Hotel Maltas Studios

Řecko, Korfu, Marathias

3/5

KORFU 2020 - studia Maltas, Stamatis

  Řecko, Korfu, Perivoli
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

ŘECKO - ostrov CORFU 2020

letecký pobytový zájezd

INFORMACE/DOKUMENTY POTŘEBNÉ K VYCESTOVÁNÍ DO ŘECKA 2020 Dne 08.06.2020 letecká společnost SmartWings naší společnosti konečně s jistotou oficiálně potvrdila možnost prvního odletu z Prahy na ostrov Korfu 01.07.2020. Plánované časy odletů z Prahy (18:30h) a příletů do Prahy (23:40h) ponechávají. Bohužel v důsledku korona-krize v cestovním ruchu, musela letecká společnost malinko pozměnit odletové dny (o 1 den) a tímto se pozměnila o jeden den celá sezóna (viz tabulka níže). SmartWings zaměnili jen soboty za neděle, proto doufáme, že tato drobná změna nebude pro klienty v rámci jejich práce a dohodnutých plánů přitěžující. Létá se za zpřísněnějších higienických podmínek s rouškou a na Korfu se předkládá pro přehled epidemiologů vstupní formulář s QR kódem, který obdržíte na Váš e-mail po vyplnění PLF elektronického formuláře (viz informační odkaz výše). V transferu na Korfu je třeba též používat roušky, stejně tak ve veškerých uzavřených, společných prostorech. V restauracích bude zajištěn dostatečný odstup, aby si klienti mohli v klidu bez roušky užívat místních specialit. Pláž je zde velmi prostorná, proto dodržování odstupu (cca 2m) nebude vůbec problém a můžete si užívat moře jak tomu vždy bývávalo. Korfu momentálně neeviduje žádné nakažené osoby koronavirem.

Korfu - věčně zelený ostrov byl navštěvován zámožnými aristokraty již v 19. stol. Poslední rakouská císařovna Sisi si zde postavila letní zámeček Achileon,ve kterém s přestávkami prožila několik let. Ostrov je proslulý nejen historickými památkami, ale především svojí florou, nádhernými písčitými plážemi a stabilně teplým podnebím od května do listopadu. Pro tyto svoje krásy je vyhledáván turisty, kteří chtějí prožít klidnou a prosluněnou dovolenou u průzračně modrého moře. Města, malebné vesničky, moře, lidé, všechno na Korfu má zvláštní půvab, který způsobuje, že se návštěvníci rádi na tento ostrov vracejí.

Rekreační středisko Maltas – Perivoli, které Vám nabízíme, leží na západním pobřeží jižního cípu ostrova. Pro pohodlí si klienti CK mohou se slevou zaplatit na pláži lehátka se slunečníkem. V místě pobytu je samoobsluha s potravinami, ovocem, zeleninou a drogerií. Přímo na pláži můžete zakoupit sportovní potřeby. Bankomat se nachází v centru Perivoli a také 150m od hlavní pláže. Ve středisku Maltas připojení k internetové síti Wi-Fi zdarma. Děti mohou využít malé hřiště s houpačkami či v restauraci Maltas billiard.

Pobřeží je vhodné pro procházky, lze dojít i k nedalekému městečku Sv. Jiří. Nechybí zde typické řecké taverny, kde můžete ochutnat balkánské speciality a často se zde pořádají řecké taneční večery (vstup zdarma). Pláž je dlouhá, prostorná a není přeplněna jak tomu bývá u běžných evropských destinací. V místě pobytu možnost pronájmu kola, automobilu či motorky (blížší info na místě u delegáta).

Doprava

Letecká (Praha-Kerkyra-Praha) + transfery do/z místa pobytu klimatizovaným autokarem. Odlet z Prahy-letiště Václava Havla v cca 18:30h. Návrat do Prahy v cca 23:40h.

U kombinovaného zájezdu zpáteční cesta zajištěna autobusem (v ceně 1h trajektem). Odjezd z Corfu cca 13:00h a návrat do Prahy v odpoledních hodinách (cca 17:00h - v závislosti na aktuální dopravní situaci).

Ubytování

Ve 2 – 4 lůžkových studiích, které jsou vybaveny mini kuchyňkou se základním vybavením, lednicí, vařičem, vlastním sociálním zařízením, balkonem nebo předzahrádkou. Budovy Maltas a Stamatis jsou od sebe vzdáleny cca 100 m. Vzdálenost od moře 400 – 550 m. Pohodlnou chůzí po asfaltové cestě se dostanete od ubytování k moři za cca 7-10 min..

Studia Maltas a Stamatis disponují klimatizací za příplatek 5,- Eur/pokoj/den (hradí se na místě). V případě požadavku klimatizace ve studiu Maltas, je nutno zmínit u sepsání smlouvy, všechny pokoje klimatizované nejsou.

Je možno zakoupit pouze pobyt na vlastní dopravu:
-> červen, září = 7 290,- Kč/studio/pobyt
-> červenec, srpen = 10 390,- Kč/studio/pobyt

Stravování

VLASTNÍ.

Doporučujeme stravování v restauraci Maltas - možno dokoupit servírované večeře či obědy 280,- Kč/osoba/den či polopenzi 420,- Kč/os./den (snídaně+večeře), případně plnou penzi 650,- Kč/os./den (snídaně+oběd+veřeře) nebo pouze snídaně 140,- kč/os./den.

Orientační ceny v restauracích:

Pivo Amstel 0,5 = l 3,00 Eur, Coca Cola 0,25 l = 1,50,- Eur, víno 0,5 = l 4,- Eur, káva frapé = 2,- Eur, káva-espesso = 1,50 Eur, capuccino = 2,50 Eur, ledový čaj = 2,00 Eur, hlavní jídlo = 7-12,- Eur, gyros = 8,90 Eur, nadívané papriky se sýrem = 4,50 Eur, hamburger = 6,50 Eur, kuřecí suvlaki = 7,50 Eur, gril mix = 25,00 Eur.

Pláž

Písčitá pláž v Perivoli s tyrkysově zbarveným mořem a křišťálově čistou vodou je nejdelší na ostrově Korfu, proto i v plné sezóně mají turisté na pláži své soukromí. Jsou zde i místa pro nudisty. Pláž je vhodná nejen pro rekreační odpočinek, ale i na vodní sporty jako je šnorchlování, kiting, windsurfing, paddleboarding apod.. Pro ty kteří si nechtějí přepravovat sportovní potřeby letadlem či automobilem, u jezera Korission na pláži Chalikounas mezi městečky Chalikounas a Agios Georgios (cca 13km od střediska Maltas) se nachází základna 'Kite Club Corfu' kde si je možné sjednat zapůjčení surfařských potřeb či si dohodnout kurz pod vedením profesionálních instruktorů.

Na pláži je možné zapůjčení 2 lehátek se slunečníkem za 5,- Eur/den.

Slevy a příplatky

SLEVY (u lastminutových nabídek sleva individuální) :

10% z ceny pro děti do 10 let ve 2lůžkovém pokoji

10% z ceny pro děti do 10 let ve 3lůžkovém pokoji

děti do 2 let zdarma bez nároku na vlastní lůžko a sedadlo v letadle

dítě 2-10 let bez nároku na lůžko platí pouze cenu zlevněné letenky 7.190,- Kč

PŘÍPLATKY:

jednolůžkový pokoj červen, září příplatek 3 400,- Kč a červenec, srpen příplatek 3 700,- Kč

studia Stamatis za příplatek 200,- Kč/os./pobyt

Další informace - doporučené aktivity

Projížďky na koni ->Romantickým milovníkům přírody a koňů doporučujeme navštívit jezdecký klub Dimitri v Avlaki (v těsné blízkosti Agios Georgios - u pláže Issos. Stáje Dimitri jsou přizpůsobeny jak začátečníkům, tak i pokročilým. Projížďka vede podél pláže (můžete se s koníkem i vykoupat), okolo nedalekého jezera a přírodními cestami v blízkém okolí v doprovodu odborného jezdeckého instruktora. Projížďku si lze zarezervovat.

Přístrojové potápění -> Velikou atrakcí na Korfu je také přístrojové potápění, které si zde lze sjednat na téměř každé větší pláži.

Zapůjčení automobilu/motocyklu -> v místě pobytu si lze za pomoci delegátky zajistit zapůjčení automobilu či motocyklu. Auto /den/ od 45,- Eur + benzin, půjčovné motorka /den/ od 20,- Euro + benzin, benzin 1 l cca 1,70 Euro. Vůz Vám bude přistaven v místě Vašeho ubytování.

Nabídka výletů (k zakoupení v EUR na místě u delegáta) ->

1) PAXOS, ANTIPAXOS A MOŘSKÉ JESKYNĚ /CELODENNÍ LODNÍ VÝLET/, cena cca 25,- Eur/os.
2) MODRÁ LAGUNA A ŘECKÁ PEVNINA /CELODENNÍ LODNÍ VÝLET/, cena cca 26,- Eur/os.
3) NOČNÍ KERKYRA /LODNI VÝLET/
4) AQUALAND /AUTOBUSOVÝ CELODENNÍ VÝLET/, dospělá osoba cca 40,- Eur
5) OKRUŽNÍ JÍZDA OSTROVEM /AUTOBUSOVÝ CELODENNÍ ZÁJEZD/, cena cca 35,- Eur/os.
6) CHLOMOS a okolí 20,- Eur/os.
7) Odpolední výlet na ACHILEON a do hlavního města KERKYRA cca 28,- Eur/os.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Maltas Studios
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 300 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 512 622
dnes zavřeno

Hodnocení

3/ 5 3 recenzí

Kamila srpen 2020 Maltas. Uz nikdy více ... celá recenze

Anonym červenec 2020 :(. Jih Korfu ano, Studia Maltas a Stamatis ne... celá recenze

Marie září 2019 Bezva dovča. Korfu je malý a kouzelný ostrov.... celá recenze

Lokalita

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací