Le Chateau Lambousa Hotel

  Kypr, Kyrenia, Lapta

4/5

Le Chateau Lambousa

    Kypr, Kyrenia, Severní Kypr, Lapta
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis hotelu
Le Chateau Lambousa

Tento jedinečný hotel s unikátní architekturou se nachází přímo ve vesničce Lapta, cca 12 km od města Kyrenia a 85 km od letiště Larnaca. Vlastní písečná pláž je dostupná přes místní komunikaci. Hotel disponuje bazénem s krásnou zahradou.

PLÁŽ

Písečná pláž s lehátky, ručníky a slunečníky ZDARMA, přístupná přes místní komunikaciVstup pozvolný z pláže nebo z mola. 

UBYTOVÁNÍ

Bungalovy s terasou nabízí možnost až dvou přistýlek a jsou vybaveny koupelnou s WC, fénem, klimatizací, TV/SAT, trezorem a minibarem za poplatek. 

Pokoje s možností jedné přistýlky v hlavní budově jsou stejně zařízené jako bungalovy, ale luxusněji vybavené.

STRAVOVÁNÍ

PLNÁ PENZE - snídaně, formou bufetu, obědy a večer formou servírovaného 3 chodového menu.  

VYBAVENÍ HOTELU

Vstupní hala s recepcí, restaurace, hlavní bar a bar plážový, 3 venkovní bazény, dětské hřiště, tenisové kurty, konferenční místnosti, welnes,fitnes, internet v lobby ZDARMA.

Destinace

Kyrenia /Girne/ je vzkvétajícím pobřežním letoviskem na severním pobřeží Kypru. Díky své poloze v turecké části Kypru není ještě zcela zasažena cestovním ruchem jako letoviska na jihu a tak si zde můžete užít opravdu klidnou relaxační dovolenou. Pláže v letovisku jsou více kamenité, ale převažují menší písečné pláže a ani v nejvyšší letní sezoně nebývají přeplněné. Městečko Kyrenia je plné historických budov a pozůstatků středověkých věží a hradeb, které společně s úzkými uličkami a lemovanými krámky dotváří prázdninovou atmosféru střediska. I když může působit poněkud ospalým dojmem po setmění jako by nabrala druhý dech a díky restauracím a barům otevřeným do časných ranních hodin určitě není o zábavu nouze. Během dne doporučujeme navštívit zdejší trh, kde můžete nakoupit čerstvou zeleninu, ovoce, rukodělné výrobky a netradiční suvenýry. Okolí Kyrenie je obklopené nádhernou neporušenou přírodou. Oblíbeným cílem výletů v Kyrenii je místní hrad Kyrenia, postaven již v 7. století na obranu města před arabskými nájezdníky. Nejpopulárnější pláží je bezpochyby Acapulco Beach s dlouhým písečným úsekem a pozvolným vstupem do vody. Pláž Escape najdete asi 5 km daleko od Kyrenii a je považována za jednu z nejkrásnějších pláží na severním pobřeží. Za zmínku stojí i pláž Alagadi, známá jako želví pláž. Název pláže je dvozen od želv kladoucích zde každé léto svoje vajíčka. Pláž je plná písčitých dun, které pozvolna přecházejí v křistálovou mořskou vodu.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Le Chateau Lambousa Hotel ****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 250 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 584 598
dnes 8–19 h

Hodnocení

6. nejlepší hotel v destinaci Kyrenia

4/ 5 19 recenzí

Dan říjen 2019 Hotel Le Chateau Lambousa. Spokojenost ve všech směrech.. Mohu doporučit.... celá recenze

Petra srpen 2019 Dovolená Le Chateau Lambousa na Kypru. Velmi pěkný komplex v rytířském stylu, který má velký potenciál na to mít zaplněn celý hotel. Jelikož tomu bylo naopak, dochází ta... celá recenze

Lenka srpen 2019 3.8. - 14.8.. Velmi nás zklamalo okolí hotelu a hlavně zanedbaná ,malá a občas i špinavá pláž. Protože jsme sem jeli hlavně za mořem , museli js... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-le-chateau-lambousa-kyrenia-kypr-z2584598/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Kypr

Kypr je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři. Po bouřlivé historii patří nyní k oblíbenému cíli turistů. Ostrov je rozdělen na řeckou a tureckou část. Známá turistická letoviska nalezneme u obou a díky své poloze v subtropickém pásu je zde dlouhé, teplé léto. Důvodem je poloha v rámci Středozemního moře až jižně od Turecka a letní teploty kolem 25 °C tu vydrží do konce října. Přesto je možné vyrazit na Kypr i za zimní dovolenou. Téměř dva tisíce metrů vysoký vrchol v pohoří Troodos umožní v zimě lyžování, při kterém spatříte netradiční scenérie. Kyprem kráčela starověká historie a odkazy někdejších kultur naleznete na každém kroku. Pro návštěvu jižní řecké části platí pravidla Evropské unie a postačí občanský průkaz. Pro severní tureckou část je však nutný pas platný ještě půl roku po návštěvě.

Kypr - více informací