Hotel Ikos Olivia Resort

  Řecko, Chalkidiki, Gerakini

Ikos Olivia Resort

    Řecko, Chalkidiki, Makedonie (Řecko), Gerakini
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
Přehled

vysoký standart veškerých služeb 5 restauraci, 6 barů, 6 bazénů možnost ubytování s vlastním bazénem stravování all inclusive

Stručná poloha

přímo u dlouhé písečné pláže záliv Torones Thessaloniki 70 km

Poloha

luxusní hotelový komplex se skvělou polohou v atraktivní oblasti zálivu Torones na poloostrově Chalkidiki, přímo u 450 m dlouhé písečné pláže s pozvolným vstupem do moře. Oblast leží cca 70 km od města Thessaloniki, rovněž tak i mezinárodního letiště.

Vybavení hotelu

komplex se rozkládá na ploše o celkové rozloze 22 akrů, jednotlivé budovy a vilky jsou roztroušeny v udržovaných rozlehlých zahradách s bazény, které spojují chodníčky lemované zelení. Celková kapacita resortu je 219 pokojů, 142 suit a 149 bungalovů. Pokoje a suity jsou v hlavní budově, bungalovy jsou ve vlastním sektoru určeném programu Deluxe Collection. Uvítá Vás luxusní prostorná hotelová recepce s lobby, ke stravování jsou k dispozici hlavní bufetová restaurace Flavors a další 4 ála carte tématické restaurace (kuchyně řecká, italská, asijská, francouzská aj.), k posezení u nápoje slouží celkem 6 barů (vnitřní i venkovní u bazénů), v resortu nechybí wellness centrum (luxusně designované pařížskou značkou Anne Sémonin) nabízející vnitřní vyhřívaný bazén (228 m2), saunu, parní lázeň, vířivku, masáže, centrum krásy, kadeřnictví a fitness centrum. Venkovní areál tvoří lagoon style bazén (1 040 m2), samostatný dětský bazén (161 m2) a brouzdaliště, vyhřívaný hlavní bazén (450 m2) s odděleným dětským bazénem a sekcí pouze pro dospělé (82 m2), venkovní Spa bazén, soukromý bazén (806 m2) pro kategorii ubytování Deluxe Collection s odděleným dětským bazénem (85 m2). Sluneční terasy kolem bazénů mají k dispozici lehátka a slunečníky (zdarma, rovněž tak na hotelové pláži). V nabídce aktivit lze využít 2 tenisové kurty, aerobic, vodní aerobic, basketbal, minifotbal, pilates, stolní tenis, vodní polo, na pláži pak pestrá nabídka plážových a vodních sportů. Hotel pořádá tématické programy pro všechny kategorie (zábavné i naučné), dále dětský klub (mini club a teen club) se širokou škálou aktivit pro nejmenší hosty. U gastronomických a všech ostatních služeb jsou tzv. Quiet zone (vyhrazeno pouze pro starší 16ti let). Nechybí možnost pronájmu vozidel, jízdních kol aj. Parkování a WiFi připojení zdarma jsou samozřejmostí.

Vybavení pokoje

hotelové pokoje a suity jsou luxusně zařízené, dělí se do několika kategorií. Všechny mají klimatizaci, sociální zařízení se sprchou nebo vanou, vysoušeč vlasů, SAT-TV, WiFi, minibar, trezor, kávovar, coffee/tea set, balkon nebo terasu (výhled na hory, zahrady, boční nebo přímý výhled na moře). Pokoje Promo a Superior (25-30 m2) mají max.kapacitu 2-3 osoby. Panorama suity Junior (35 m2, open plan) mají max.kapacitu 4 osoby a výhled na moře. Kategorie bungalovů (50-70 m2) nabízí ubytování s 1-2 samostatnými ložnicemi a obývací částí, max.kapacita až 6 osob, balkon nebo terasa s výhledem do zahrady nebo na moře. Kategorie bungalovů Deluxe Collection (60-85 m2) nabízí ubytování v bungalovech s 1-2 oddělenými ložnicemi s možností vlastního bazénu (ke kategorii Deluxe Collection se váží vybrané, jinak placené, služby - stravování, vlastní sekce v areálu a na pláži, Spa balíčky apod.).

Superior pokoj pro 2 osoby s možností 1 přistýlky.

Superior pokoje pro 2 osoby s možností 1 přistýlky (25-30 m2) mají klimatizaci, sociální zařízení se sprchou nebo vanou, vysoušeč vlasů, SAT-TV, WiFi, minibar, trezor, kávovar, coffee/tea set, balkon nebo terasu (výhled na hory, boční nebo přímý výhled na moře).

Stravování

all inclusive - formou bohatého bufetu v hlavní restauraci (snídaně 07.30-11.00, oběd 12.30-14.30, večeře 18.30-21.30 - vyžaduje se formálnější oblečení). Během dne občerstvení - snack i v pool snack barech. Alko a nealko nápoje jsou podávané během celého dne.

Názor CK

vysoce kvalitní hotel se skutečně velkou vybaveností, vysokou kvalitou služeb a rozmanitostí typů ubytování. Výhodou je bezpochyby skvělá poloha u pláže a stravování v hotelu. V resortu doslova najdete vše, na co si vzpomenete. Hotel je vhodný jak pro náročnou klientelu, tak i pro rodiny s dětmi. Oceňujeme vstřícnost hotelu vůči rodinám s dětmi (dětské kluby, stravování aj.), rovněž tak vůči párům toužícím po klidu (separované sekce jen por dospělé, Deluxe kolekce aj.). V resortu najdete vše, co si lze přát ke spokojené dovolné dle svých představ.

Základní cena zahrnuje

ubytování s vybraným druhem stravování, leteckou dopravu, letištní a palivové taxy, transfery v místě, služby delegáta.

Základní cena nezahrnuje

Letecká doprava

případné navýšení palivového příplatku.

pobytová taxa - hradí se v místě ubytování: cena za pokoj/noc 1-2* hotely 1,50 Eur, 3* hotely 3,00 Eur, 4* hotely 7 Eur, 5* hotely 10 Eur.

Informace o zájezdu

Pořadatel: INEX-cestovní kancelář s.r.o., IČ 26392763.
Název hotelu dle pořadatele: Ikos Olivia Resort *****
Lokalita dle pořadatele: Chalkidiki, Gerakinis
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Ikos Olivia Resort *****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 610 767
dnes 8–19 h

Lokalita

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací

Nezávazná objednávka

Ikos Olivia Resort
    Řecko, Chalkidiki, Makedonie (Řecko), Gerakini

Cena
73 290 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 610 767

Zájezd

dospělá osoba na pevném lůžku
0
73 290 Kč
3. osoba na přistýlce
0
36 990 Kč
1. dítě 2-12 let na pevném lůžku
0
73 290 Kč
1. dítě 2-16 let na přistýlce
0
8 990 Kč
dítě do 2 let bez nároku na lůžko
0
1 500 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
936 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
576 Kč
samostatné pojištění storna Uniqa - za osobu
0
810 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 8 dní
0
1 590 Kč

Speciální připlatkové služby

příplatek za teplé jídlo na palubě letadla - cesta TAM
0
500 Kč
příplatek za teplé jídlo na palubě letadla - cesta ZPĚT
0
500 Kč
příplatek za další zavazadlo do 23 kg - cesta TAM
0
800 Kč
příplatek za další zavazadlo do 23 kg - cesta ZPĚT
0
800 Kč