Kur&Ferien Hotel Helenenburg

  Rakousko, Salcbursko, Bad Gastein

Hotel Helenenburg Bad Gastein

    Rakousko, Gasteinertal / Grossarltal, Rakouské termály, Salcbursko, Bad Gastein, Graukogel, Schlossalm / Angertal / Stubnerkogel
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Hotel Helenenburg*** Bad Gastein
Základní informace

Hotel Helenenburg se vyznačuje jedinečnou polohou, nádherným výhledem na údolí Gastein a úchvatnou horskou scenérií a pohostinností. CentrumGastein 2km, krytý bazénFelsentherme 3km, obchod s potravinamiGastein 2km, vlekGastein Stubnerkogel.

Proč si vybrat právě hotel Helenenburg*** Bad Gastein
  • mnoho turistických aktivit
  • zdarma WiFi
  • domácí mazlíčci povoleni
Ubytování

Hotel nabízí ubytování ve 2-3lůžkových pokojích, všechny pokoje mají koupelnu se sprchou/W, balkon, fén a WiFi zdarma. Pokoje jsou nekuřácké.

Vybavení

K dispozici je recepce, bar, lobby, společenská místnost s TV, zimní zahrada, internetový koutek - k využití zdarma. WiFi zdarma, výtah, parkoviště zdarma, jídelna, restaurace, terasa azahrada.

Pro Váš odpočinek je k dispozici zdarma sauna. Dále masáže a radonové termální koupele za poplatek.

Strava

Polopenze. Snídaně formou bufetu, večeře o 4 chodech vč. salátového bufetu.

Tipy na výlet/ Kaam se podívat

Salzburg

Od dob, kdy tu žil a pobýval Mozart, už uplynulo 200 let, přesto je inadále nejoblíbenějším synem Salzburgu. Navštivte rezidenci skladatele a jeho rodiště, pak prozkoumejte Altstadt (Staré město), nesmíte však opominout zdejší barokní architekturu. Pokud vašemu hudebnímu vkusu více lahodí „Za zvuků hudby“ než „Rekviem vD-moll“, vydejte se ve šlépějích rodiny Von Trappových na jeden ztematických výletů nazvaných právě Za zvuků hudby.

Stubnerkogel v Bad Gastein

  • 140 metrů dlouhý most dosahující výšky 28 metrů nad zemí, to už je zážitek sám o sobě. Když si kolem ale představíte malebnou alpskou scenérii a samotný most přenesete do výšky 2300 metrů nad moře, dostanete malý rakouský unikát – první visutý most vtéto výšce, který je navíc vprovozu celoročně.
  • Cena lanovky Stubnerkogelbahn:Dospělí - 25 €, děti do 6 let zdarma, děti 6 - 15 let - 12,50 € (zpáteční jízdenka).
  • Doprava:73,3 km, 1 h 12 min z Altenmarkt im Pongau

Felsentherme (Skalní lázně)

Turisté mířící do Bad Gasteinu za odpočinkem by rozhodně neměli vynechatFelsentherme neboli Skalní lázně. Ty se nacházejí ve výšce 1 100 metrů přímo v centru města a jsouproslulé termální vodou Gastein. V lázních přitom nemusíte jen relaxovat v bazénech, saunách či solné jeskyni, ale pro rodiny s dětmi jsou připraveny i vodní atrakce jako např. skluzavka nebo tobogán.

Destinace
Lyžování

Lyžařsky se dá údolí rozčlenit na tři celky: Dorfgastein - Grossarl, Badgastein - hofgstein a Sportgastein. Všechna tato střediska jsou vzájemně propojena skibusy. Celá oblast nabízí téměř 200 km sjezdových tratí. Pro děti jsou zde nabízeny kvalitní lyžařské kurzy.

Počet vleků
Sedačková lanovka
Gondolová lanovka 5
Vlek 15
Lanovka 1
Dětská lanovka
Jiné - Podzemní lanovka/Zubačka 1
Sjezdovky
Modrá 57 km
Červená 120 km
Černá 28 km
Dětská

Oblast je rájem i pro vyznavače jízdy ve volném terénu nebo chůze na sněžnicích. Můžete si projet sjezdovku s boulemi, nebo členitou lyžařskou houpačku, která byla již dvakrát oceněna za nejlepší lyžařský terén Rakouska.

MAPA:

GASTEIN

Skipasy
Webkamery:

Jak to aktuálně vypadá v Gasteinu se podívejte zde.

Počasí:

Aktuální předpověď Gastein.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Kur&Ferien Hotel Helenenburg ***
Vzdálenost od sjezdovky: 300 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 146 438
dnes 8–19 h

Rakousko

Rakousko, země majestátních horských hřebenů, jezer, malebných údolí i historických měst. Náš osobitý jižní soused je velmi dobře dostupný vlakem i autem. Díky své kvalitní silniční síti je zde cestování pohodlné a rychlé. Velká část rakouského území je tvořena alpským masivem, který je nejčastějším cílem českých turistů v letních i zimních měsících. Všeobecně vysoká kvalita služeb i možnosti vyžití pro rodiny s dětmi jsou jistotou, se kterou můžete cestovat do této země. Služby jsou ve velmi vyspělém Rakousku precizní a mnohdy překvapí. Cílem nádherné letní dovolené mohou být horské túry, nebo wellness odpočinek u vyhlášených rakouských jezer. Rakousko je lyžařskou velmocí a v zimě místní obyvatelé žijí všemi sporty spojenými s bílým prašanem na sjezdovkách. Navštivte nejoblíbenější střediska českých lyžařů Dachstein West nebo Dachstein / Schladming.

Rakousko - více informací