Hotel Riva

  Turecko, Istanbul

Istanbul – Hotel Riva

  Turecko, Istanbul
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Výhody

Největší turecké město, důležitá obchodní křižovatka a brána Orientu. Milovníci nakupování by měli zavítat na Velký bazar - k sehnání je zde vše, na co si vzpomenete. Kompletní balíček eurovíkendu do Istanbulu.

Popis eurovíkendu

Největší turecké město, důležitá obchodní křižovatka a brána Orientu. Milovníci nakupování by měli zavítat na Velký bazar - k sehnání je zde vše, na co si vzpomenete. Kompletní balíček eurovíkendu do Istanbulu.

Program zájezdu

1.DEN

  • po příletu do Istanbulu následuje transfer do hotelu. Ubytování a informační schůzka. Následně možnost krátké pěší procházky s průvodcem (náměstí Taksim, hlavní třída Istikal Cadessi, ..)

2. DEN

  • po snídani informační schůzka. Individuální program případně možnost fakultativního panoramatického okruhu Istanbulem s českým průvodcem. Během okruhu se v případě příznivé dopravní situace nejprve vydáme přes bosporský most do asijské části Istanbulu na nejvyšší bod města tzv. Camlicu, odkud je uchvátný výhled na město. Dále pak uvidíte nejznámější památky Istanbulu; palác Topkapi, Yerebatanskou cisternu, Velký bazar, Modrou mešitu (včetně vstupu), Hagia Sofia (vstup v ceně), a další.

3.DEN

  • po snídani informační schůzka. Individuální program případně dle aktuálního počasí možnost plavby po Bosporu. Ve večerních hodinách možnost zajištění folklórního večera.

4. DEN

  • po snídani uložení zavazadel v prostorách hotelu, dopoledne individuální volno, odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.
Fakultativní služby

a) Panoramatický okruh Istanbulem 1 300,-Kč*

Okruh začne na náměstí Taksim, kde si uděláme krátkou procházku po hlavní tepně města Istikal Cadessi. Dále pak uvidíme nejznámější památky Istanbulu: Modrou mešitu (vstup v ceně), Hipodrom s jeho obelisky, sloupy a kašnou a Chrám boží moudrosti Hagia Sofia (vstup v ceně). V případě příznivé dopravní situace zamíříme do asijské části Istanbulu. Výlet je doprovázen českým průvodcem.

kód pro rezervaci S 4441A (minimální počet zájemců pro realizaci: 15)

*Cena za osobu při rezervaci před odletem z Prahy.

Hotel

Hotel Riva NNNN

  • příjemný a velmi oblíbený hotel ležící v centru Istanbulu nedaleko náměstí Taksim. Elegantně zařízené pokoje vybavené TV, minibarem, klimatizací, WiFi. V okolí hotelu se nachází spousta restaurací a barů.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Riva ****

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 191 842
dnes 8–19 h

Lokalita

Turecko

Turecko je zemí Orientu, která vzhledem k poloze na pomezí dvou kontinentů, je přepestrou směsicí a přebohatou pokladnicí kultur, tradic a historie, lákající k poznání. Již při vyslovení jména této země, mnohým z nás se vybaví nekonečné dlouhé pláže a příjemně hřejivé paprsky slunce, klikaté uličky bazarů, přeplněné výlohy místních vyhlášených zlatníků, světoznámé pestrobarevné koberce, kterými své paláce zdobí monarchové po celém světě, smlouvání při nákupech suvenýrů, sladká vůně jasmínu a baklavy pouličního prodejce… Turecko se však pyšní také jednou z nejstarších historií vůbec. Vždyť právě na území dnešního Turecka se vyvíjely nejstarší civilizace lidstva. Postupem času a během let a staletí tak Chetité, Peršané, Trójané, Řekové i Římané a mnohé další civilizace zde zanechali stopy svých kultur a předurčili toto území jedním z nejzajímavějších pro historiky a milovníky dějin vůbec.

Turecko - více informací