízí komfortní ubytování v pokojích s balkonem, restauraci, bar, venkovní a krytý bazén, fitness centrum a zahradu. Hotel Casa Rosa Terme se nachází 15 min pěšky od termálního parku Tropica. Krátkou procházkou se z hotelu dostanete do centra městečka Sant Angelo, odkud jsou autobusové spoje po celém ostrově. Přímo pod hotelem staví i taxi loď, která za menší poplatek rozváží po pláži Maronti a do zátoky horkých pramenů Sorgeto. V oblasti, ve které je hotel situován, je zákaz vjezdu motorových vozidel. Od nejbližšího parkoviště je nutné se do hotelu dopravit golfovými vozíky, které zajištují přepravu jak při příjezdech a odjezdech, tak i při případných cestách po okolí /za poplatek/.

Ubytování

Hosté se zde mohou ubytovat ve dvoulůžkových pokojích (16 m2) s manželskou postelí nebo dvěma oddělenými lůžky. Ke standardní výbavě patří balkon, koupelna se sprchovým koutem nebo vanou, bidet, vysoušeč vlasů, šatní skříň, psací stůl, telefon, satelitní televize a klimatizace. V některých pokojích je možnost přistýlky. 

Gastronomie

Středomořské a mezinárodní speciality můžete ochutnávat v hotelové restauraci. Snídaně se podává formou bufetových stolů se servírovanými teplými nápoji. Večeře je výběrem z menu. Během večeře je hostům k dispozici salátový bar.

Bazény

Součástí hotelové nabídky je krytý bazén (pouze pro dospělé osoby)  a venkovní termální bazén, jehož teplota se reguluje podle ročního období. V červenci a srpnu dosahuje cce 28 až 30 stupňů, v ostatních měsících 35 stupňů. Kolem bazénů jsou hostům k dispozici lehátka.

Hotelové služby a vybavení

V hotelu se dále nachází vstupní hala s 24hodinovou recepci, bar, stolní tenis, herna, fitness centrum, terasa s překrásným výhledem na zátoku, společenská místnost a internetové připojení WIFI.

Pláž

Pod hotelem se rozkládá největší pláž ostrova Maronti. Po schodech se dostante na hotelovou pláž, která se rozkládá na stupnovitě rozdělených terasách terasy s lehátky a slunečníky. Na písčité terase nad mořem je plážový servis zdarma. Z terasy je pak po cca 10ti schodech sestum k moři a ke kamenito-písčité pláži, kde je plážový servis za poplatek. 

Zvířata

Hotel umožňuje ubytování se zvířetem  (na vyžádání). Za pobyt se zvířetem se neúčtuje poplatek. 

Letecká doprava

V ceně zájezdu je letecká doprava z Prahy příp. Katovic nebo Vídně do Neapole a zpět. Přibližné letové časy jsou v časovém rozpětí SOBOTA 8:00 - 11:00 / SOBOTA 6:00 - 14:00 prostřednictvím letecké společnosti Smartwings. Týden před odletem dodáme pokyny na cestu a letenky, kde budete mít uvedené aktuální letové časy.

Pozn. Lety mohou být alternativně nabízeny také na pravidelné lince Wizzair s odlety Praha-Vídeň-Katowice.

Destinace

Ischia je sopečný ostrov v Neapolském zálivu v Itálii. Patří mezi nejkrásnější ostrovy celého regionu. Charakterizuje se hornatým povrchem, čistým mořem, členitému pobřeží, krásnými plážemi a  bohatou vegetací,  díky které získal přezdívku “zelený ostrov”. Je známý svými termálními vodami bohatými na minerály. Pomáhají léčit pohybový aparát, revmatické a gynekologické onemocnění, bronchitidu, astma, kožní choroby a využívají se také u rehabilitací po chirurgických zákrocích.

Na východě ostrova se pod mořským dnem na pláži Cartaromana nacházejí pozůstatky římské říše. Z pláže je výhled na středověký Aragonský hrad, který je s ostrovem Ischia spojen kamenným mostem. V nedalekém paláci Palazzo dell'Orologio z 18. století sídlí Muzeum moře, které se věnuje tradici rybolovu na Ischii. Na severovýchodě sousedí Ischia s nejmenším ostrovem neapolského zálivu, ostrovem Procidou, který se přezdívá ostrov citronů a námořníků. V 16. století zde vznikla jedna z nejstarších námořních akademií na jihu Itálie.

Nejvyšší horou Ischie je Monte Epomeo (787 m.n.m).

Ischia je správně rozdělena do 6ti městských oblastí, hlavní město Ischia Porto, Casamicciola Terme, Forio d´Ischia, Serrara Fontana s malebným Sant Angelo a Barano d´Ischia.

Ischia je známa především jako lázeňský ostrov, nadchne ale i milovníky horské turistiky, historie a aktivního odpočinku. Na Ischii je celkem osm lázeňských termálních komplexů. Mezi největší a nejznámější patří Poseidonovy zahrady v zálivu Citara na západním pobřeží. Součástí je pětadvacet bazénů s minerální vodou různého složení a teploty, s mořskou i se sladkou vodou a soukromá pláž.

Jižní pobřeží

Jižní část ostrova je klidnější než východní část s hlavním městem Ischia. Nachází se zde malebné město Sant´Angelo  a nejvýše položena obec na ostrově Serrara Fontana.

Sant´ Angelo, původně rybářská vesnice, je označována za romantickou oázu klidu. Leží v nejnižnějším cípu celého ostrova. Je oblíbená pro svou vyjímečnou atmosféru. Je také nejteplejším a termálně nejaktivnějším místem na ostrově.

Nacházejí se zde dva termální parky Tropical a Afrodite Apollon, na jejichž silně léčivou radioaktivní termální vodu jistě nezapomenete. U Sant´Angela se nachází zátoka Sorgeto, kde vařící termální voda vyvěrá přímo do moře a ohřívá mořskou vodu celoročně na cca 35 °C. Najdete zde také poloostrov Punta Sant’ Angelo s výhledem na město a na jižní pobřeží. V létě se zde můžete slunit v přístavu na menších plážích, na nádherné pláži Cava Grado se vstupem do termálního parku Tropical nebo na nejdelší pláži Maronti o délce 2,5 km s bohatou gastronomickou nabídkou a minerálním pramenem. 

Serrara Fontana je nejvýše položená obec na ostrově. Nachází se na úpatí hory Monte Epomeo ve výšce přibližně 400-500 m.n.m. . Zdejší obyvatelé se do dnešní doby věnují svým políčkům a vinicím. Každá rodina má svůj vinný sklep „cantina“ a vyrábí si vlastní  víno. Pokud v horkých letních dnes podniknete výstup z Fontany na nejvyšší horu Epomeo, budete obdařeni nejen úžasnou atmosférou tohoto zapomenutého místa, ale též úchvatnými výhledy na celý ostrov, Neapolský záliv a nedaleký ostrov Capri. Nezapomeňte se zastavit u kostelíčka Sv. Nicoly, který je vytesán přímo do vrcholu Epomea.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Casa Rosa Terme Hotel ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 343 538
dnes 8–19 h

Lokalita

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací