Termín:
3. 2. – 10. 2. 2018
Počet dní:
8 (so – so)
Počet nocí:
7
Doprava:
letecky Praha 17:30
Strava:
all inclusive
Původní cena:
19 490  Kč
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka

Popis ubytování a programu zájezdu

Středisko

Marsa Alam

Poloha

Pěkný a rozlehlý hotelový komplex s příjemnou atmosférou je postavený v moderním arabském stylu. Nachází se v klidnější oblasti a přímo u pláže, asi 3 km severně od letiště Marsa Alam. V této oblasti jsou ideální podmínky pro potápění a šnorchlování. Hotel je vhodný pro rodinnou dovolenou.

Vybavení

Hotel tvoří vstupní hala s recepcí a lobby barem, a postranní křídla budov s pokoji. Uprostřed komplexu se rozprostírá krásná zahrada se 3 velkými bazény (jeden v zimě vyhřívaný) a s terasou na slunění, dětský bazén se skluzavkou. Je zde prostorné lobby, recepce, hlavní restaurace, bar v lobby, u bazénu a na pláži (součást all inclusive), pub, obchůdky se suvenýry, WI-FI na recepci zdarma, internet (za poplatek), dětské hřiště. Nedaleko hotelu je směnárna a bankomat. Součástí hotelu je i nově otevřený Aquapark se čtyřmi skluzavkami a tobogány pro děti i dospělé a bazén s vodními atrakcemi pro děti (v zimě vyhřívaný). Klienti hotelu mohou tyto atrakce využívat ZDARMA.

Sport a zábava

V rámci all inclusive je stolní tenis, posilovna a plážový volejbal, za poplatek je billiard, sauna a masáže. Hotel pořádá animační programy pro děti i dospělé, diskotéka. Je zde potápěčské centrum (v blízkosti korály).

Ubytování

Menší účelně zařízené standardní pokoje s příslušenstvím jsou vybaveny klimatizací, telefonem, SAT-TV, fénem, trezorem zdarma, minibarem (za poplatek) a balkonem (pokoje v patře) nebo terasou (pokoje v přízemí) s výhledem na mořskou stranu, na bazén nebo do zahrady. K dispozici jsou dva typy pokojů - standardní pokoje typu 2+1 s možností jedné přistýlky a rodinné pokoje typu 2+2/1 s možností až dvou přistýlek pro děti.

Stravování

Program all inclusive mj. zahrnuje plnou penzi bufetovým způsobem, nealkoholické a místní alkoholické nápoje v době od 10:00-24:00 v místech určených hotelem, snack, kávu a čaj.

Pláž

Přímo u hotelu je asi 300 metrů dlouhá písčitá pláž, na začátku je mělké moře s korály, pak hloubka na potápění (doporučujeme boty do vody). Lehátka, slunečníky a ručníky jsou zdarma u bazénů i na pláži. Vhodné pro potápění a šnorchlování, přístup k otevřenému moři je zajištěn z mola.

Tipy pro správnou volbu

- umístění přímo u pláže - all inclusive v ceně - vhodné pro rodiny s dětmi - optimální pro potápění (korálový útes v blízkosti) - All inclusive pro dítě ZDARMA!

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

  • ubytování na příslušný počet nocí
  • vybraný typ dopravy a stravování
  • pojištění zájezdu proti úpadku cestovní kanceláře

Základní cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • místní taxy a poplatky (např. pobytová taxa, vratná kauce apod.)
  • fakultativní služby (za příplatek)
  • víza (pokud jsou vyžadována)

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Čedok, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Marsa Alam
  • Místo dle CK: Marsa Alam
Informace o slevách

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Three Corners Sea Beach ****
(Webové stránky hotelu)

Typ pláže: molo, písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

86 uživatelů

Pořadí

24. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Marsa Alam

Poslední komentář

20.11.2017 | Malá Liba
Datum pobytu: září 2017
Dovolená se nám moc líbila, byli jsme moc spokojení. Odlet byl také bez problémů. Trochu fronty, ale dá se to. Bezpečnost je tam na prvním místě. Taky pozor na mušle. Ty si neberte. Pár malých nevadí. Jinak vás s ostudou na letišti vyberou, kufry otevřou.

Nejnovější recenze

5
3.8.2017 | Drplo
Datum pobytu červenec 2017
5/5 - Úžasné
super, lepší než v Hurghadě
3
31.7.2017 | Lucie Konečná
Datum pobytu červenec 2017
3/5 - Průměr
Zlatý střed líbilo se nám to, ale už bychom tam nejeli. Čekali jsme trošku víc nočního vyžití když slunce tak brzy zapadá.
5
11.7.2017 | Jiřina kroměříž
Datum pobytu červen 2017
5/5 - Úžasné
velmi pěkná dovolená doporučuji destinaci v období ramadánu je zde klid a pohoda

Marsa Alam

Marsa Alam se nachází na spojnici pobřeží Rudého moře a silnice, která vede k pobřeží Edfu, vzdáleného 230 km. Tato silnice, vystavěná pravděpodobně Ptolemaiem II. prochází několika historicky zajímavými místy, kde staří Egypťané dolovali většinu svého zlata.

Přímo u silnice se nachází 2 oblasti – Wadi Barmiya a Wadi Miya, kde nechal, mimo jiných, vystavět chrám také Seti I. Podél této silnice lze také najít několik míst s nápisy ve skalách, zobrazující zvířata (také např. žirafy), dobytek, ale také scény z lovu apod. S postupným rozšiřováním silnice (zatím je pro turisty uzavřena), však budou mnohé tyto poklady navždy ztraceny.

Zatímco tedy tato oblast sloužila jako zdroj zlata, silnice samostatná byla důležitou obchodní cestou mezi údolím Nilu a pobřežím Rudého moře. Obrovskými přednostmi tohoto místa jsou však především překrásné korálové útesy, čisté moře a úchvatné východy slunce. Neustále jsou objevovány nové oblasti pro potápění i šnorchlování. Za mnohé jmenujme např. Elphinstone, Daedalus Reef, Zabargat nebo delfíní zátoku, které je ideální i pro šnorchlování.

"Popisek byl převzat z katalogu CK Firo Tour"

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


Hotel THREE CORNERS SEA BEACH RESORT ****

Číslo zájezdu: 855941
Egypt, Marsa Alam, Coraya Bay

Všechny termíny a možnosti (31)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha 17:30
So 10.2 – So 17.2.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
10 490 Kč
LM | Po slevě 50%
Letecky
Praha 17:30
So 3.2 – So 10.2.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
10 490 Kč
LM | Po slevě 46%
Letecky
Praha 17:30
So 24.2 – So 3.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
10 790 Kč
LM | Po slevě 45%
Letecky
Praha 17:30
So 10.2 – So 17.2.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
13 480 Kč
LM | Po slevě 44%
Letecky
Praha 17:30
So 3.2 – So 10.2.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
13 480 Kč
LM | Po slevě 40%
Letecky
Praha 1:30
Ne 29.4 – Ne 6.5.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 687 Kč
Po slevě 17%
Letecky
Praha 17:30
So 24.2 – So 3.3.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
13 780 Kč
LM | Po slevě 39%
Letecky
Praha 1:35
So 10.3 – So 24.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
21 832 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 3.3 – So 17.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
21 832 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 14.4 – So 28.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 252 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 7.4 – So 21.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 252 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 17.3 – So 31.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
22 672 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:30
Ne 29.4 – Ne 6.5.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
15 754 Kč
Po slevě 15%
Letecky
Praha 1:35
So 24.3 – So 7.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
23 512 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 21.4 – So 28.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 14.4 – So 21.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 7.4 – So 14.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 17.3 – So 24.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 10.3 – So 17.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 3.3 – So 10.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 372 Kč
LM | Po slevě 16%
Letecky
Praha 17:30
So 24.3 – So 31.3.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
8 dní
all inclusive
16 792 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 31.3 – So 14.4.2018
2 lůžkový pokoj Standard, přistýlka
15 dní
all inclusive
26 032 Kč
Po slevě 16%
Letecky
Praha 1:35
So 21.4 – So 28.4.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
18 884 Kč
Po slevě 14%
Letecky
Praha 17:30
So 14.4 – So 21.4.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
18 884 Kč
Po slevě 14%
Letecky
Praha 17:30
So 7.4 – So 14.4.2018
2 lůžkový pokoj, Rodinný, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
18 884 Kč
Po slevě 14%