Jordánsko - dokumenty

 

Pro vstup a pobyt na území cizího státu musejí občané ČR splňovat podmínky stanovené jeho zákony. Ke sdělování aktuálních podmínek vstupu a pobytu na území cizího státu je příslušný zastupitelský úřad daného státu. Následující informace jsou určeny k základní orientaci. Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto doporučuje českým občanům, aby si před cestou ověřili u zastupitelského úřadu navštěvovaného státu, zda se podmínky pro vstup a pobyt nezměnily


Cestující do Jordánska musejí být vybaveni cestovním pasem, jehož platnost přesahuje minimálně o 6 měsíců předpokládanou dobu pobytu.
Čeští občané mohou na území Jordánska vstoupit pouze s platným vízem (aktuální poplatek za vízum činí 40,- JOD). Vízum lze obdržet na jordánském velvyslanectví ve Vídni a na hraničních přechodech do Jordánska. Víza se nevystavují na pozemních hraničních přechodech Allenby Bridge / King Hussein Bridge a Wadi Araba (přechody mezi Jordánskem a Palestinskými autonomními územími /Izraelem).
V případě cesty motorovým vozidlem se vyžaduje mezinárodní řidičský průkaz a technický průkaz vozidla. Povinné pojištění vozidla se platí přímo na hranicích (cca 35 USD/měsíc).
Mezinárodní očkovací průkaz není vyžadován.

převzato z databáze Informace pro turistické cesty konzulárního odboru MZV