Hotel Villa Lafas

  Řecko, Chalkidiki, Nea Vrasna

Studio Lafas

    Řecko, Chalkidiki, Vrasna
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis destinace

Průzračné egejské moře, kilometry písečných pláží, rozmanitá gastronomie, slunce a teplo. Těmito výrazy by šlo stručně charakterizovat to, co vás čeká na dovolené v Řecku.

Lokalita

Vrasna V srdci Strimorského zálivu, spojujícího poloostrov Chalkidiki a pevninským Řeckem, se nachází historická vesnička a oblíbené letovisko Vrasna. Je rozdělena na původní vesnici Stará Vrasna (někdy nazývána Horní Vrasna) nacházející se na úpatí hory Kerdilion a novější části ležící u pobřeží - Paralia Vrasna (Pobřežní Vrasna) a Nea Vrasna (Nová Vrasna). Historie oblasti sahá do doby antické, kdy zde spartský vojevůdce Vrasidas porazil Athény v bitvě o nedalekou Amfipoli. V dnešním archeologickém nalezišti Amfipolis se právě odkrývá rozměrově největší antická královská hrobka (4. století př. n. l.). Spekuluje se, zdali nepatří Alexandru Velikému. V letovisku Vrasna se tradice snoubí s tepem moderního života stejně přirozeně, jako se modrá plocha Egejského moře se snoubí se zalesněným horstvem pohoří Kerdilionu. Široké, nepřelidněné, kilometry dlouhé pláže, kde se prolínají oblázky s jemným pískem, přecházejí do moře pozvolna. Vstup do vody je tak příjemný pro dospělé i děti. Blahodárné účinky Egejského moře budete cítit ještě dlouho po návratu domů. Ocenění 'Modrá vlajka', potvrzující fyzickou i biologickou čistotu moře a pláže, je pro Vrasnu samozřejmostí. Výběr taveren, restaurací, cukráren, obchůdků, kaváren a plážových barů stojí za Vaši návštěvu. Všechny příznivce aktivního odpočinku jistě potěší hřiště na volejbal, fotbal i tenisové kurty, stejně jako motokárová dráha. Dětská hřiště s houpačkami udělají pro změnu radost Vašim dětem. Pěšky, na kole či na motocyklu můžete prozkoumat sousední rušná městečka Asprovaltu a Stavros, blízké rodiště Aristotela Stagiru nebo antické město Amfipolis s muzeem, velkým mramorovým lvem a archeologickým nalezištěm. Vrasna je vynikajícím místem především díky své neopakovatelné pohostinné a domácké atmosféře, kterou místní lidé dokáží vytvořit. Proto se do ní většina klientů pravidelně vrací.

O hotelu

Lafas** Studiový dům Lafas patří mezi jeden z klienty nejoblíbenějších domů. Hlavním důvodem je bezesporu jeho umístění - na pláž se dostanete do několika málo minut.

Poloha a popis

Klienty velmi oblíbený studiový dům je umístěn jen cca 150 m od krásné písečně-oblázkové pláže. Prostorná a pohodlná studia se nachází ve druhém patře. Přímo naproti tomuto ubytování je pekárna a supermarket a hned vedle velice dobrá restaurace.

Pokoje

V tomto studiovém domě najdete dvoulůžková, třílůžková i čtyřlůžková studia (formou dvoulůžek). Každé studio je zařízeno kuchyňským koutem se základním vybavením, lednicí, vařičem, dále TV a vlastní koupelnou s WC. Ke každému pokoji náleží prostorný balkon se zahradním nábytkem.

Služby hotelu

Všechny pokoje jsou vybaveny wi-fi připojením (zdarma), dále je možné využívat digitální klimatizaci (za poplatek). K dispozici je klientům denně český delegát.

Stravování

Výběr je jen na Vás. Zájezd můžete využít bez stravování, se snídaní nebo s polopenzí. Základní nabídka v našem katalogu je bez stravování, avšak již v naší kanceláři nebo na místě u našeho delegáta si můžete zakoupit libovolný počet stravenek. V případě polopenze můžete každý den dle vlastní chuti volit mezi obědy či večeřemi. Jídlo se podává v nedaleké taverně s výbornou řeckou kuchyní, která je vzdálena přibližně 300 metrů. Snídaně je servírovaná a je podávána od 8:30 do 10:30. Obědy nebo večeře jsou podávány od 13:00 do 22:00 hodin. K jídlu si můžete vybrat každý den podle své aktuální chuti z menu určeného pro večeře (obědy). Výběr je široký - v nabídce jsou jak masová tak bezmasá jídla či saláty.

Letecká doprava

Odlétáme z Ostravy charterovými lety do Kavaly nebo Soluně.

Důležitá upozornění

S účinností od 1. ledna 2018 je v Řecku zákonem stanovena povinnost výběru pobytové taxy, tzv. daně za přenocování. Její výše je od 0,5 EUR do 1,5 EUR / noc v závislosti na kategorii ubytování. Tato taxa není zahrnuta v ceně zájezdu a bude vybírána na místě.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Villa Lafas **
Typ pláže: písčito - oblázková, písčitá
Vzdálenost od pláže: 140 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 196 677
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-studio-lafas-chalkidiki-recko-z1196677/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací