HF Ipanema Park Hotel

  Portugalsko, Norte, Porto

Porto - HF Ipanema Park

  Portugalsko, Porto
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Výhody

Město portského vína, historických památek a skvělé kuchyně - navštivte jedno z nejvíce charismatických měst Evropy! Kompletní balíček eurovíkendu do Porta.

Info (letecky)

platba městské taxy na místě cca 1,5 €/osoba/noc.

Info (vlastní dopravou)

platba městské taxy na místě cca 1,5 €/osoba/noc.

Popis eurovíkendu

Město portského vína, historických památek a skvělé kuchyně - navštivte jedno z nejvíce charismatických měst Evropy! Kompletní balíček eurovíkendu do Porta.

Program zájezdu

1. DEN

přílet do Porta, transfer do hotelu a ubytování v hotelu. Individuální program, možná návštěva restaurace na večeři.

2. DEN

po snídani informační schůzka s průvodcem v lobby hotelu. Následuje individuální program nebo fakultativně celodenní panoramatický okruh městem s možností ochutnávky portských vín s česky hovořícím průvodcem.

3. DEN

po snídani informační schůzka s průvodcem v lobby hotelu. Následuje individuální program nebo fakultativně celodenní výlet do Bragy / Bom Jesusu a Guimarase s česky hovořícím průvodcem.

4. DEN

po snídani check out a uložení zavazadel dle pokynů průvodce. Individuální volno. Ve večerních hodinách transfer na letiště a odlet do Prahy.

Změna programu vyhrazena.

Fakultativní služby

A) Panoramatický okruh městem s ochutnávkou portského vína 1 150 Kč*

Během tohoto výletu se seznámíme s většinou památek tzv.“ Hlavního města severu“ – čtvrtí Ribeira (UNESCO), barokní zvonicí kostela Dos Clérigos, katedrálou Terreiro da Sé a dalšími. Během okruhu uvidíte dva mosty navržené G. Eiffelem a pochopitelně ochutnáte místní portské víno. Výlet je pořádán v doprovodu česky hovořícího průvodce.

kód pro rezervaci S 28022A (minimální počet pro realizaci: 20)

B) Celodenní výlet Braga / Bom Jesus a Guimaraes 1 300 Kč*

Během tohoto výletu poznáme nejstarší město Portugalska Bragu s národním parkem Bom Jesus. Mezi nejznámější památky Bragy, kterému vládli Římané, Vizigóti i muslimové, patří zcela jistě katedrála Sé, klášter Tibaes či palác Biscainho. K obědu doporučujeme ochutnat místní specialitu rybu „bacalhau“. Součástí tohoto výletu je návštěva kolébky portugalského národa, města Guimaraes, jehož středověké uličky vybízejí k procházce. Výlet je pořádán v doprovodu česky hovořícího průvodce.

kód pro rezervaci S 28022B (minimální počet pro realizaci: 20)

C) BALÍČEK ZA ZVÝHODNĚNOU CENU

kombi balíček A + B 2 300 Kč*

kód pro rezervaci S 28022C

*Cena za osobu při rezervaci před odletem z Prahy

Hotel

HF Ipanema Park NNNNN

Hotel je umístěn mezi řekou a centrem města. Cca 5 minut chůze od hotelu je vzdáleno Serralves Foundation (muzeum), k řece se dostanete procházkou přes Foz do Douro nebo skrz Parque da Cidade. Veřejná doprava je přímo u hotelu. K vybavení hotelu patří fitness, squash, hřiště, masáže, WiFi zdarma ve společenských místnostech, restauraci a na pokojích, krytý bazén a lounge bar v posledním patře s panoramatickým výhledem na město a Douro řeku. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, TV, telefonem, minibarem, trezorem (za poplatek), fénem, vanou nebo sprchou a WC.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

HF Ipanema Park Hotel *****

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 190 582
dnes 8–19 h

Lokalita

Portugalsko

Menší ze dvou zemí na Pyrenejském poloostrově představuje nedoceněnou turistickou destinaci. Každoročně Portugalsko láká tisíce Čechů na vůni pomerančů i dalšího ovoce a chuť pravého portského vína. Jih země je proslavený nádhernými plážemi a bohatým nočním životem. Jedná se o oblast Algarve, je zde vybudováno nejvíce hotelů a moře je v rámci Portugalska nejteplejší. Střed země uspokojí milovníky historie díky četným kulturním památkám a hlavnímu městu Lisabonu. Sever vábí na staré lidové tradice v malých vesničkách a na pověstné vinné sklípky. Síla portugalského patriotismu je zde největší a centrem oblasti je velmi známé Porto. Portugalsko má asi deset a půl milionu obyvatel, tedy stejně jako Česká republika. K Portugalsku náleží i další dvě oblíbené ostrovní destinace, Azorské ostrovy a Madeira.

Od 1. 5. 2017 bude ve městě Santa Cruz na portugalském ostrově Madeira vybírána pobytová taxa “ecotax” ve výši 1 EUR/os./noc, max. 5 EUR/os./pobyt. Poplatek bude hrazen přímo v místě pobytu ubytovateli. Nařízení se vztahuje na všechny typy ubytovacích zařízení v obci Santa Cruz. Od poplatku jsou osvobozeny osoby do 18 let věku.

Portugalsko - více informací