Termín:
27. 1. – 3. 2. 2018
Počet dní:
8 (so – so)
Počet nocí:
7
Doprava:
letecky Praha 0:50
Strava:
all inclusive
Původní cena:
28 620  Kč
Cena za osobu:
Nezávazná objednávka

Popis ubytování a programu zájezdu

Poloha

Přímo u pláže cca 25 km jižně od letiště a asi 28 km od centra Hurghady, hotelové taxi za poplatek.

Vybavení

Vstupní hala s příjemným posezením, recepcí a směnárnou, několik barů, hlavní restaurace s terasou, 2 `a la carte restaurace (italská, mexická), orientální koutek, několik obchůdků, konferenční centrum, čistírna, lékař. Venku 3 bazény (2 jsou v zimě s možností vyhřívání), dětský bazén, bar u bazénů, lehátka, slunečníky a osušky u bazénů i na pláži zdarma.

Pokoje

DR/DRSS: koupelna/WC (vana, sprchový kout, vysoušeč vlasů), klimatizace, telefon, TV/sat., trezor zdarma, minibar (při příjezdu zdarma naplněn vybranými nealkoholickými nápoji, voda doplňována denně), set na přípravu kávy a čaje, balkon nebo terasa, boční výhled na moře. DRSV: viz DRSS, výhled na moře. DSBF: viz DRSS, nejblíže k pláži. FR2: viz DRSS, 2 oddělené ložnice, bez výhledu na moře.

Zábava

Animační program pro děti i dospělé, večerní show.

Stravování

Viz program all inclusive.

Pláž

Písečná pláž s dlouhým mělkým vstupem do moře, korálové podloží (doporučujeme boty do vody). Molo usnadňující přístup do vody pro plavce, bar a sprchy u pláže. Hezká laguna s písečným dnem.

Program all inclusive

Snídaně, oběd a večeře formou bufetu
1× za pobyt možnost večeře v mexické a italské restauraci `a la carte (výběr ze 2 menu, rezervace nutná)
Místní rozlévané nealkoholické a alkoholické nápoje (24 hodin denně, dle otevírací doby jednotlivých barů)
Lehké občerstvení během dne, káva, čaj, zákusky a zmrzlina pro děti
Půlnoční snack

Sportovní nabídka

Zdarma: tenis (osvětlení za poplatek), stolní tenis, fitness, plážový volejbal. Za poplatek: wellness a health club včetně masáží.

Pro děti

Dětský bazén, dětský klub, dětská postýlka zdarma (na vyžádání).

Pro handicapované

4 pokoje plně přizpůsobené pro handicapované klienty.

Internet

Za poplatek: LAN na pokojích, WiFi v hotelu.

Platební karty

VISA, MC, Maestro.

Doba transferu

50 min

Obsah ceny

Základní cena zahrnuje

  • ubytování na příslušný počet nocí
  • vybraný typ dopravy a stravování
  • pojištění zájezdu proti úpadku cestovní kanceláře

Základní cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • místní taxy a poplatky (např. pobytová taxa, vratná kauce apod.)
  • fakultativní služby (za příplatek)
  • víza (pokud jsou vyžadována)

Informace o zájezdu

Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Kategorie hotelu a informace o zájezdu jsou uvedeny dle popisu pořádající cestovní kanceláře. Doklady o pojištění jednotlivých cestovních kanceláří naleznete zde. Pořádání tohoto zájezdu se řídí obchodními podmínkami cestovní kanceláře Fischer, která zájezd organizuje.

  • Lokalita dle CK: Hurghada
  • Místo dle CK: Sahl Hasheesh
Informace o slevách

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Tropitel Sahl Hasheesh *****
(Webové stránky hotelu)

Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

Celkové hodnocení hotelu

Hodnotilo

26 uživatelů

Pořadí

18. nejlépe hodnocený hotel v destinaci Hurghada

Poslední komentář

26.10.2017 | Petra
Datum pobytu: říjen 2017
Celkově jsme byly s pobytem spokojené ve všech směrech. Hlavní cíl, kterým byla odpočinková dovolená, byl splněn na 100 %.

Nejnovější recenze

5
18.3.2017 | Marcela-T
Datum pobytu březen 2017
5/5 - Úžasné
Opravdu se nám moc líbilo a byli jsme mile překvapení ... vrátili jsme se do Hurgády po cca 15 letech a bylo to překvapivé
5
24.10.2016 | Kačer
Datum pobytu září 2016
5/5 - Úžasné
výborné jídlo, krásné moře, skvělá dovolená
5
12.9.2015 | himk
Datum pobytu srpen 2015
5/5 - Úžasné
My jsme byli velmi spokojeni. Hotel bych rozhodně doporučila. Proto jsme do Tropitelu jeli již podruhé.

Hurghada

Hurghada patří mezi nejoblíbenější a nejznámější přímořská turistická letoviska na africkém pobřeží Rudého moře. Má tři centra: staré centrum Dahar, novější centrum Sakkala a zcelou novou Navaru. Dahar je od Sakkaly vzdálen cca 10 minut jízdy. Výhodou letoviska Hurghada jsou nejen písčité pláže a blízkost atraktivních podmořských korálových útesů, ale i jeho poloha v dostupné vzdálenosti od Káhiry a Luxoru, kde můžete navštívit monumentální staroegyptské památky, jako např. pyramidové pole, kde naleznete tři největší a nejznámější pyramidy v Gíze, luxorské Údolí králů a královen, zádušní chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, Karnacký a Luxorský chrám. Kromě výletů za historií nabízí Hurghada výlety na blízké ostrůvky za neopakovatelným podmořským světem. Hurghada celoročně nabízí slunce, pláže s kulisou pouštních hor, oblasti vhodné pro surfování a potápění.

,,Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria,,

Egypt

Poloha: Egypt, země faraónů, pyramid, země životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů, rozkládající se mezi Středozemním a Rudým mořem na pomezí Afriky a Asie na ploše 1.001.450 km2. Země, kde díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě, 6671 km) vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě, kde dnes žije jen v hlavním městě v Káhiře (Al-Qahirah) více jak 17 miliónů obyvatel z celkových 70. Většinu území Egypta tvoří poušť. Kromě okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel, vznikla mnohá přímořská letoviska, která lákají své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe u pobřeží Středozemního a Rudého moře a na Sinajském poloostrově. Značnou část území zaujímají pouště Sahara a Libyjská poušť s pánvemi a oázami, na jihozápadě s horskými masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. V Egyptě je velmi příjemné klima od října do konce června, naopak v letních měsících (červenec až první polovina září) teploty vystupují na 40 °C, v jižních oblastech až na 50 °C. Jediným stálým tokem je Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovité nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří pyramidy a Sfinga.

Jazyk: Mluví se arabsky, domluvíte se však i anglicky, rusky, francouzsky a v některých obchodech se akceptuje i němčina.

Měna: Měna je egyptská libra (EGP) = 100 piastrů. Do Egypta je možno vyvážet jakoukoliv volně směnitelnou měnu v jakémkoliv množství. V hotelích a některých obchodech lze platit bez problémů cestovními šeky a eurošeky a rovněž platebními kartami. To ale neplatí na tržištích ani na výletních lodích po Nilu, kde se platí výhradně hotovými penězi. Peníze lze měnit v hotelích, směnárnách nebo v bankách bez poplatku za výměnu. Banky jsou otevřeny od pondělí do pátku od 8:30 do 14:00 hodin.

Ceny: Ceny v restauračních zařízeních se liší v závislosti na jejich kvalitě. Ceny jídel v restauracích nedosahují cenové hladiny obvyklé ve světě. Turisté se nejčastěji stravují v husté síti bister a restaurací, kde cena jídla pro čtyři osoby nepřesáhne 25 USD. Je třeba vždy klást důraz na hygienickou úroveň stravovacího zařízení. Pro evropského strávníka je nevhodná konzumace ovoce, které nelze bezpečně omýt, tepelně nezpracované zeleniny, pouličně prodávané zmrzliny a vody z veřejného vodovodního řadu. Pijte pouze kupovanou balenou chlazenou vodu. Nakupovat lze v supermarketech nebo na tržištích. K těm neodmyslitelně patří pověstné smlouvání.

Poznámka: V arabských zemích je zvykem věnovat za poskytnuté služby spropitné. Tzv. „bakšišné“ je v Egyptě nepsaným zákonem a záležitostí zcela nevyhnutelnou. Bakšišné tvoří tedy povinný příplatek k zájezdu. Jeho výše je uvedena v ceníku. Bakšišné, které platíte je rozdělováno zahraničním partnerem mezi personál hotelů a letiště či mezi řidiče. Bakšišné se inkasuje po příletu do Egypta zahraničním partnerem CK Alexandria. Vzhledem k místní mentalitě však můžete očekávat, že po vás bude personál hotelů za různé služby požadovat další mírné spropitné. Očkování a lékař: Očkování není povinné ani nutné. Cizincům jsou v EAR doporučovány služby soukromých nemocnic, které jsou sice stále podstatně nákladnější, avšak péče a služby jsou na mnohem vyšší úrovni než ve státních zařízeních. Zacházení s pacienty je na soukromých klinikách lépe organizováno a je rovněž zajištěna pooperační péče mnohem vyššího standardu než ve státních nemocnicích. Doprava: Po Egyptě funguje autobusová doprava klimatizovanými autobusy, v Káhiře lze ale také využít podzemní dráhu - metro, kterým se cestuje rychle a bezpečně. Hojně jsou rozšířeny ale i půjčovny automobilů, kde lze po předložení řidičského oprávnění a po vyřízení dalších formalit zapůjčit automobil. Co na sebe: V letních měsících, vyžaduje podnebí lehké bavlněné oblečení, klobouk se širokou střechou a sluneční brýle. V zimě může být v noci překvapivé chladno, přibalte si proto teplé svetry nebo plášť. Pro večery v poušti je nutné teplé oblečení po celý rok. Některé hotely a restaurace vyžadují, aby páni měli na sobě sako a dlouhé kalhoty. Do mešity není povolen vstup v krátkých kalhotách ani mužům, ani ženám. Ženy by na sobě měly mít delší šaty s rukávy, páni dlouhé kalhoty a sportovní košili. Plánujete-li cestu na horu Sinaj, vezměte si pevné boty a velmi teplé oblečení. Časový posun: Časový posun je v Egyptě o 1 hodinu více oproti České republice. Co je zakázáno: Do Egypta je zakázán dovoz potravin, alkoholu, pornografie, zbraní a všech druhů drog. Je nutno připomenout, že je striktně zakázán vývoz památek a zlata v nezpracované podobě. Kromě toho zvláště drogy (i ve velmi malém množství) jsou velmi pozorně sledovanou položkou. Postihy za prodej a přechovávání drog jsou přísné a pohybují se řádově v desítkách let odnětí svobody. Za nedovolené držení drog může být udělen i trest smrti.

Popis byl převzat z katalogu CK Alexandria


Tropitel Sahl Hasheesh *****

Číslo zájezdu: 830548
Egypt, Hurghada, Sahl Hasheesh

Všechny termíny a možnosti (420)

Doprava
Termín
Dní
Strava
Cena za dospělou osobu
Letecky
Praha 0:50
So 27.1 – So 3.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
13 560 Kč
SLM | Po slevě 53%
Letecky
Praha 0:50
So 3.3 – So 10.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.2 – Ne 11.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Čt 8.2 – Čt 15.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Ne 11.2 – Ne 18.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Čt 15.2 – Čt 22.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Ne 18.2 – Ne 25.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Čt 22.2 – Čt 1.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
So 24.2 – So 3.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Ne 25.2 – Ne 4.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Čt 1.3 – Čt 8.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.3 – Ne 11.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 180 Kč
LM | Po slevě 49%
Letecky
Praha 0:50
So 27.1 – So 3.2.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 560 Kč
Letecky
Praha 0:50
So 3.2 – So 10.2.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 580 Kč
LM | Po slevě 57%
Letecky
Praha 0:50
Čt 8.3 – Čt 15.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 880 Kč
LM | Po slevě 45%
Letecky
Praha 0:50
So 10.3 – So 17.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 880 Kč
LM | Po slevě 45%
Letecky
Praha 0:50
Ne 11.3 – Ne 18.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 880 Kč
LM | Po slevě 45%
Letecky
Praha 0:50
St 14.3 – St 21.3.2018
2 lůžkový pokoj, přistýlka
8 dní
all inclusive
14 980 Kč
LM | Po slevě 45%
Letecky
Praha 0:50
So 3.3 – So 10.3.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
Letecky
Praha 0:50
So 24.2 – So 3.3.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%
Letecky
Praha 0:50
Čt 1.3 – Čt 8.3.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.3 – Ne 11.3.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%
Letecky
Praha 0:50
Ne 4.2 – Ne 11.2.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%
Letecky
Praha 0:50
Čt 8.2 – Čt 15.2.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%
Letecky
Praha 0:50
Ne 11.2 – Ne 18.2.2018
2 lůžkový pokoj Seaside, přistýlka
8 dní
all inclusive
15 180 Kč
LM | Po slevě 48%