Termín:
27. 1. – 3. 2. 2018
Počet dní:
8 (so – so)
Počet nocí:
7
Doprava:
letecky Praha 0:50
Strava:
all inclusive
Původní cena:
15 490  Kč
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
https://www.zajezdy.cz/dovolena-shams-safaga-hurghada-egypt-z879000/525983296/

Popis ubytování a programu zájezdu

Popis zájezdu:

Egypt / Hurghada / Safaga. Hotelový komplex, sestávající z hlavní budovy a několika bungalovů situovaných v krásné upravované zahradě, přímo u široké písčité pláže s pozvolným vstupem do moře. Od centra Safagy je vzdálen 8 kilometrů. Doporučujeme i milovníkům surfování, pro nějž jsou zde velmi dobré podmínky.

Vzdálenost od:
  • pláže: u pláže
  • letiště: 60 km
  • centra: 8 km
  • nákupních možností: 500 m
Ubytování:

Standardní pokoj

  • individuálně ovladatelná klimatizace
  • telefon
  • TV se satelitním příjmem
  • minibar
  • vlastní sociální zařízení (koupelna, WC)
  • trezor na pokoji (zdarma)
  • balkon nebo francouzské okno
Ubytování za příplatek
  • Jednolůžkový pokoj
  • Bungalov
Zařízení:
  • vstupní hala s recepcí
  • hlavní restaurace
  • lobby bar
  • bar u bazénu
  • kavárna
  • připojení k internetu (za poplatek)
  • směnárna
  • členitý bazén s vodopádem (lehátka a slunečníky zdarma) s oddělenou částí pro děti
  • dětské hřiště
  • miniklub
Pláž:
  • písčitá
  • lehátka a slunečníky zdarma
  • plážový bar
Sportovní aktivity a zábava zdarma:
  • animační programy
  • plážový volejbal
  • basketbal
  • fotbal
  • tenisový kurt (osvětlení za poplatek)
  • fitness
  • kulečník
Sportovní aktivity a zábava za poplatek:
  • sauna
  • masáže
  • jacuzzi
  • potápění a vodní sporty na pláži
  • windsurfing
  • kitesurfing
  • stolní tenis
Stravování v ceně:
  • All Inclusive: 10.00–24.00, zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, 16.00–17.00 káva se zákusky, neomezené množství rozlévaných nealkoholických a alkoholických nápojů místní výroby. Lze čerpat v místech a časech určených hotelem.

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

  • ubytování na příslušný počet nocí
  • vybraný typ dopravy a stravování
  • pojištění zájezdu proti úpadku cestovní kanceláře

Základní cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • místní taxy a poplatky (např. pobytová taxa, vratná kauce apod.)
  • fakultativní služby (za příplatek)
  • víza (pokud jsou vyžadována)

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Exim tours, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Hurghada
  • Místo dle CK: Safaga

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Shams Safaga ***
(Webové stránky hotelu)

Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

52 uživatelů

Pořadí

42. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Hurghada

Poslední komentář

9.12.2015 | Marek
Datum pobytu: prosinec 2015
Klidna a pohodova dovča. Prostě jak si dovolenou uděláme takovou ji máme!

Nejnovější recenze

5
23.10.2014 | sumenka
Datum pobytu říjen 2014
5/5 - Úžasné
Když se tam míníme se zase vrátit po sedmé tak není co řešit
2
10.10.2014 | SIPKOVA
Datum pobytu září 2014
2/5 - Horší
UŽILI JSME SI DOVOLENOU SICE NE DLE SVÝCH PŘEDSTAV, ALE UŽ BYCHOM SE SEM NEVRACELI.JEZDÍME DO EGYPTA KVŮLI PRŮZRAČNÉMU MOŘI , KORÁLŮM A RYBIČKÁM A TADY JSME TO NENAŠLI.
2
14.9.2014 | Marcela M.....
Datum pobytu září 2014
2/5 - Horší
Kdybych měla znovu volit, tady bych již nejela, jedinný důvod je nefungující klimatizace v resta.uracích ,jídelně a barech, todle když napraví bylo by super.

Hurghada

Hurghada patří mezi nejoblíbenější a nejznámější přímořská turistická letoviska na africkém pobřeží Rudého moře. Má tři centra: staré centrum Dahar, novější centrum Sakkala a zcelou novou Navaru. Dahar je od Sakkaly vzdálen cca 10 minut jízdy. Výhodou letoviska Hurghada jsou nejen písčité pláže a blízkost atraktivních podmořských korálových útesů, ale i jeho poloha v dostupné vzdálenosti od Káhiry a Luxoru, kde můžete navštívit monumentální staroegyptské památky, jako např. pyramidové pole, kde naleznete tři největší a nejznámější pyramidy v Gíze, luxorské Údolí králů a královen, zádušní chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, Karnacký a Luxorský chrám. Kromě výletů za historií nabízí Hurghada výlety na blízké ostrůvky za neopakovatelným podmořským světem. Hurghada celoročně nabízí slunce, pláže s kulisou pouštních hor, oblasti vhodné pro surfování a potápění.

,,Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria,,

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


SHAMS SAFAGA ***

Číslo zájezdu: 879000
Egypt, Hurghada, Safaga

Všechny termíny a možnosti (475)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – St 28.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
13 690 Kč
LM | Po slevě 36%
Letecky
Praha 0:50
So 10.2 – So 24.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
13 990 Kč
LM | Po slevě 35%
Letecky
Praha 0:50
So 27.1 – So 3.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
9 990 Kč
SLM | Po slevě 36%
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – So 24.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
12 490 Kč
LM | Po slevě 32%
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – St 28.2.2018
2 lůžkový bungalov, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 680 Kč
LM | Po slevě 34%
Letecky
Praha 0:50
So 10.2 – So 24.2.2018
2 lůžkový bungalov, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
15 980 Kč
LM | Po slevě 33%
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.2 – Ne 11.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
10 890 Kč
LM | Po slevě 32%
Letecky
Praha 0:50
St 7.2 – St 14.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
10 890 Kč
LM | Po slevě 32%
Letecky
Praha 0:50
So 27.1 – So 3.2.2018
2 lůžkový bungalov, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
10 980 Kč
SLM | Po slevě 34%
Letecky
Praha 0:50
So 10.2 – St 21.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
14 390 Kč
LM | Po slevě 24%
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – St 21.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
10 990 Kč
LM | Po slevě 31%
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – So 24.2.2018
2 lůžkový bungalov, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
13 880 Kč
LM | Po slevě 31%
Letecky
Praha 1:05
So 24.2 – So 10.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 590 Kč
LM | Po slevě 23%
Letecky
Praha 0:50
St 28.2 – St 14.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 590 Kč
LM | Po slevě 23%
Letecky
Praha 0:50
St 14.2 – St 28.2.2018
2 lůžkový pokoj rodinný, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 780 Kč
LM | Po slevě 34%
Letecky
Praha 0:50
So 3.2 – So 10.2.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
8 dní
all inclusive
11 390 Kč
LM | Po slevě 26%
Letecky
Praha 0:50
St 7.3 – St 21.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 1:05
So 10.3 – So 24.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 23%
Letecky
Praha 0:50
Ne 11.3 – Ne 25.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 1:05
St 14.3 – St 28.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 0:50
Čt 15.3 – Čt 29.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.3 – Ne 18.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
15 dní
all inclusive
16 890 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 0:50
St 21.2 – So 3.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
11 dní
all inclusive
14 190 Kč
LM | Po slevě 23%
Letecky
Praha 1:05
So 24.2 – St 7.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
14 990 Kč
LM | Po slevě 21%
Letecky
Praha 1:05
So 10.3 – St 21.3.2018
2 lůžkový pokoj, 2 přistýlky
12 dní
all inclusive
14 990 Kč
LM | Po slevě 23%