Hotel Residence Guisanel

  Francie, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Briançon

Residence Signal du Prorel, Guisanel, Relais de la Guisane

    Francie, Serre Chevalier, Briançon
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis

Grand Serre Chevalier je vůbec nejrozsáhlejší lyžařská oblast v jižních Alpách, která se skládá ze čtyř středisek: Briançon, Chantemerle, Villeneuve a Le Monétier Les Bains a pyšní se 250 kilometry sjezdovek. Jedním z důvodů pobytu v této oblasti může být městečko Briançon, které je zapsané do seznamu památek UNESCO. Jedná se o nádherné opevněné historické město, které rozhodně stojí za návštěvu. Většina sjezdových tratí je orientována na severovýchod a rozprostírá se mezi dvěma přírodními parky, Les Ecrins a Queyras. 250 kilometrů sjezdovek nabízí terény pro všechny typy lyžařů. Naleznete zde lehké sjezdovky, ale i náročné a rozmanité tratě. Většina lyžařského areálu leží ve výšce nad 2000 m n.m., což s pomocí sněhových děl zajišťuje dobrou sněhovou pokrývku po celou zimní sezónu. Sjezdové tratě se proplétají mezi horami Prorel (2566 m n.m.) a Pic de l’Yret (2830 m n.m.). Nároční lyžaři si oblíbí dvě černé a vždy upravené sjezdovky Casse du Boeuf a Luc Alphand. Středisko Le Monétier nabízí krásné dlouhé červené sjezdovky a pro méně zkušené lyžaře se jednodušší tratě nacházejí poblíž hory Prorel a pod horou Serre Chevalier. V případě nepříznivých sněhových podmínek má oblast vysoké procento zasněžování na 154 hektarech. Ve středisku Villeneuve ve výšce 2200 m n.m. si přijdou na své snowboardisté, pro které je zde připraven rozsáhlý snowpark, který je rozdělen na tři části. Pod vrcholem Serre Chevalier se nachází boardercross.

Poloha

Briançon je jediné francouzské středisko, které je zapsané do seznamu památek UNESCO. Jde o druhé nejvýše položené město Evropy. Do seznamu je město zapsáno díky historickému hradnímu opevnění, které se nachází ve výšce 1326 m n.m. a patří k dvanácti největším opevněním Francie. Oblast nabízí 250 kilometrů sjezdových tratí různých obtížností, které jistě uspokojí všechny kategorie lyžařů a snowboardistů. Zábavu po lyžování můžete nalézt v mnoha restauracích a barech. Kromě dalšího sportovního vyžití můžete navštívit kasino, kino či divadlo, takže i o kulturní zábavu je zde postaráno.

Ubytování

Studio 2 (cca 18 m2) - obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby (možno i typ 'šuplík') Studio 4 (cca 24-26 m2) - obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby (možno i typ 'šuplík'), kabina s palandou Apartmán 6 (cca 38 m2) - obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby (možno i typ 'šuplík'), ložnice s manželskou postelí nebo s oddělenými lůžky, kabina s palandou Apartmán 8 (cca 60 m2) - obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby (možno i typ 'šuplík'),2 ložnice s manželskou postelí, kabina s palandou, 2x sociální zařízení (1x bez WC)

Vybavení a služby

Studia a apartmány, renovované v roce 2014, mají sprchu s WC, obývací místnost na spaní s TV (plochá obrazovka), některé oddělenou ložnici nebo výklenek na spaní, plně vybavenou kuchyňskou linku s lednicí, troubou nebo mikrovlnkou, sporákem, myčkou nádobí, sociální zařízení a balkon.

Tip

- 5 snowparků a mnoho možností pro freeride - historické centrum Briançonu nabízí široké možnosti kulturního vyžití - přes 80 % sjezdovek se nachází v nadmořské výšce nad 2 000 m n.m.

Další informace

Vzdálenost z Prahy: cca 1 100 km 250 km sjezdových tratí Nadm. výška oblasti: 1 200 - 2 800 m.n.m. Počet vleků a lanovek: 58 Běžecké tratě: 32 km

Stravování

vlastní

Doprava

vlastní / autobusem

Slevy

Děti do 5 let a senioři nad 75 let: 03/03 - 10/03 ... - 6.300 Kč ostatní termíny ... - 3.400 Kč

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Relais de la Guisane Residence ***
Vzdálenost od sjezdovky: 100 m
Le Signal Du Prorel Residence ***
Vzdálenost od sjezdovky: 80 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 877 525
dnes 8–19 h

Francie

Francie je největší evropskou zemí a její součástí je i známý ostrov Korsika. Kromě pevninské části ji tvoří i magické ostrovy Martinik, Réunion nebo souostroví Francouzská Polynésie. Hlavním městem je Paříž, romantické město plné života a uměleckých zážitků. Ve Francii díky rozlehlosti jejího území najdete zasněžené vrcholy Pyrenejí a Alp, které jsou označovány rájem pro lyžaře, stejně tak jako kouzelné Azurové pobřeží na jihu země. Každý kout této osobité země vám umožní prožít jedinečné okamžiky. Francie je také rájem eurovíkendů a poznávacích zájezdů. Velmi populární jsou historické památky světového formátu rozeseté po celé zemi od Normandie po Azurové pobřeží. Francie je nejvěhlasnější světovou zemí vína a jednoznačně také cyklistiky.

Francie - více informací