Zuri Zanzibar Hotel & Resort

  Tanzanie, Zanzibar, Kendwa

5/5

ZURI ZANZIBAR

    Tanzanie, Zanzibar, Kendwa
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
POLOHA

Hotel, jehož jméno ve svahilštině znamená „ nádherný“ leží na severozápadním pobřeží Zanzibaru, 50 km od hlavního města Stone Town a letiště. Známí architekti Jestico + Whiles elegantně skloubili požadavky turismu 21. století s architekturou šetrnou k životnímu prostředí a původní atmosférou zanzibarských ostrovů. U hotelu je 300 m drouhá úchvatná pláž s výhledy na západ, nejde jen o bílý písek a neuvěřitelnou tyrkysovou barvu Indického oceánu, ale také o způsob života místních obyvatel, který se nese na vlně nekonečné radosti a optimismu. Až budete pozorovat na vzdáleném horizontu tradiční dřevěné plachetnice dhow během strhujícího západu slunce, nemusíte být mistry meditace, abyste si vychutnali velebnou intenzitu přítomného okamžiku a pochopili jeho sílu.
Hotel spolupracuje s místní komunitou a podporuje místní obyvatele ve vzdělání a ochraně přírody. Zahrada je třešničkou na dortu a to nejen soukromá botanická zahradu s ukázkami lokální vegetace a koření, jako vanilka, kardamon, skořice nebo hřebíček, která zabírá čtvrtinu pozemku a je jedinou svého druhu v severní oblasti ostrova. Celý rezort je sám o sobě exotickou zahradou. Všechny vily a bungalovy jsou součástí obrovského tropického parku, do kterého stovky zahradníků pečlivě vybíraly stromy a rostliny po dobu více jak dvou let. Výsledkem je moderní parafráze na zahrady ománských sultánů, pocta Zanzibaru známého po staletí jako „ostrov koření" a jeho bohatému historickému odkazu.

UBYTOVÁNÍ

56 bungalovů a suite jsou domy samostatně stojící v západním svahu, díky této unikátní dispozici má většina ložnic přímý výhled na oceán a jejich stropy se téměř dotýkají nebe, protože použitá střešní konstrukce navržená v tradičním africkém stylu tvoří nad každou postelí malou katedrálu. Výsledný dojem nelze srovnat s ničím, co vidíte v rušných západních metropolích. Všechny pokoje jsou vybaveny stropním větrákem, bezpečnostní schránkou, TV se satelitem, koupelna s organickými toaletními potřebami, minibarem a koutkem na přípravu kávy a čaje. Pokoje typu Bungalow jsou obklopeny tropickou zahradou, mají tropickou venkovní sprchu nebo vanu a vnitřní sprchu, mají rozlohu 662m a je zde manželská postel či dvě jednolůžka. Bungalov je určen pro maximálně 2 osoby.

VYBAVENÍ A SLUŽBY

recepce, 3 restaurace, 4 bary, knihovna a půjčovna DVD, nabídka výletů a transferů, služba hlídání dětí, pokojová služba, Wi-Fi připojení zdarma, dárkový obchod, služba praní a žehlení prádla.

SPORT A ZÁBAVA

písečná pláž přímo u hotelu, tzv. nekonečný bazén, wellness centrum, jóga, venkovní „wild“ fitness centrum, vodní sporty a potápěčské centrum, stolní hry, kulečník, výlety do Stone Town, plavby při západu slunce, potápění, šnorchlování, kite-surfing, rybaření s místními rybáři, mangrovové lesy, kurzy vaření a další. ALL INCLUSIVE PREMIUM Welcome drink při příjezdu, denně láhev balené vody. Snídaně, oběd, večeře v restauraci Upendo nebo Maisha, rozlévané nealkoholické nápoje, minerální voda, čaj a káva. Lokální alkoholické nápoje, pivo, domácí vína. Odpolední čaj. Denní náplň minibaru. Koktejly s prémiovými destiláty a vybrané vodní sporty.

Základní cena zahrnuje

  • letecká doprava - trasa: PRG-DXB-ZNZ

Základní cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • místní taxy a poplatky (např. pobytová taxa, vratná kauce apod.)
  • fakultativní služby (za příplatek)
  • víza (pokud jsou vyžadována)
Cena zájezdu zahrnuje cenu letenky v optimální knihovací třídě. Konečná cena se tak může od uvedené částky lišit. Aktuální cenu vám rádi ověříme po zaslání nezávazné objednávky.

Informace o zájezdu

Pořadatel: TIME TRAVEL spol. s r.o., IČ 49356861.
Název hotelu dle pořadatele: ZURI ZANZIBAR *****
Lokalita dle pořadatele: Zanzibar, Zanzibar
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Zuri Zanzibar Hotel & Resort *****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: přímo u pláže

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 492 387
dnes 8–19 h

Hodnocení

10. nejlepší hotel v destinaci Zanzibar

5/ 5 1 recenzí

Nikola říjen 2023 Zuri Zanzibar Resrot and Spa. Hotel pôsobí veľmi kľudne, ticho a má to taký vplyv, že hneď začnete rozprávať tak potichšie a uplne Vás celý rezort ukludní, je p... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

Tanzanie

Tropický africký ráj Tanzanie má velkou výhodu, že sem můžete cestovat v jakoukoliv dobu během roku a vždy to bude za teplem a tropickým počasím. Pokud by se ale dalo během roku ještě rozlišit, kdy je nejvhodnější doba pro návštěvu exotické Tanzanie, tak pro cestu do severní Tanzanie a na ostrovy je ideální období od července do října a od prosince do března. Pro jižní Tanzanii je to červen a pro západní květen až říjen. Tanzanie vznikla sloučením dvou původně nezávislých států Tanganiky, ležící u stejnojmenného jezera, a Zanzibaru. Země na východě Afriky u Indického oceánu těží zejména ze dvou oblastí cestovního ruchu. Tou první jsou početné přírodní rezervace, nejznámější národní parky na světě a majestátní hory v čele se známým Kilimandžárem. Druhou oblastí je nádherné pobřeží Indického oceánu a ostrov Zanzibar s jedněmi z nejkrásnějších pláží na světě.

Tanzanie - více informací

Nezávazná objednávka

ZURI ZANZIBAR
    Tanzanie, Zanzibar, Kendwa

Cena
98 728 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 492 387

Zájezd

dospělá osoba na pevném lůžku
2
98 727,5 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
2 403 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
1 467 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 9 dní
0
1 Kč